Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Mąż mnie zdradza- jak to udowodnic przed sądem?

Polecane posty

Gość Edytko napisz
proszę ile płacisz za detektywa...

z wymeldowaniem jest tak jak napisałem powyzej... o co chodzi z zadłuzeniem lokalu? bo nie chce mi sie czytac wszystkiego

Dziekuje za odpowedzi. Bylam u notariusza i dowiedzialam sie ze albo sad mi kazde go splacac, a tego bym nie chciala. albo bedzie wlscicielem polowy i tyle. A ja mam wyminic zamki i jak sie wymelduje to i tak nie ma prawa tu przebywac. Ale chcialam jeszcze spytrac Was co i jak, jakie sa inne mozliwosci. Ja sie na prawie slabo znam. Co do wymeldowania do dzisiaj tego nie zrobil. Pytalam czy to co podpisal ma jakies znaczenie, bo jesli tak, to sie wybiore do UM i bede dzialala. Dzis mi kolezanka doradzila, zebym sadownie juz o rozdzielnosc majatkowa, jak on nie chce placic za czynsz, polowe polisy itd Aliment zaplacil raz 400 zl ale znow slyszalam ze lepiej procentowo ustalic w sądzie. Jetem w ym troche zagubiona. Dobrze ze mam rodziow (zajmuja sie malym) i prace, bo bym oszalala.

a co d owiny, nie widze innej mozliwosci jak rozwod z jego winy. Na mnie to spadlo jak grom z jasnego nieba, niczego sie nie spodziewlam, on mnie oszukiwal... Zostawil mnie sama z dzieckiem, z kredytem mieszkaniowym, z oplatami... Nie mozna tak sobie odejsc nawet bez slowa przepraszam.

Gość Może zrób tak ...
Przy podziale majątku jezeli on bedzie chcial pieniądze za to czego się razem dorobiliście w trakcie trwania małżeństwa to znaczy swoją polowę to najlepiej powiedz zeby wziął z mieszkania to co chce, telewizor - prosze niech weźmie, pralkę - proszę niech weźmie, odkurzacz - prosze niech weźmie ...itd a ty odliczysz to sobie wszystko w złotówkach. Przeciez to sa juz stare rzeczy, z czasem sobie weźmiesz nowe na raty i je spłacisz stopniowo, a będziesz miała wszystko nowe. :-D To dobra rada. Zawsze w sadzie możesz powiedzieć, że ciebie nie stac na spłatę bo masz syna na utrzymaniu i zarabiasz ile zarabiasz, więc mąż niech to weźmie. Bardzo mozliwe, że on nie bedzie chcial bo bedzie wolał pieniądze, ale ty nie ustąp mu ... pokażesz dobra wolę, że chcesz mu dac to co chce :) Jeżeli chodzi o mieszkanie, to zalezy jakie macie napisz 2- pokoje czy więcej ? Zajrze wieczorem albo jutro.

Gość Może zrób tak ...
Na twoim miejscu tą część kredytu, ktora spłacaliście razem podzieliłabym na 3 części i spłaciła w RATACH 1/3 męża. W sądzie możesz ustalić miesięczne raty jakie bedziesz płacic mężowi np. po 50 czy 100 zł miesięcznie ... to zalezy od tego jakie masz dochody Wtedy mieszkanie musisz przepisać na siebie. Dlatego pytałam o wielkość mieszkania bo gdybyscie mieli większe to trudno by było tobie spłacać resztę kredytu.

Gość a ja wypowiem sie inaczej
niz wszyscy. sytuacja ekstremalnie ciezka, ale nie tragiczna. nie ma co dramatyzowac. i teraz mozecie linczowac, ale mowie z punktu widzenia kochanki i w dodatku starszej od faceta, ktory jest ze mna. nigdy nie placilam i placila za milosc nie bede. i tyle.

Gość Do ...a ja wypowiem sie inacz
Cos tobie się pomyliło, kto na tym topiku mowi o płaceniu za miłość

Gość Do ...a ja wypowiem ...
Czyli ty jestes w związku z facetem młodszym .. . inaczej mowiąc antykwariat : ty- antyk, a on- wariat , współczuję :(

Gość donieść gacie
które zostaną poddane dokładnej analizie laboratoryjnej

Gość cebulinka
Ciesze sie ze juz sobie to jakos wszystko ukladasz. Podczytuje ten topic bo z mezem tez mi sie nie uklada,wiec w razie rozwodu wole wiedziec co i jak. Widze w Tobie wiele sily i odwagi,masz wsparcie i to najwazniejsze. A tego skurw.wi.ela na dno pusc z torbami:)

Gość cebulinka
No i jak tam dajesz rade autorko??

Jestem przed druga rozprawa. Duzo sie w tym czasie dowiedzilam. Nawet kochanek kochanki mojego jeszcze meza sie odezwal. Okazalo sie ze Ona sie znowu z nim spotyka bedac z moim prawie eks.Dziwne jest to wszystko... mam nadzieje ze w miare szybko sie skonczy.

Gość safhshyshbsfh
trzymamy kciuki pewnie kosztuje Cię to wszystko dużo stresu i nerwow. Dziecka szkoda.... ale jak ojciec jest ^$$#%# ;/ poznalas ja?

Stresu jest rzeczywiscie duzo, ale jestem silna. Robie to takze dla synka. Tak, poznalam ja, juz dawno temu widzialam ich trzymajacych sie za rece. Co sadzicie na ten tamt, ze odezwal sie jej byly kochanke, do ktorego znowu wrocila beda z moim prawie eks??? Czy wydruk z komputera jest dodowem? Jest tam jego imie i nazwisko.

