Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula01

klucha w gardle - nerwica, refluks, alergia

Polecane posty

Gość paula01

za trzecią wizytą u lekarza ogolnego z powodu mdłości dostałam skierowanie do gastrologa. Teraz czekam na wizytę. Jeszcze raz zapytam Was jak myslicie? czy miałyscie podobne doświadczenia? Mam uczucie "kluchy w gardle" - od wiosny (w zimie sie nie zdarza), trochę mi sie odbija... czasami pobolewa mnie gardło, biały osad na jezyku no i mdłości - zwłaszcza wieczorem nerwica, refluks, alergia?

Gość paula01
aha - byłabym pewna że to refluks gdyby nie to ze mam super apetyt - a ponoc przy refluksie apetyt nie dopisuje - ale skąd te odbijania?

Gość paula01

Gość Polibuda
Mam ten sam problem co ty :( Pisalam o tym tutaj i napisali mi ze to refluks, ale sama nie wiem... na gastroskopie nie pojde.

Gość Wiola131313
Mam ten sam problem co wy.Najpierw leczyłam sie panstwowo i diagnozy były rozne-od refluksu pa jelita;)po paru miesiacach przyjmowania tabletek,ktore i tak nie pomagały wybrałam sie do prywatnego laryngologa,ktory stwierdził ze winne sa migdały-jutro jade na usuniecie,mam nadzieje ze to jest to bo mam juz dosc.

Gość Polibuda
Tez bym musiala sie wybrac do laryngologa, a powiedz mi jak cie badal?? tzn co robil dokladnie ze tak stwierdzil?? Boje sie laryngologa bo kiedys mi robil jakies badanie i malo co sie nie udusilam :O

Gość wiola131313
Po prostu wybierz sie do dobrego laryngologa,ktory zajrzy GŁEBOKO w twoje gardło,wystarczyło ze dobrze sie w nim"rozejrzał"i powiedział ze mam"kalafiory"ropy krore siedza dosc głęboko i trzeba je usunąc.Nie ma sie czego bac

Gość paula01
u mnie to był refluks i helicobakter. Po serii lekarstw przeszło, niestety przy ciazy klucha w gardle powraca i od 2 miesięcy cierpie...

Gość paula01
chyba przesadzacie z z ta kandydoza - ja wiem ze to niebezpieczna choroba - ale nie każdy to ma. U mnie przyczyna złego samopoczucia był refluks i helicobakter.

Gość jak sobie radzicie

Gość gość
wiem ze stary temat ale moze ktos podobny sie wpisze. ja mam przegwizdane bo mam tezyczke, nerwice i problemy gastryczne! kluche w gardle mam odkad zachorowalam na tezyczke/nerwice czyli 7miesiecy. bylam u ujowego laryngologa ktory wywrozyl z fusow nie zagladajac nawet mi do gardla (traktowal pacjentow jak przedmioty na tasmie produkcyjnej- jeden za drugim itd) ze to alergia i refluks i kazal brac leki ktore nic nie pomagaly bo klucha byla. ja zaczelam panikowac w zwiazku z tezyczka ze to moze skurcz krtani czy cos i jezdzilam na pogotowie gdzie dawali mi wapn i potas i nic nie pomagalo- klucha dalej. mialam robiona gastroskopie i wyszlo ze owszem mam zapalenie zoladka, ziejacy wpust (na szczescie bez hb) ale z przelykiem wszystko ok! bralam telfexo180 na alergie(dodam ze nigdy wczesniej zadnych alergii nie mialam i po nerwicy mi sie zaczelo) po tym incydencie i nic nie pomagalo. jak zaczynam myslec to mi przychodza do glowy obrzeki czy skurcze krtani przy ktorych sie udusze ... jak dostane pensje to ide znowu do dobrego laryngologa i chyba uprosze o bronchoskopie zeby krtan obejrzec bo juz nie mam sil do tego. po lekach przeciwlekowych rowniez nie przechodzi :/

Gość Gogu
Klucha w gardle, nerwica, problemy gastryczne, nalot na języku i wiele innych objawów to nic innego jak kandydoza. Najlepsze w tym wszystkim jest to że lekarze nie mają zbytniej wiedzy ani leku który może temu zapobiec. Faszerują nas antybiotykami które dodatkowo sprzyjają rozwojowi Candida a my dalej cierpimy, nie możemy spać, mamy lęki depresje, osłabiony organizm, bolą nas stawy, głowa i nie nadajemy się do życia.

