Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiem_co _mam_zrobic

Poswieccie mi minutke i poradzcie cos

Polecane posty

mieszkam z narzeczonym w , Polakiem, finansowo powodzi nam sie swietnie. Mamy firme , ja pracuje jako tlumacz , zarabiam kupe kasy, koncze studia , mamy wspaniale mieszkanie, kochamy sie i idziemy wciaz do przodu. kiedy wracamy do polski, od razu nam sie odechciewa nasi znajomi , nawet Ci po dobrych studiach, pracuja za marne grosze, albo pracy nie maja. To straszne ,co zgotowal rzad mlodym ,zdolnym ludziom w naszym panstwie Ci ludzie jednak maja mase przyjaciol i udane zycie towarzyskie , ktorego my niestety nie mamy w ogole Moj facet nie chce wracac Dla mnie to, ze nie mamy zadnych znajomych, sami spedzamy czas jest coraz ciezszym problemem. ile tak mozna? brakuje mi moich przyjaciolek z polski tzw. funfel ktore rozumieja mnie wpol slowa. POMIMO BIEGLOSCI JEZYKA nie potrafie byc spontaniczna po angielsku owszem ale nie w jezyku w jakim mowia w kraju gdzie mieszkam jednakze perspektywy jakie mamy tu a takze fakt ze moj mezczyzna nie znajdzie dobrej pracy w kraju plus to ze prawdopodobnie jestem w ciazy trzymaja nas tu moje pytanie brzmi: jak sadzicie , czy powinnismy wracac?? czsem rycze do poduszki i mam ochote sie pakowac i wracac do domu , a czasem doceniam bardzo to co osiagnelam w wieku 25 lat:P Prosze o wypowiedzi:)

nikt??

Gość onjedynyniepowtarzalny
i tak zle i tak niedobrze, wspolczuje ci serdecznie ale ja na twoim miejscu cieszylabym sie dobra praca i nazeczonym, tutaj tez nie bedziesz miala czasu na znajomych bo bedziesz zapierdzielach przez 12 godzin zeby sie jakos utrzymac, albo bedziesz siedziec na tylku, prowadzac bogate zycie towazyskie ale bez perspektyw na jutro, splacajac kolejne kredyty i jezdzac maluchem :/

Gość papuzwka
W..? tzn w jakim kraju bo nie napisalas?

Gość ty wyzej
nie przesadzaj. nie zawsze pieniadze daja wszystko. najwazniejsze to miec kogos komu ufamy i z kim mozna gory przenosic.co z tego ze bedziesz mial kasy jak lodu, kiedy nie bedziesz sie mogl cieszyc z zycia, bo nie bedziesz mial z kim.a z doswiadczeniem w pracy za granica w Polsce tez sie da znalezc prace i to wcale nie najgorsza. nie przesadzajcie, bo wpadacie w skrajnosci.ludzie naprawde maja wieksze problemy-zobacz chociazby hospicja-jak tam walcza o kazdy dzien, zeby przezyc godnie-moze wolontariat? trzeba znalezc cel w zyciu-nie musi to byc kupa kasy,a moze pomoc innym ludziom.

mieszkamy w Skandynawii, dziekuje za wszystkie cieple komentarze

tzn. moj partner jest osoba , z ktora moge przenosic gory naprawde. przy Nim od razu czuje ,ze moge wszystko

Gość Magggi
Kochana sama jestem za granica :) i mam ten sam problem :) male grono znajomych :( ale to glownie wina mojego partnera.. :( jest osoba towarzyska ale tylko wobec dobrych znajomych .. dosc czesto klucimy sie z tego powodu... Wracajac do sedna sprawy, to TY tesknisz, za rzeczami ktore juz minely..zastanow sie dobrze co robia twoji znajomi??! czy maja dla ciebie czas jak wracasz do karaju??ja tez nie mam bliskich znajomych, ale w PL kontakty tez sie pourywaly, kto zalozyl rodzine ma dzieci, inni wyjechali...ehh

Gość nie_wiem_co _mam zrobic
wypowie sie ktos jeszcze???

Nie uogólniaj , znam masę młodych , wykształconych Polaków , którzy pracują w Polsce ,mają własne firmy , bardzo dobrze im się powodzi i ani myślą wyjeżdżać z Polski .