Gość ale jaki
wydruk?

Gość emiro
editha ja mam podobną sytuację do twojej mój mąz tez zostawił mnie i dzieci dla kobiety 15 lat starszej ode mnie. Tylko ze ja jestem dopiero przed tym całym koszmarem w sądzie.Pozew złozyłam 30stycznia i nie dostałam jeszcze terminu na pierwszą sprawę.Pozew złozyłam z orzeczeniem o jego winie ale ja nie będę miała tyle wytrwałości i nerwów co ty i zmienie na pierwszej sprawie na bez orzeczenia owinie. Zresztą tyle juz przez niego przeszłam piekła ze chcę się jak najszybciej od niego uwolnic. Powiedz mi czy dowiedziałas się czy po rozwodzie mozna tez zmienic nazwiska dzieciom bo ja napewno bede zmieniac ale nie wiem czy dzieciom tez mozna

Gość ale jaki
Editha, jak to ona miała kochanka jeszcze drugiego? I męża? Czyli dwóch kochanków i męża. :D A z tym mężem ona jeszcze jest? Czy odszedł od niej? I w ogóle jak rozprawy? Napisz coś więcej, bo interesuje mnie temat. Pozdrawiam

Tak, Ona ma meza, ale z nim od dawna nie mieszka. Miala kochanka, ktorego wystawila" dla mojego meza. I teraz ten kochanek sie do mnie odezwal najpierw napisal list (nie wiem skad w ogole mial moj adres domowy), podala maila i odpisalam. Przekazal mi kilka waznych informacji m inn. ze ona do nieg owrocila bedac w zwiazku z mom mezem. Nazwisko dziecka mozna zmienic i ja tez na pewno chce zmienic.

No to niezły kurwiszonek z niej. A jak Twój mąż? Nie chce do Ciebie wrócić przypadkiem? I ile zapłaciłaś za detektywa? Jak to udowodniłaś? Mam wśród znajomych podobny przypadek, może nawet gorszy, bo facet co 2, 3 miesiące wyjeżdża z kochanką na 2 tygodnie do ciepłych krajów, a żona niańczy dzieci i siedzi w domu czekając na niego.

Moj mąż raczej sie nie domysla, ze jest w trojkacie. Ale na rozprawie sie dowie. On wie, ze do nas nie ma powrotu i taka jest prawda. Co d odetektywa to zapalcilam ponad 2000, ale to bylo tylko kilka godzin- na zdjeciach wracaja do domu z pracy autem, caluja sie, potem wchodza do jej mieszkania. Zeby bylo smieszniej, mąż zlozyl pozew bez orzekania winy, ale ja na rozprawie powiedzialam ,ze jest jego wina i wtedy sędzina powiedziala, ze albo sie zgodzi, albo musi byc z winy zony. no i jest z mojej winy. ciekawe tylko co on chce mi udowodnic?

2000 zapłaciłaś za nic? bo to nie są chyba aż tak ważne dowody, lepiej by było, żebyś miała zdjęcia z różnych dni, jak są razem, jak się seksią. I te 2000 tylko za kilka godzin? Drogo, myślałam, że jest taniej. A w jakim mieście i rejonie Polski mieszkasz? Nie chodzi mi o to, żebyś podawała dokładnie. Czy masz jakieś inne dowody? Np rozmowy, wydruki z maili? z gadu gadu?

Nie dosc ze mnie zdradzil z taka k...(jest starsza od niego o 12 lat, miala 3 mężow i jego potrzebowala do zalozenia firmy i prowadzenia jej, nadal ma kochanka) to jeszcze zostawil mnie z malym dzieckiem i wyprowadzil sie do niej. Zrobil to przed zlozeniem wniosku rozowdowego. Jak sąd patrzy na takie zachowanie? On oczywiscie bdzie klamal, ze mieszka z mamusia.

Tak, mam jeszcze sporo dowodow i swiadkow. Nie uwazam, ze to jest takie nic- w koncu caluja sie, a po pracy jada razem do niej do domu. To chyba o czyms swiadczy. Jestem ze Śląska.

Ale musisz mieć dowody, że mieszka z nią, musisz wszystko udowowdnić, czy adwokat Ci tego nie powiedział? Musisz mieć świadków na to. Bo powie, że mieszka z mamusią i będziesz ugotowana. Musisz się pozabezpieczać na wszystkie strony. A jak w końcu z tym meldunkiem wyszło? Gdzie jest zameldowany? I napisz coś więcej o tym detektywie

Zadzwoń do niego, nagrywając rozmowę i zapytaj, czemu z nią mieszka. Albo czemu nie odwiedza dziecka. Żebyś to wszystko miała, dowody na wszystko. Prowadz rozmowę tak, żby jak najwięcej mówił rzeczy niekorzystnych dla niego i nagrywaj. A jak on się teraz wobec Ciebie zachowuje?

Nie mam kasy na adwokata. Dzieki za rade, ale watpie zeby ze mna chcial teraz rozmawiac na ten temat. No, chyba ze bym zagadala ze ona ma tego kochanka a on nadal z nia mieszka... Mam na szczescie nagrane dwie rozmowy na dyktafonie, gdzie sie przyznal do tego ze z nia mieszka. Na pewno mamusia bedzie klamala ze mieszka z nia.