Gość dr inż nieleczący
Przyczyną "kluchy w gardle" jest alergia pokarmowa (90% przypadków). Należy przeprowadzić testy - jakie pokarmy uczulają lub samemu eliminować z pożywienia te pokarmy, po których dostaje się "kluchę w gardle". Udać się do pulmonologa, który zleci testy pokarmowe i przepisze leki antyalergiczne. Moja Pani pulmonolog dokładnie opisała mi przyczyny tej choroby i podjęła leczenie poprzez eliminacje w diecie produktów spożywczych, które uczulają oraz przepisała leki antyalergiczne. Nie bagatelizujcie tej choroby, ponieważ po spożyciu produktu powodującego powstawanie tej "kluchy" można dostać wstrząsu ze zgonem włącznie (2% przypadków). Zastosowanie się do moich porad gwarantuje całkowite wyleczenie. Najbardziej uczulają seler, przyprawy do zup, owoce i warzywa świeże, mleko, orzechy. Każdy powinien metodą "prób i błędów" wyeliminować w żywieniu produkty , które uczulają".

Gość luk85
Dnia 17.01.2016 o 16:13, Gość gość napisał:

wiem ze stary temat ale moze ktos podobny sie wpisze. ja mam przegwizdane bo mam tezyczke, nerwice i problemy gastryczne! kluche w gardle mam odkad zachorowalam na tezyczke/nerwice czyli 7miesiecy. bylam u ujowego laryngologa ktory wywrozyl z fusow nie zagladajac nawet mi do gardla (traktowal pacjentow jak przedmioty na tasmie produkcyjnej- jeden za drugim itd) ze to alergia i refluks i kazal brac leki ktore nic nie pomagaly bo klucha byla. ja zaczelam panikowac w zwiazku z tezyczka ze to moze skurcz krtani czy cos i jeździłam na pogotowie gdzie dawali mi wapn i potas i nic nie pomagalo- klucha dalej. mialam robiona gastroskopie i wyszlo ze owszem mam zapalenie zoladka, ziejacy wpust (na szczescie bez hb) ale z przelykiem wszystko ok! bralam telfexo180 na alergie(dodam ze nigdy wczesniej zadnych alergii nie mialam i po nerwicy mi sie zaczelo) po tym incydencie i nic nie pomagalo. jak zaczynam myslec to mi przychodza do glowy obrzeki czy skurcze krtani przy ktorych sie udusze ... jak dostane pensje to ide znowu do dobrego laryngologa i chyba uprosze o bronchoskopie zeby krtan obejrzec bo juz nie mam sil do tego. po lekach przeciwlekowych rowniez nie przechodzi 😕

Cześć, mam podobne objawy i u mnie prawdopodobnie to jakiś pasożyt plus kandydoza przy okazji- w labie wyszła dwa razy. Często mam właśnie taką galaretkę w gardle, którą ciężko odchrząknąć (uczucie ciała obcego). Do tego masę innych objawów, jak obłożony język, bóle brzucha, zmęczenie i wygląd jakbym miał anemię, ale nie w sensie chudnięcia, tylko bladość, szarość cery, podkrążone oczy itd. Miałem kiedyś helicobacter 2 stopnia, ale usunąłem. Teraz od około półtora roku zmagam się z przerostem candidy i szukając przyczyny wpadłem na pomysł, aby odrobaczyć się w ciemno. Efektem było zupełne ozdrowienie, ale tylko na pewien czas. Odrobaczanie trzeba robić np. Pyrantelum, ale w Polsce są za słabe leki i mi kilkukrotna kuracja powyższym, a także Vermoxem nie pomogła na stałe. Doszły mi za to nowe objawy, jak właśnie drgania mięśni i jelit, a czasem drżenie całego organizmu, tak jakbym zamiast zabić, to co we mnie bytuje, tylko to rozwścieczył. Dlatego może sama spróbuj się zdiagnozować w tym kierunku, a jak nic nie wyjdzie, to działaj w ciemno. Mi nic własnie nie wyszło ani z kału, ani z krwi, a badanie ponad 400 zł, ale mimo to spróbowałem i wiem teraz, że to właściwy kierunek. Minęły już 3 lata od Twojego wpisu, ale może jeszcze się z tym zmagasz, więc pisze to dla Ciebie i innych, którzy być może się z czymś takim borykają. Temat rzeka w każdym razie i jak się zacznie grzebać, to ciężko wyjść na prostą, bo nie jest to takie proste jakbyśmy chcieli. Zdrówka wszystkim!