Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasnie odechcialo mi ...

tarczyca ... niedoczynność ...

Polecane posty

A więc mam pytanie :) Czy po samym badaiu TSH endokrynolog może stwierdzić czy ma się lub nie niedoczynność tarczycy ? Wybieram się prywatnie bo te NIEROBY LEKARZE strajkują ... Za wizytę zapłacę 70 zł, (plus to badanie pewnie jakieś 30 zł) ... boje się ,że może przepisać mi jeszcze inne badania :( Napiszcie co wiecie na ten temat :)

Gość no ciekawe
Tak, po samym badaniu TSH lekarz może stwierdzic z całą pewnością niedoczynnośc tarczycy

Gość no ciekawe
A co do innych badań to najprawdopodobniej nie będzie trzeba robic, aczkolwiek może się zdarzyc ze Twój endokrynolog zaleci dokładniejsze no i byc moze ( a raczej na pewno) będziesz musiała wykonac USG

Gość no ciekawe
Cena USG to w granicach 50-60 zł

Dziękuję bardzo 🌼 Słyszałam, że jeszcze standardowo robi się badnia hormonu T4 i T3 :) To w poniedziałek rano lecę zrobić prywatnie to badanie, a później prywatnie do lekarza ... Poszłabym państwowo no ale ten strajk ... U Was też lekarze specjaliści państwowo nie przyjmują ?

Gość no ciekawe
T4 i T3 nie jest badaniem obowiązkowym aby wykryc niedoczynnosc, wystarczy TSH. Ja chodzę prywatnie, bo jakoś nie wyobrażam sobie czekac na wizyte pół roku :-)

No ja miałam wizytę na 29 maja, ale przepadła przez strajk :( Oczywiście jeśli będę mieć niedoczynność (obym nie miała), zrobię dodatkowe badania :) Mam dużo objawów :( A mianowice: zmęczenie, szybkie przybieranie na wadze ... za to gubienie kg strasznie wolne (schudnięcie 1 kg zajmuje mi miesiąc), częste uczucie zimna, apatia.

Gość no ciekawe
No to rzeczywiście. Objawy jakbyś o mnie pisała :-( Tez takie miałam, w pewnym momencie doszło do tego że aż miałam jakieś durne myśli samobójcze :-( Leczę się od grudnia i jestem zupełnie innym człowiekiem. Znów czuję radośc, cieszą mnie drobnostki, śmieję się i dostrzegam pozytywne aspekty w moim życiu

Właśnie siedzę przed komputerem ... i marzną mi palce u nóg i dłoni :P a na dworze gorąco :P Już nie mówię jak cięzko mi jest zmusić się do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego (no na szczęście się jakoś zmuszami codzinennie godzinka na rowerku musi być :P) ... najchętnie poszłabym spać :D

Gość no ciekawe
No wlaśnie, typowy objaw, siedzę siedzę i nie mogę się zmusisz do niczego :-( Też tak miałam.A ile masz lat? Ja 23.

Ja 20 :)

Gość no ciekawe
A co do lekarza to uważam, że lepiej pójsc prywatnie, w koncu to nie takie ogromne pieniądze,a nie czarujmy się - w naszym kraju lepiej umrzec niż pójsc panstwowo :-(