Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwionaaaaaaaa

Dziewczyny nie bojicie sie????

Polecane posty

Gość Zdziwionaaaaaaaa

Mam pytanko do wszystkich zażywajacych tabletki anty.........rozumiem sa skuteczne nie ma stresy ale czy nie bojicie sie konsekwencji to znaczy skutków ubocznych albo to co one przspieszaja np. zawał??????? ?? ??Ja też chciałam brac tabletki ale narazie sie zastanawiam.........

Gość tttttiiiiii
bardziej boje sie kolejnej ciazy

boje sie i dlatego nie biore:) trochę się przeraziłam ulotką z opisem działania tabletek anty, która była w poczekalni u ginekologa:P

Gość jakaka
Zawał to przyspiesza golonka,frytki i w konsekwencji płytka miażdzycowa. Nie wiem, w ogóle skąd ty ten zawał wytrzasnęłaś. Może chodzi co o zator żylny. BTW był tu wczoraj topik o tym, że antykoncepcja OGRANICZA ryzyko raka jajnika.

Gość Zdziwionaaaaaaaa
Na opakowaniu tabletkach Novynette tak pisze!!!!!! >>>>>>.DO ANV>>>>>>>>co dokladnie tam przeczytałaś?? Napisz

nauzykaa a czemu sie boisz dzieci?? Przeciez one nie gryzą:P

Gość tttttiiiiii
a skad masz tabsy skoro taka przeciwniczka jestes?

Gość tttttiiiiii
bo skoro wykupilas Novynette to nie myslalas o tym wczesniej?

Gość mimmmmmm
a jesz kochana wędliny nP????? jak tak to sie nie boisz????? wiesz ile tam jest chemii???? wiecej niz w tych abletkach :) zawsze masz wybór jeste przeciez wiele metod

Gość tttttiiiiii
zreszta koncerny farmaceutyczne pisza wszystko zeby nie placic ew odszkodowan

Zdziwionaaaaaaaa - przeczytałam same straszne rzeczy, same naukowe termini, których zwykły śmiertelnik nie rozumie:p w kazdym razie z ulotki wynikało że hormon, które przyjmujesz mają na celu zatrzymanie jajeczkowania poprzez jakiś dziwny proces i tylko tyle zrozumiałam:P a tak pozatym moja mama troszke sie zna na tych lekach bo jest farmaceutką i z tego co sie uczyła to nie mogą ich brać kobiety, które miesiączkują mniej niż 5 lat a kobiety, które jeszcze nigdy nie rodziły nie powinny używac przez długi czas. I to wszystko co wiem na ten temat:)

Gość cvbb
Laska, a czytałaś cokolwiek więcej w zyciu niż ulotkę Novenette?????? Czytałaś kiedyś ulotkę innego leku, no może nie aspiryny?? Skutki uboczne wyliczone są czasami na dwóch stronach. Wysypka, drgawki, bóle głowy, oczopląs, padaczka and so on und so wieter niezła lektura. Po co to jest? Na wszelki wypadek, jakby ci się coś z tej listy przydarzyło, no to byłaś uprzedzona i nie możesz pozwać kocernu do sądu.

Gość tttttiiiiii
zreszta jakbym pisala BOJICIE to bym sie bala:P

Gość na tabletkach
od bólu głowy też można takich rzeczy się naczytać, a jednak wszyscy je biorą

Gość Zdziwionaaaaaaaa
Kupiłąm bo chciałam zacząć stosować ............. ale sie przestraszyłam dlatego TEN TOPIC!!!!!! Dla mnie lepiej wiedzieć czy opłaca sie brać czy lepiej do kosza wyżucić A MAM JE OD GINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie najezdzajcie na mnie

Gość dbh
jq bralalam tab przez 2 lata i rzucilam te gowno, bo to jedne syf, wiem ze to najlepszy srodek anty ale tak mieszaja w organizmie,,,,najgorzej jest jak sie je rzuca,,,musi minac duzo czasu aby organizm wrocil do formy,,,

Jak macie znajomego onkologa to zapytajcie go co sądzi o tabletkach. 2 z moich koleżanek zachorowały na raka piersi i lekarze mówią, że tabletki się do tego przyczyniają. Jeżeli ktoś ma genetyczne zagrożenie rakiem to nie ma bata. A nawet jak nie, to hormony z tabletek tak rozregulowują organizm, że kobiety choruja po odstawieniu. Zapytajcie każdego kto chorował na nowotwór, że nigdy w życiu nie może używać już hormonalnych środków czy to antykoncepcyjnych czy to na menopauzę, bo istnieje wielkie ryzyko przerzutów. Tylko o tym nie mówią ginekolodzy, jedynie onkolodzy, jak już jest za późno. Zaznaczę, że moje znajome, które zachorowały są młode, 26 i 36 lat...