Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna ona

czy trądzikowa cere trzeba nawilzac????

Polecane posty

Gość smutna ona

myje twarz szarym mydlem i pomaga ale twarz mam sucha i chyba z tego powstaja zaskorniki czy musze stosowac jakis krem nawilzajacy? a jesli tak to jaki do takiej cery prosze o pomoc

Gość smutna ona
tzn po mydle mam twarz sucha bo tak to moja cera jest tlusta

Gość smutna ona
a ja nie stosuje zadnego kremu bo myslalam ze to tylko zapycha pory a twarz wlasnie mi sie przesuszyla a za chwile jest tlusta

Gość smutna ona
a czy przesuszenie mozna spowodowac ze jest wiecej zaskronikow?

Gość ja bym odeszla
niby trzeba ale ja jak nawilze to mi własnie wyskakuja chrosty a jak nie nawilzam tylko uzywam toników wysuszajacych i zamykajacych pory to mam cere okey..wystarczy fluid nawilzajacy i juz sa pryszcze

Gość smutna ona
no wlasnie dlatego pytam bo nie wiem co robic ... moze jeszcze sie ktos wypowie na ten temat

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
trzeba dobrać dobry krem...niestety o to trudno...są tez linie nawilżające specjalnie do cery trądzikowej...a jak nie kremy to właśnie woda termalna, bo niby jak woda ma zatkać pory ;)

Gość trzeba nawilzac ale tylko
takimi kremami ktore nie zatykaja porow :czyli bez parafiny czy oleju mineralnego, trojglicerydy nie kazdemu zatykaja pory tak samo jak gliceryna ale zdarzaja sie i takie wypadki. Poprostu czytajcie sklady kremow itp. Pamietajcie tez ze wazne jest nawilzanie od wewnatrz

Gość smutna ona
mam krem eveline nawilzajaco matujacy na pryszcze i wagry stosowal ktos taki krem???

Gość cos moze zapychac ...
Purified Water, Glycine Soja Oil, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Ardtium Lappa, Calendula Officinalis, Citrus Limonum, Humulus Lupulus, Hypericum Perforatum, Salvia Officinalis, Saponaria Officinalis, Methyl Polymethacrylate, Cucumis Sativus Fruit, Sodium Polyacrylate, Isopropyl Alcohol, Zinc PCA, Triclosan, Allantoin, Panthenol, Silica, Ethylhexyl Methoxycinnamate, PEG-26, Lauramide DEA, Lactic Acid, Sulfur, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, EDTA, DMDM Hydantoin, Fragrance

Gość smutna ona
i wlasnie nie wiem czy uzywac tego kremu wszytskie sladkiniki niby sprawdzilam

Gość niebieskooookaa22
krem Humektan(apteka) lub Hipp(rossman) nie zaw. potencjalnych zapychaczy a ten Eveline też chyba nic nie ma :)

Gość smutna ona
prosze jeszcze o jakies radyyy

Gość byłamtu
jeśli po mydle będziesz używać toniku o odczynie kwaśnym, to nie będzie ono powodowało wysuszenia - taki tonik możesz przygotowac sobie sama: do pół szkolanki wody mineralnej lub przegotowanej - 2 łyżki octu jabłkowego, albo łyżka soku z cytryny kolejnym sposobem by nawilżyć trądzikową cerę są oleje naturalne -- można kupić w zielarskim buteleczkę oleju winogronowego albo migdałowego, są też firmy ktre mają specjalne oleje do twarzy - nie pamiętam nazwy, ale ostatnio w aptece kupilam taki marchewkowy, który poprawia również kolorystyke cery ----------- trzeba tylko pamiętać, że oleje wciera się w mokrą skórę, a później należy wytrzeć - najlepiej papierowym ręcznikiem powodzenia

Gość smutna ona
dziekuje ci a myslalam ze woda z cytryna bardziej mi wysuszy cere

Gość byłamtu
nasza cera ma odczyn lekko kwaśny -- wiec taki tonik przywroci jej tylko rownowage po zasadowym mydle... oczywiście ja mówię o łyżce na pół szklanki wody -- gybyś uzywala samej cytyny faktycznie moglaby wysuszać osobiście używałam obu tych toników i wolę ten z octem jabłkowym -- a na niego olej do twarzy -- świetny zestaw -- skóra jest zdrowa i nie ma tylu zaskórniaków ale nie jest to zestaw leczniczy, wiec nie licz ze Cie wyleczy z trądziku -- jednak utrzymuje zdrowy wygląd cery mimo wszystkich dziwnych rzeczy które się z nią dzieją podczas leczenia

