Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilastars

czy roczne dziecko moze dostac rozcienczonego kubusia zamiast bobo frutow?

Polecane posty

Gość lilastars
woda swoja droga bobo fruty tez sa slodzone-mialam na mysli czy kubusia moze dostac roczniak czy raczej starszy dzieciak moj synek sporo wypija soczkow i nie zebym oszczedzala ale nieoszukujmy sie ze taniej wyjdzie kubus

Gość jezus maria....
i co z tego, że kubuś jest słodzony??? te wasze dzieci to nie będą dzieci tylko grudki jałowego krochmalu...zero przyjemności w życiu...

Gość lilastars
dzieki dzieki

ja ok 1roku dalam synkowi kubusia no i teraz ma 2lata musi pic bobo fruty bo od kubusi mial krostki

a ja słyszałam że kubuś ma jakieś sklładniki po kórych dzieci są bardziej pobudzone więc lepiej kupić soczek pysio albo ja oglądam za dużo programów dokumentalnych :o

Gość jimma
Wszystkie kaszki nawet od 5 mies. są z cukrem - przeczytajcie skład

Gość rogalla
uwazaj na kubusie moj pił od 11 mies zycia-tak nawet do pół kubusia na dizeń+rozcieńczony wodą,po 4 mies dopiero ise oipamiętalam,toż tam sam cukier..lepszy sok wlasnej roboty,ja wiem o tym doskonale bo dzieck ozaczelo mi szybko tyc

Gość lepsze to niż Kubuś
A może kompoty? Nawet nie ma z tym aż tak wiele roboty. Możesz ugotować kompot z jabłek. Kubusia można dać raz dziennie, raz na jakiś czas, ale raczej nie polecam podawać go non stop, bo to sama chemia, konserwanty i cukier.

Gość dziewczyny...
nie popadajmy w paranoje jak dziecko od czasu do czasu wypije kubusia albo zje czekolade to nic mu sie nie stanie czasem mam wrazenie ze panuje jakas zbiorowa histeria na punkcie zywienia dzieci robcie to co uwazacie za sluszne - najwazniejsze jednak aby wszystko bylo z umiarem kubeczek kubusia dziennie (tym bardziej rozcienczonego) napewno nie zaszkodzi ale pamietaj ze jednak woda jest najlepsza dla dzieci poza tym skoro tak sie boicie cukru to moze przestancie dawac dzieciom owoce - bo tam cukrow jest masa a najlepiej to odrazu podlaczcie dzieci pod kroplowki bo w dzisiejszych czasach nic nie jest zdrowe

Ja osobiście nie polecam. Mam znajomego, który pracuje przy produkcji kubusi i mówi że straszny syf.

Gość ajaaja
ja ostatnio rzygałam po Kubusiu. Mam teraz wstręt do wszelkich przecierowych soków. Wolę samej zrobić sok z marchwki czy jabłka lub blenderem

ja zauważyłam, że moja roczna córcia jak jej dam kubusia jest potem strasznie rozdrażniona. Więc nie polecam. Jak daję bobo fruty jest aniołkiem. Po kompotach (truskawka) ma żadką kupkę. Acha i jak podajecie dzieciom soczki rozcieńczajcie co najmniej pół na pół z wodą.

Gość jestem w szoku jaka cena

Gość Mara1984
Ja nie polecam Kubusia dla małego dziecka, ryzykowne jest również samemu wykonywanie soków. Tyle świństw teraz jest dodawanych podczas produkcji rolnej. Jednak uprawy i produkty do produkcji żywności dla dzieci podlegają stałej kontroli. Ja żeby było taniej kupuje w internecie hurtem.

Gość kubus to szajs
sama sie brzydze tego pic, a co dopiero dziecku dawac ;)

Gość dzis niedziela
niby w samku dobry i niby z owocow i warzyw ale popatrz sobie ile to cukru zawiera...fuj...przecisnij sama soki owocowe, kup sokowirowke,, albo kupuj ekologiczne bezcukrowe-rabenhorst czy cos...

Gość gość
a po kiego groma dawać dziecku soki? Niech pije wodę a owoc zje.