Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaaaaaaaaaaaa

cockier spaniel

Polecane posty

Gość madziaaaaaaaaaaaa

hej chce sie zdecydowac na kupno pieska i mysle o rasie cockier spaniel ma ktos moze?? bo na tej rasie sie kompletnie nie znam polecacie spanielki :)?

Gość Pani Ekolog
proponuje przygarnąć jakiegoś kundelka ze schroniska... te pieski są urocze...

Ja mam Cocker spaniela:) Ostrzegam jednak ze te pieski mają Jednego właściciela i same go wybierają. Jeśli mieszkasz sama to nie ma problemu ale jeśki nie to musisz zabiegać o jego względy:P Ogólnie te psy są słodkie ale potrafią być też wredne...

Gość fan huligan
mam spaniela na sprzedaż. szczeniak 2 miesiące niecale.

Gość madziaaaaaaaaaaaa
ja z rodzicami mieszkam a powiedz jak toleruja inne pieski bo ja mam juz jednego :) pekinczyka

Ja też z rodzicami i na właściciela wybrała sobie tate, zdrajczyni:D Wiesz, to zależy od psa. Jeśli pekińczyka masz już w domu, to spaniel uzna go za nieodłączną część otoczenia a ponieważ pekińczyk chyba będzie od niego starszy(?) to szczeniak powinien brać z niego przykład.

Gość madziaaaaaaaaaaaa
No moja piekinka juz wiekowa jest :(( ale pekinczyki długgooo zyja naszczescie a ona zachowuje sie jak szczeniak czasem taka zywotna :D:D a powiedz ile Twoja suńka juz ma ?? i słyszałam ze na uszy choruja jak u Twojego pieska wyglada sprawa z uszkami :)?

Już jakieś 6 lat ma:) Nigdy nie chorowała na uszy. Jedyny problem to ta jej sierść, którą zamiata wszystko jak szczotką:D No, i potrafi warczeć, jak jej coś nie pasuje...nie nabieraj się na słodkie oczy tego psa, bo on to świadomie wykorzystuje:D Ogólnie są bardzo inteligentne.

Gość madziaaaaaaaaaaaa
to sa pieski aportujace prawda ?? ja własnie wczoraj juz miałam szczeniaka na rekach ale był tak słodki zasnoł mi na rekach a taka dume miał na buzce ze szok :D:D sie usmiałam z niego czystosci sie szybko nauczyła :))?

spaniele to przede wszystkim psy myśliwskie, wraz ze wszystkimi plusami i minusami tej grupy poczytaj sobie troszkę fachowej literatury a dowiesz sie więcej niz z forum na pewno nie jest to pies \"kanapowy\" jak pekińczyk, wymaga ruchu i zajęcia, inaczej energia go rozpiera i może być w domu nieznośny poza tym, jak wszytskie myśliwce, nie jest łatwy, jesli chodzi o stado (wszystko, co żywe w domu tworzy stado) poczytaj, żebyś nie popełniła błędu i nie unieszczęśliwiła psa, siebie, drugiego psa i reszty rodziny

Gość fan huligan
nie chcesz kupić ode mnie ? Tanio sprzedam. Albo nawet oddam. Niestety ja go trzymać nie moge. wyje nocami, już 3 noc nie śpie. Policja mi przyjeżdża.

Gość olololololo
Pewnie trzymasz w mieszkaniu. To glupota. Pies sie nie nadaje do mieszkania tylko do domu z ogrodem. Jak się nie pozbędziesz to obsra dywany, ogryzie wszystko. Będziesz wąhal gówna.

Gość fan huligan
Już wącham gówna. Do sypialni nie wchodzi,ale wtedy wyje.

Gość fffffffffffffffffffffff
Spaniel to pies z charakterkiem;-) Raz jest jak maskotka (iwielbia jak inni się nim interesuja)...a innym razem potrafi ugryść nawet właściciela!!! Lubi spacery! (tak 5-6 razy dzienie trzeba z nim chodzić). jest też potwornie zazdrosny.

Gość olololololo
fan, oddaj bo go nie sprzedaż. Patrz na allegro, nikt tego nie bierze

madziaaaaaaaaaaaa - ja trzymam psa w kieszkaniu, ale ojciec od małego chodziłz nim na długie spacery do lsu i figurke zawsze miała super:) Po szczeniakach troszke grubsza sie zrobiła, ale ogólnie chyba jest szczęśliwa:D Moja sunia dość szybko nauczyła się czystości. Nie pamiętam, żeby jakieś szczególne szkody porobiła, tylko radzę skórzane buty z daleka od psa trzymać, bo tu kilka razy wpadka była:D Spaniele to ypoe \"piecuchy\", te psy uwielbiają spać pod kołderką:D I nie cierpią samotności, jak długo są same, to niestety potrafią strasznie wyć...