Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksa

co zrobic z fasolki szparagowej oprocz zupy?

Polecane posty

Gość ksa

dostalam taka ladna duza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ugotowac fasole odcedzic, na patelce roozpusic margaryne dodac bułke tarta poczekac az buklka sie \"usmazy\" i bulka plac fasolke :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobra tylko nie margarynę
masło tylko masło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ksa
dziekuje, az mi zapachniala ta fasolka z buleczka, mniam Kangurek a jak robi sie jakas salatke albo leczo z fasolki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ups powiedziałam co można zrobic a nie dąłam przspisu .Ależ ze mnie gapa :D już daje :) LECZO fasolka szparagowa(ja wole dać żółtą) cebulka marchew papryka Ja wsyztskie składniki daje na oko.W zalerzności ile czego mam :) Fasolke kroje na 2-3 częsci i gotuje ale tak na pół twardo.Odcedzam.Pparyke zanurzxam na ok 5 minut w ciepłej wodzie z łyżką miodu płynnego.Potem kroimy ją w paseczki i smażymy,cebule smażymy oraz marchew trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy.Wsyztskie składniki dokładnie wymieszać.Dodać,sól,mniej niż półowe szklanki oleju oraz 3 łyżki octu,troszke koncentratu pomidorowego.Możesz zjeśc to odrazu lub włorzyć w słoiki i pasteryzowac ok 15 minut i super jedoznko na zime SAŁATKA 3 średnie czerwone papryki 250 g Makaronu Mie 350 g fasolki szparagowej 1 średnia czerwona cebula , cienko pokrojona 2 łyżki prażonego białego sezamu szklanki grubo posiekanych świeżych liści kolendry,pietruszki lub szczypiorku Składniki dressingu sezamowego: ¼ szklanki szklanki soku cytrynowego 1/3 szklanki oleju arachidowego 1 łyżka Oleju Sezamowego 2 łyżki Octu Ryżowego 2 łyżki Sosu Sojowego 1 łyżka brązowego cukru Oczyścić paprykę i pokroić na ćwiartki. Upiec na grillu lub w bardzo gorącym piekarniku skórką do góry aż skórka się przypiecze i sczernieje. Zdjąć z papryki przypieczoną skórkę. Każdą ćwiartkę przekroić wzdłuż i w międzyczasie zalać makaron wrzątkiem i odstawić; po 5 minutach delikatnie wymieszać paprykę, makaron, fasolkę, cebulę, sezam i kolendrę. Aby przygotować dressing należy dokładnie wymieszać wszystkie jego składniki. Sałatkę podawać w dużej misie polaną dressingiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość helpppp
fasola z bulka tarta jest nieziemksa ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ksa
kangurek dziekuje ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja do fasolki szparagowej
dodaje jednego wiekszego pomidora (tak na dwie sluszne garsci fasolki wystarczy jeden) pokrojonego najpierw na cztery a potem w waskie paseczki i cebulke pokrojona w piorka troszke soli i pieprzu do smaku i kapie na to troszke oliwy moze byc jako surowka do obiadu albo mozna zjesc samo lub z kromeczka chlebka :) a z bulka tarta pysznosci :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salatke
gotujesz fasolke, kroisz do tego pokrojona w kostke cebulka oliwa z oliwek pieprz i sol potem do lodowki na 2-3 godzinki zeby pzreszlo i gotowe:) ja moglabym to jesc calyc zas:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mmm, daj troche :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×