Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalajla

Brak miesiączki i progesteron-POMOCY!!!

Polecane posty

Gość kalajla

Witam wszystkich. Pisalam juz na kilku topikach, ale postanowilam zalozyc nowy...Mam straszny problem, moze uznacie mnie za nienormalna, ale bardzo sie boje..Nie mam okresu jzu prawie dwa lata, wszystko przez odchudzanie, schudlam w ciagu kilku miesiecy 16 kg, wtey pierwszy raz nie dostalaml miesiaczki, od tej pory juz nigdy...Poszlam z tym do lekarza -ginekologa, zaczal sie na mnie wydzieraci nie odp na moje pytania,a ja bardzo chcialabym wiedziec kilka rzeczy...Dostalam z przepisu lekarza zastrzyki progesteronu,12 zastrzykow na 6 dni, ale nie wezme ich poki nie bede wiedziala czy...nie przytyje:((moze i mam obsesje,ale ja nie chce byc znow gruba, mialam dosc tego zycia jako "spasiona krowa":((boje sie ze po tych tabletkach moj koszmar zno sie zacznie, ze znow bede musiala wegetowac nie zyc, wslyszac ciagle komentarze.Prosze Was podzielcie sie swoimi doswiadczeniami i wiedza , z gory za wszytsko dziekuje...

musisz sama zdecydowac co jest dla ciebie wazniejsze....czy mniej dwa kilo, czy normalny stan rownowagi z @.....zrob cos z tym, bo jak zapragniesz miec dziecko i nie bedziesz mogla to dopiero bedzie rwanie wlosow z glowy......po progestronie nie powinnas utyc....a nawet jesli to radze wiecej gimnatyki i po sprawie......dziewczyno walcz o normalny@, bo kiedys moze byc za pozno!!!!!!!!!!!!!!

Gość kalajla
Jezeli jeszcze bym wiedziala ze to sie da zrzucic, ale slyszalam juz wiele razy ze po hormonach sie bardzo tyje i ciezko to zrzucic:(( Juz nie ma sily na nic na zycie:(( Skoro mowa o cwiczeniach:jezdze codzinnie po 20 km na rowerze i biegam 2 km a takze ciwcze brzuszki 150 dzinnie...mialabym cwiczyc jeszcze wiecej??Mam straszne sklonnosci do tycia dlatego boje sie jeszcze bardziej.Napisze moja wage i wzrost, aj naprawde nie jestem za szczupla... waga-62 kg wzrost- 1.74m Dziekuje za odp malolepsza

moja droga progesteron przyjmnuje okolo 10mscy, mam rowniez bardzo duze sklonnosci do tycia, nie wiem jak ty zaaragujesz, ale generalnie sie po tym nie tyje.....radze ci nie popadac w paranoje i naprawde wyciagnac te zastrzyki z szuflady....za dlugo juz nie mialas@...wiesz jaki masz balagan hormonalny????? radze jeszcze przy okazji zbadac sie kompleksowo...tzn usg - obraz narzadow rodnych, hormonki....ile masz lat w ogole?

Gość kalajla
Mam prawie 18 lat...i cos mi sie wydaje ze zniszczone zycie:( Dziekuje Ci malolepsza za odp, jests wspaniala osoba, jedyna osoba ktora chce mi jaknarazioe pomoc i nie krytykuje...

nie masz zmarnowanego zycia!!!!!!!!!!!!!!! Przestan!!!!!!!!!!!! masz dopiero 18 lat zycie przed Toba!!!!!!!!!!!!! Wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!