Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1madzia1

Pierwsza Pomoc

Polecane posty

Gość 1madzia1

Chyba żadna umiejętność nam nie jest potrzebna tak bardzo do zachowania zdrowia jak pierwsza pomoc! jak 3 miesiące temu byłam świadkiem wypadku, to aż się przeraziłam, że nikt nie kwapi się do pomocy!! Aż dziw, że tak mało osób jest uświadomionych nawet w podstawach PP. Tak piszę o tym, bo mi wpadła w oko akcja Plusa promująca właśnie tę umiejętność. Warto się doszkolić. Choćby i przez komórkę. Trochę poważnie to piszę, bo miałam już na koncie przeżycie dość mocne z tym związane, ale teraz bardziej na luzie, bo filmik promujący akcję jest bardzo pozytywny: http://pierwsza.pomoc.mis.patrz.pl/ polecam :) scena zderzenia misia z ciężarówką jest bardzo zabawna mimo powagi tego typu zdarzeń.

Gość bombombom
filmik faktycznie bardzo zabawny :) ja na szczęście mam zrobiony kurs pierwszej pomocy, więc w razie czego wiem jak nieść pomoc. ale wiem, że spora część społeczeństwa nie jest świadoma tego jak się zachować. może taka "propaganda" chociaż coś zmieni.

Gość teśka
a ja własnie sobie uświadomiłam, że nic nie wiem na temat pierwszej pomocy! to co pamiętam z lekcji PO to raczej filmy instruktażowe, podczas których odrabiało sie lekcje :/ warto czasami zobaczyć taką reklamę żeby sobie uświadomić swoje braki w edukacji i może spróbować coś z tym zrobić. bardzo dobra akcja, szkoda że nie puszczają tego w tv.

Gość Nefret
My niedawno na zajęciach mieliśmy pierwszą pomoc i mimo że wiedziałam mniej więcej jak to robić wykonanie wcale nie było takie proste. Mieliśmy takie manekiny https://sendpol24.pl/pl/p/Ambu-SAM-fantom-do-nauki-reanimacji-RKO-CPR/102 i na nich ćwiczyliśmy. To jednak wymaga dużo siły i warto było wiedzieć a nie uczyć się w momencie wypadku na czyimś życiu.