Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielonoooka

jak malowac zielone oczy?

Polecane posty

Gość Zielonoooka

Prosze o pomoc,chodzi mi przede wszystkim o cienie,jakie kolory itp.Nie umiem sie sama pomalowac,jakies beztalencie jestem:(:(No i gdyby ktos mogl mi powiedziec jakie powinnam sobie kupic cienie,jak je nalozyc itp bylabym wdzieczna

Gość zielonooczka
Hmm generalnie to zależy tez od karnacji , koloru włosów, oprawy, barwy stroju i wielu innych rzeczy:) powinnas popróbować, kup sobie najtańsze cienie, najlepiej jakas paletkę z wieloma odcieniami, może być ze sklepu za 4 zł;) po próbie je szybko zmyjesz, to nie powinny cię uczulić, a będziesz wiedziała w jakich ci dobrze. To po pierwsze. Druga rzecz z jaką trzeba się liczyć kupując cień to czy oczy są głęboko osadzone i rodzaj skóry - tłustą, trzeba zmatowić, najlepiej pudrem, inaczej cień ci spłynie. Głęboko osadzone znowóż powodują odbijanie się cienia powyżej powieki. Ja takie mam, nakładam podkłąd, lekko pudruję i jakoś się trzyma. Na większe wyjścia używam bazy pod cienie, zwykła baza pod makijaż tez się nada. Teraz o kolorze. Tu jak pisalam trzeba dopasowac do karnacji i włosów. Ja obecnie mam ciemno rude włosy, opaleniznę i maluję oczy głownie brązowym eyelinerem. Ale brązowy cień tez wygląda ok, poza tym zielony wbrew pozorom także, tylko ciemny. Pasował też fiolet i ciemnoniebieski. Szukam cienia zgniłozielonego ale jakoś nie znalazłam do tej pory, chyba pobawię się w mieszanie odcieni niczym malarz na palecie;) może coś wyczaruję:) Moim hitem makijażu wieczorowego jest umalowanie oka zielonym cieniem, z kącikami lekko do góry plus oprószenie złotym brokatem. Cień nakładam na mokro, brokat też, trochę także na wilgotny jeszcze tusz do rzęs:) Wygląda świetnie:):) Nie jestem jakąś alfa i omega w makijażu, więc może to nie jest specjalnie poprawne jak to robię, ale u mnie się sprawdza:) pozdrawiam

Gość tylko fiolet
rewelacyjnie pogłebi zielone oko

Gość zielonooczka
Ale nie przy bladej cerze albo cieniach pod oczyma bo wyglada się upiorzasto:)

Gość Zielonoooka
Mam jasna karnacje,jestem brunetką,pomocy

Gość dokładnie tak
różowo-fioletowy cień tylko przy opalonej cerze bo inaczej wygląda sie chorobliwie odcienie morelowe podkreślają zieleń oka, jak nakładam na oko puder brązujący, wygląda to bardzo naturalnie i oko wydaje się bardziej zielone

Gość dokładnie tak
Mój ulubiony makijaż wieczorowy to oko pomalowane zielono-szafirowo perłowym cieniem, pod łukiem brwiowym rozjaśnienie biało-perłowym cieniem, wewnętrzy kącik oka również rozświetlony tym białym cieniem i oczywiście starannie wytuszowane czarnym tuszem rzęsy.....boooossssko

Gość Pola1984
Najlepiej na kolory kontrastujące z zielenią. Pięknie podkreślą barwę Twoich oczu. Polecam paletki Sleek. Super cienie w dobrej cenie. Można zakupić na allegro u kosmetyki_ck

po 6 latach autorka pewnie doszla juz do wprawy ;)