Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaa

ide pierwszy raz do ginekologa powiedzcie mi jak to wyglada

Polecane posty

Gość ALE TO NIE JEST CENTRUM
ile masz lat.i czy jestes dziewicą ..jesli tak bedzie cie badal przez odbyt.

Gość thaa
nie jestem dziewica mam 17 lat poprostu nie wiem jak sie mam zachowac

No to zależy też chyba w jakiej sprawie idziesz. A powiedzcie mi czy jak ja idę do niego, bo mam nieregularne okresy i w sumie idę tylko po jakieś tabletki na wyregulowanie to też mnie będzie tak badał?

Gość thaa
ide po tabletki anty to jest gin do 18 r.ż i nie wiem nawet czy mi je przepisze

No a jak ma wyglądać? Wchodzisz, rozmawiasz z lekarzem, mówisz z czym przyszłaś, rozbierasz się, wchodzisz na fotel czy jak to tam się fachowo nazywa, lekarz Cię bada, a potem mówi co Ci ewentualnie jest, przepisuje receptę, dziękujesz i wychodzisz.

Gość tylko bogaci.
ja ci powiem tak. musisz dokładnie wiedzieć date pierwszej miesiaczki, długość cyklu, jakie szczepienia przebyłas, choroby mamy i babci. wykuj to na blaszke, bo ja jak byłam pierwszy raz to nic ze stresu nie wiedziałam. a kobieta ktróa mnie badała tak sie po mnie wyżywała, że umrę ze strachu...

Gość thaa
a jest tam jakis parawan?? i mam tak sobie przejsc nieubrana do tego fotela

Gość thaa
szcepien nie wiem :/ ale napewno o to pyta

Gość 67343569
tha, mi najpierw pani w rejestracji zalozyla karte wiec jak weszlam juz do gabinetu i lekarz zobaczyl ze karta nowa i pusta to zapytal czy jestem pierwszy raz u ginekologa czy pierwszy raz u niego:) rowniez w dniu pierwszej wizyty nie bylam juz dziewica, przyszlam zeby mnie zbadal i zapisal tabletki anty. nie bylo problemow. porozmawial najpierw ze mna, potem na fotel, badanie wziernikiem, potem wklada palec i uciska brzuch, badal tez piersi, potem znow rozmowa przy biurku (juz w ubraniu oczywiscie). mialam wtedy 17 lat. nie taki diabel straszny:) obys trafila na fajnego ginekologa

Gość 67343569
jest parawan, powinien byc blisko fotela-samolocika ;)

Gość 67343569
mnie o szczepienia nie pytal, ogolnie o takie wieksze choroby moja i w rodzinie. on bedzie wymienial. i data pierwse mesiaczki, czy masz regularne miesiaczki itd

Gość thaa
a bylas prywatnie??bo do panstwowego przyjma mnie tylko do tego dzieciecego bo nie mam 18 i nie wiem jak mnie tam potraktuje

Tak. Od parawanu do fotela przechodzisz goła od pasa w dół :) Jak to jest z tym badaniem przez odbyt? Ja pierwszy raz byłam u ginekologa będąc dziewicą i badał mnie normalnie. Tzn. palcem przez pochwę.

Gość 67343569
bylam normalnie w przychodni u ginekologa "dla doroslych". u mnie nawet nie ma dzieciecego

Gość thaa
a i jeszcze jedno co z goleniem

Gość tylko bogaci.
wedle uznania:) jemu to to wisi:)

Gość thaa
a ostatnie glupie pytanie skarpetki tez zdejmowac :D??ja i tak sie na codzie gole wiec nie pojde zarosnieta ale tak pytam

Gość 67343569
skarpetek nie musisz zdjemowac;) ja akurat zdejmuje bo niecierpie byc bez majtek i w skarpetkach;)

Gość thaa
moze mi ktos odpowie :)

Gość thaa
dzieki dlatego wlasnie pytam bo to jakos tak glupawo wyglada

Gość tylko bogaci.
ja nie ściągam :P kiedyś juz na samym fotelu się kapnęłam że mam jakieś smieszne skarpetki w misie :P ale gin nie zauważył:P

Gość 67343569
jesli chodzi o golenie, skarpetki, rob tka zeby ci bylo komfortowo bo tak czy siak bedziesz sie denerwowac;) ja w domu bylam bardzo spokojna i wyluzowana, nawet cieszylam sie na ta wizyte a juz wpoczekalni zaczelam sie denerwowac i... chialo mi sie puszczac baki :D ze zdenerwowania. ale wszytsko przeszlo gdy zaczelam rozmawiac zlekarzem przy biurku a byl bardzo mily ;)

Gość 67343569
jak w skarpetkach to najfajniej zalozyc np biale stopki, wg mnie estetyczniej to wyglada niz grube frotowe skarpety we wzorki :P

Gość thaa
ja ide do kobiety nie wiem co lepiej slyszalam ze lepszymi ginami sa faceci

Gość thaa
myslicie ze moze mi nie przepisac tabletek?

Gość 67343569
wiesz nie wiem ja mam swojego stalego ginekologa-mezczyzne. raz bylam zmuszona isc do innej przychodni, przyjmowala tam kobieta a raczej stara zgorzchniala baba, bardzo niemilo wspominam ta wizyte :O ale kolezanka chodzi do kobiety i ponoc bardzo mila, zawsze usmiechnieta i czesto zartuje. wiec to juz od czlowieka nie od plci zalezy. chociaz krazy opinia ze mezczyni sa delikatniejsi

Gość 67343569
mysle ze przepisze