Gość smutna ona
no wiem ale uzywam wlasnie naturalnych sposobow wiec sobie zrobie ten tonik bo uzywalam ale wiecej cytryny i mi wysuszal

Gość Dziewczęca
walczyłam z trądzikiem 10 lat. Tyle czasu było mit rzeba, żeby sobie uświadomić, że ceta tłusta, trądzikowa potrzebuje mocnego nawilżania. Na dzień stosuję krem matujący, lekki, nietłusty pod makijaż. Z krmemami na noc szaleję - mocno nawilżające, natłuszczające itd. Polecam http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=3326 lub http://www.ziaja.com/pl/?a=prod&idPo=10&idKind=2&idProd=185 Nigdy w zyciu nie miałam tak ładnej skóry jak teraz pozdr

Gość smutna ona
dzieki :) a ja wlasnie myslalam ze nie powinno sie nawilzac

Gość smutna ona
a w jakiej cenie sa te kremy i ktory lepszy i czy nie powoduja zaskornikow?

Gość smutna ona
moze jeszcze ktos udzieli mi pomocy :(

z tego co zauwarzyłam to wszystkie remy do cery tłustej i trądzikowej powoduja nasilenie wydzielania tłuszczu... dlatego kup sobie kremy nawilażające najlepiej z iwostinu alb z ocerinu:)

Gość smutna ona
no wlasnie potrzebuje lekkiego kremu jak juz bo tak to uwazalam ze nie musze nawilzac twarzy

Gość Dziewczęca
na dzień używam effaclar http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=8995 ładnie pachnie, matuje, nawilża, dobry pod makijaż, kosmetyk apteczny. Jesli masz mniejsze fundusze to wypróbowałam również i nie jest zły krem Kolastyny: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=10448 Czasem na noc bardzo obficie smaruję kremem oliwkowym ziaja: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=961 Kosmetyki ziaja są generalnie jednymi z najtańszych na rynku i są bardzo dobre. Zbawienną moc nawilżania dla cery tłustej, trądzikowej odkryłam przez przypadek (a mam za sobą 10 lat leczenia od oczyszczania u kosmetyczki, poprzez antybiotyki, krmey, złuszczanie - nie zdążyłam tylko sięgnąć po antykoncepcję bo nie chce dla urody się niepotrzebnie faszerować hormonami). W duzym skrócie było to tak, że uczulił mnie jeden z przeciwtrądzikowych kremów, którego próbkę dostałam od dermatologa. W efekcie dostałam ostrego wyprysku atopowego (charkatrystycznego dla skóry bardzo suchej, wrażliwej i alergicznej). Żeby się ratować musiałam stosować kremy mono natłuszczające, nawilżające - czyli coś zupełnie innego od tego co stosowałam do tej pory. I tak już zostało. Wróciłam tylko do amtujących kremów na dzień bo te tłuste nie nadają się pod makijaż. Oczywiście zdarzy mi się czasem niespodzianka na twarzy, ale cerę mam nie do poznania. Tak więc, dziewczęta, przynjmniej an noc, nawilżania i natłuszczanie, żeby skóra się 'napiła' i nie produkowała tyle tłuszczu w ciągu dnia. Powodzenia.

Gość Dziewczęca
krem kolastyny, który miałam na myśli to ten: http://www.dolinakremowa.pl/sklep,1671,,,03,,pl-pln,402698,0.html ma bardzo lekką konsystencję, łatwo się wchłania i nadaje pod makijaż - na dzień super, na noc polecam coś cięzszego.

Gość smutna onaaa
dzieki za rade :) na -pewno sprobuje bo musze sobie jakis krem kupic a co jeszcze polecasz na twarz problem mam z zaskornikami

Gość smutna onaaa
jakos nie moge nawilzac bo od razu pryszcze mi sie pojawiaja po kremach moze jakis inny sposob nawilzania prosze o pomoc :(

Gość Dziewczęca
raz w tygodniu robię sobie maseczkę nawilżającą lub witaminową, też powinno trochę pomóc

Gość Dziewczęca
u mnie na zaskórniki dobrze działa raz w tygodniu, czasem 2 razy peeling: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=7486 na zaskórniki nie ma rady, taka jest uroda tej cery, pory zawsze będą trochę rozszerzone - chyba, że ktoś się zdecyduje na regularne zabiegi głębokiego złuszczania w gabinecie dermatologicznym - ale są drogie i skóra się od nich uzależnia, trzeba je później wykonywać regularnie.