Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramon

Vsl3 -probiotyk

Polecane posty

Gość Ramon

Polecam każdemu kto ma problemy z układem pokarmowym Vsl#3 --Najlepszy probiotyk na świecie w jednym pakiecie 450miljardów bakterii i aż 8 szczepów

Gość werula
wiesz co. Nie orientuje sie za bardzo w tych kwestiach, ale ostatnio lekarz polecił mi acidolac. Niestety nie kupilam go, zaprzestalam branie antybiotyku. Czy ktos probował ten acidolac? co myslicie o probiotykach?

Gość ....finka
A jaka cena i czy dostepny w aptekach?

Gość hanna kwak
cena cos około 16 złotych,ja podaje go swojemu dziecku,ponieważ wystarczy zmieszać jedna dawke z antybiotykiem i nie musze sie gimnastykować zeby przyjął lek z 2 łyzeczek ,tylko wszystko w jednym.poza tym m adobry smak i moje dziecko chetnie go przymuje.

Gość hanna kwak
cena cos około 16 złotych,ja podaje go swojemu dziecku,ponieważ wystarczy zmieszać jedna dawke z antybiotykiem i nie musze sie gimnastykować zeby przyjął lek z 2 łyzeczek ,tylko wszystko w jednym.poza tym m adobry smak i moje dziecko chetnie go przymuje.

Gość hanna kwak
oczwiscie napisałam o Acidolaku , innego probiotyku nie stosowałam poniewaz ten okazał sie byc najskuteczniejszy i najlepszy.

Gość gołgoł
probiotyki to prawdziwe dobro. i grunt, ze naturalne. To ich wielka zaleta. jogurciki juz nie wystarczaja raczej. Acidolak jest ogólnie dostepny. Plusem jest tez to, ze mozna podawać go dzieciom bez obaw.

Gość jakitaki
i nie przesadzili z dawkowaniem. i saszetka dziennie! i przywraca uklad pokaermowy do normy.

Gość czarnulka1980
osobiście poleciłabym każdemu ProBacti4 Enteric,który sama przyjmowłam podczas kuracji antybiotykowej.jako jedyny z dostępnych w Polsce ma formułe chroniącą kapsułkę przed działaniem kwasów solnych w żołądku i żółci.co ważne sprawdzony producent Instytut Rosella z kanady, moą go przyjmowac dzieci i bierze się 1 kapsułkę dziennie,nie musi być też przechowywany w lodówce,brałam go ze sobą na wakacje do Egiptu.Cena za opak.około 12-13zł

Gość matylda_mama
czarnulka,jednak wybiore Acodolac poniewaz moje dziecko jest za małe na to aby połknać kapsułke,a Acidolac moge łatwo rozpuscic i podać jak podaje soczek.To wielkie ułatwienie dla mam.

Gość matka janosika
Kochane, a do tego acidolac podaje sie wraz z antybiotykiem. Czyli oszczedzamy kłopotu sobie i dziecku ;) tzn. można tak podawać, bo osobno tez sie stosuje.

Gość rudzinkaaaa
ja podpisuje się pod tym co napisałą czarnulka dla mnie ProBacti jednak najbardziej odpowiada a jakby nie patrzeć kapsułka nie jest znów jakimś problemem bo jest naprawdę malutka;)

Gość kinia266
heheh nie zgodze sie ze kapsułki sie łatwo połyka.ja mam problem z przelykiem,dostaje najczesciej leki w płynie ponieważ mam jakies zwęzenie i podobnie jest z jedzeniem,albo ma płynna postac albo sa to mikroskopije kawałeczki.Dlatego dla mnie lek w płynie,proszku do rozcieńczenia jest wielkim zbawieniem,dlatego jezeli jest taki probiotyk do wypicia jak Acidolac to ja własnie postawie na niego.

Gość mieszk anka
Jasne. Ja jako jedyn a wrodzinie mam "dar połykania lekarstw". Moja mama gryzie, moj mąz też. o dziecku nie sspomne...nawet nie gryzie - wypluwa! Acidolac to lek, który polecila mi internistka. Kazdy z nas brał w potrzebie i git. Dla każdego coś innego.

Gość kinia266
ja znowu mam odruch wymiotny kiedy biore taletki, zdecydowanie tez wole w postaci płynnej ;-)

Gość werula
wiecie co...Właśnie podałam acidolac swojemu dziecku. Chwała bogu, że ktoś wpadł na pomysł płynnego probiotyku. Wszystkie lekarstwa mogliby produkować w tej postaci!

Gość lucjannnna
ja sobie nie wyobrazam jak mialabym podać juz nie probiotyk ale kazdy inny lek np w kapsułce albo w tabletce.Bardzo się ciesze ze pomyslano o tym i nawet probiotyk jest w plynnej postaci.

Gość samantaaa
ale w postaci płynnej niestety bakterie kwasu mlekowego mogą nie przeżyć w kwasach żołądkowych:(

Gość Będzie_OK
Witam Mam pytanie biorę Probiotyki nie ważne czy to jest Linex Forte czy np Lacidofil jakikolwiek probiotyk to mam momentami nudności ... czy to jest normalne że po antybiotykoterapii Helicobactera mam takie przypadłości czy tak nie powinno raczej być ? proszę o odpowiedzi ...