Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna1512

Co jest nie tak???

Polecane posty

Gość smutna1512

Mam wielki,bardzo wielki problem.Bradzo czesto wydobywa mi sie sluz z pochwy i bardzo to smierdzi ble ble ble.To jest oblesne ale co ja moge zrobic??Czy cos jest nie tak?? Czasami nawet z tego powodu placze :( bo sie wstydze do kogos zblizac bo to jest bardzo dziwny zapach!A jak bede miala chlopaka to bede sei wstydzic z nim piesci itp.Prosze pomozcie mi co mam zrobic??jestem zalamana...Jak temu zaradzic???czekam odp ;((

Gość cóż
nie ma się co załamywać tylko musisz iść do lekarza. Po badaniu będzie wszystko jasne. Całkiem możliwe że to nic poważnego. :) Jednak nie zwlekaj z wizytą u gina.

nie zwlekaj z wizyta u lekarza. To moze byc zwykla grzybica. Nie ma sie co przejmowac.

Gość smutna1512
dzieki...ale jestem bardzo mloda i wstydze sie isc do ginekologa.nawet boje sie isc.Nie wiem jak sie przygotowac do takiej wizyty.pomoz

Gość allma85
mysle ze jesli stanowi dla ciebie to taki kłopot i dyskomfort to powinnaś udać sie do ginekologa i właśnie to wszystko mu powiedziec. Być może ze doszło do jakiegoś zapalenia i stad ten nieprzyjemny zapach, przez florę bakteryjna która trzeba szybko zlikwidować, leczy sie to tabletkami dopochwowymi. Spróbuj tez używać płynu do higieny intymnej. Ale najlepsze rozwiazanie to wizyta u ginekologa...to fachowiec. Ciau

Gość smutna1512
Dzieki KEFIREK.Ale ja sie przejmuje i to bardzo...moze nie potrzebnie ale coz.A jak zapobiec tej grzybicy??

Gość luzzz
dziewczynko. nie przejmuj sie tylko zapiprzaj do lekarza. nie musisz sie przygotowywac.

Gość smutna1512
Dzieki ALLMA85. Ja nawet nie wiem co to tabletki dopochwowe i jak ich uzywac...A gdzie mozna kupic plyn do higieny intymnej??Wiem jestem nie doswiadczona :(odp

ile masz lat? to nicstrasznego. Zapisujesz sie do lekarza. Zrob rozeznanie w terenie. Na pierwszej wizycie lekarz robi z toba wywiad. Pyta o miesiaczki, czy sa regularne czy nie. Co ile i kiedy byla ostatnia, wiec zapisz to sobie. Powinien zapytac, czy bierzez srodki anty, jesli nie wspolzyjesz i narazie tego nie planujesz, to nie daj sobie ich zapisac, bo po co sie truc. Opowiesz o swoich dolegliwosciach, a on na pewno ci pomorze :) Glowa do gory!

Gość allma85
kefirek ma racje może to być grzybica, gin to lekarz jak dentysta czy okulista, mimo młodego wieku powinnaś sie do niego zgłosic bo sama choroby nie wyleczysz.

Gość luzzz
nie stosuj niczego na wlasna reke. nie ma mowy zebys uzywala jakis plynow, skoro nie wiesz co to jest

Gość smutna1512
ale prosze napiszcie mi jak mam sie przygotowac do wizyty u ginekologa??boje sie

Gość allma85
:)płyn do higieny intymnej kupisz w każdym sklepie, koło stoiska z mydłem czy szamponem:)taki płyn ma pozytywniejsze działanie na naturalne srodowisko pochwy i przy okazji odkaza, tabletki dopochwowe przepisze ci lekarz jesli do niego pojdziesz i uzna to za stosowne a wtedy sam ci wszytsko wyjasni jak ich uzywac:)

Plyn do higieny intymnej najlepiej w aptece. Rumiankowy. Ja bym, skoro jeszcze nie bylas u lekarza, na wlasna reke nie uzywala zadnych srodkow przecigrzybicznych. Dopochwowe tableki aplikuje sie do pochwy, najczesciej na noc. Plyn do higieny intymnej mozesz zaczac stosowac od zaraz. jaki kolor ma ten sluz? jak zoltawo-zielonkawy to na pewno grzybek. Moglas sie go nabawic nawet po kuracji antybiotykowej, po basenie itp. Czasami da sie tego uniknac stosujac przy antybiotykach specjalny preparat przecigrzybiczny, ale czasem i to nie pomaga.

Gość luzzz
jak sie przygotowac? jezeli jestes jeszcze mloda i nie wspolzylas musisz o tym powiedziec. podac date pierwszej miesiaczki i co ile dni masz cykle -jezeli juz masz. liczysz to od pierwszego dnia miesiaczki do pierwszego nastepnej- ile mija dni. czy sa regularne - to znaczy czy kazdego miesiaca jest to ta sama liczba. jezeli nie wiesz - to nic. umyj sie i tyle. nic nie musisz robic

Najwazniejsze jest teraz, zeby sie tego pozbyc. Zobaczysz, wizyta u gina nie jest taka straszna :) MY WSZYSTKIE TU CHODZIMY :D nie jestes sama :)

Gość smutna1512
jak mam sie przygotowac do tej wizyty???bardzo wam wszytskim dziekuje juz troche mi lepiej

Gość luzzz
taka wizyta trwa 5 minut. rozbierasz sie od dolu, kladziesz na lozku, bierzesz recepty i wychodzisz do apteki. proste jak rura

luzzzz, chyba date ostatniej miesiaczki ;) ale LUZZZ ma racje, jesli nigdy nie wspolzylas, to musisz koniecznie o tym powiedziec!

ja sie dziwie że Ty najpierw nie pogadalas z mamą. mowisz że jestes mloda, podejżewam ze nie bedziesz wiedziala jak sie zarejestrowac w przychodni i w ogole jak załatwic wizyte wiec lepiej jak pogadasz z mamą to ona na pewno Cie zapisze do lekarza

Gość smutna1512
dziekuje :) pozdrawiam

Gość smutna1512
dobrze pogadam z mama...jeszcze raz dzieki.Mam 15 lat

Gość luzzz
no ostatniej i pierwszej - bo moze miec znaczenie od kiedy miesiaczkuje. smutna - jezeli nie wspolzylas lekarz zbada cie przez odbyt zeby nie uszkodzic blony dziewiczej, dlatego to jest istotne wszytsko trwa 5 minut i jest mniejszym wydarzeniem niz wizyta u dentysty dla ciebie ten twoj sluz to cos niezwyklego , lekarz widzial juz ich w zyciu setki

no ale skoro ona ma grzybka to i tak bedzie musiał to pochwy zajrzec... ale na pewno delikatnie by nie uszkodzic błony... w odbycie nie dojrzy infekcji pochwy

Gość allma85
do : "moniak" ja sie nie dziwie niektore moje kolezanki nie gadaja z mamami praiwe o niczym a w szczegolnosci o takich waznych sprawach, maja przyjaciółke mama wysłała z dziadkiem na pierwsza wizyte do gina bo samej jej sie nie chciało pofatygowac.....nie kazdy ma świetne relacje z rodzcami. ciau

Gość luzzz
smutna - pewnie ze powiedz mamie. juz myslam ze jej nie masz. przciez to nie wstyd i nie twoja wina. pewnie jakies bakterie na basenie itp.

no ale skoro ona ma grzybka to i tak bedzie musiał to pochwy zajrzec... ale na pewno delikatnie by nie uszkodzic błony... w odbycie nie dojrzy infekcji pochwy