Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielonoooka

Jak sie pomalowac?

Polecane posty

Gość Zielonoooka

Hej.Prosze o pomoc jak sie pomalowac,jestem brunetka z kreconymi wlosami mniej wiecej do polowy pleckow,mam zielone oczy,wysokie czolo,dosc duze usta.Moze ktos wie jak delikatnie ale z wyczuciem powinnam sie malowac,jakie cienie.Nie umiem sie sama pomalowac:(

Gość VitaVita
chodzi Ci o oczęta tylko czy całą buzke? :)

Gość Zielonoooka
O cala buzke.Aha zapomnialam dodac ze nosze grzywke,z powodu wysokiego czola no i lubie swoje wlosy

Gość VitaVita
jesli masz zielone oczy to powinnas uzywac najlepiej cienie w odcieniach cieplego bezu, rozne brązy, a takze kolor sliwkowy, fioletowy. Te sa najlepsze. ja tez mam zielone oczy wiec uzywam odcieni brazow. Uzywam raczej metaliczne kolory aczklwiek uzywam tez matowe cienie brazowe. Tusz w kolorze czarnym ewentualnie czekoladowy braz. jesli uzywasz kredki do oczu uzyj ja dyskretnie. Stawiaj zawsze albo na usta albo na oczy. Mozesz tylko jedno znich wybrac by mocniej je podkreslic. Jesli chcesz zrobic makijaz oczu bardziej mocniejszy wtedy niemoga usta byc mocno zaznaczone tylko jakis lekki blyszczyk badz jasna pomadka. jesli cere masz jasna to powinnas wybierac podklady badz pudry w kolorach pastelowych ale cieplych odcieniach pastelu. jesli masz ciemniejsza bardziej odcienie zlote, zolte. Potem moge rzucic kilka przykladow gdy bedziesz zainteresowana. :)

i broń Boże czarnej kredki do oczu! Pomniejsza otycznie oczy. Jak już kredka to ciemniejsza troche od cienia.