Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rogalla

otyłe dziecko

Polecane posty

Gość matka 25 latka
19 kilo na dwa latka to wg.duzo i moim zdaniem powinnas udac sie do specjalisty.jak teraz niczego nie zrobisz to potem bedziesz zalowala ze czekalas. moj 2 i pol roczny syn wazy okolo 15 kg i ma 95 cm wzrostu.nie wyglada na chudzinke ale ma tendencje od jakiegos pol roku do spadku wagi-a raczej powinnam napisac, ze nie traci wagi tylko rosnie i wiecej spala wiec zjada nadal duzo i z checia ale juz nie przybiera tak mocno.gdy miał rok to wazył prawie 12 kilo i w ciagu roku przybral tylko 2 kilo-czyli do 2 urodzin.mysle, ze dzieci miedzy 2 urodzinami a 3 juz nie przybieraja tak duzo (tak samo jak miedzy 1 urodzinami i 2, zmienia im sie sylwetka, zaczynaja chodzic itd)wiec po prostu pilnuj go, nie dawaj tyle mlecznych produktow, zamiast słodyczy podrzuc jakies rodzynki czy suszone owoce=nie bedzie chciel to trudno, nie dawaj nic innego.unikaj bialego pieczywa i ciastek a na spacer zabieraj kanapke zamiasr rogalikow czy parowek prosto ze sklepu.sprobuj z plastrami ogorka-nie smuszaj-nie chce to nie, ale nie dawaj nic innego.ja mojemu synkowi na spacer zabieram pudelko z owocami: banenem, kawalkami jablka, brzoskwinia, bierze sobie po kawalku tego, na co ma ochote i mimo ze nie zapcha sie owocami jak bulka to przeciez oprocz tego zjada potrzebne mu witaminy.zycze ci powodzenia i pamietaj, ze im pozniej zaczniesz tym gorzej.a wizyt u dziadkow unikaj skoro nie umieja dostrzec ze dziecko krzywdza.skoro sama widzisz ze dziecko jest grube to juz polowa syukcesu.powodzenia

Gość winda winda

Gość alabc
Myślę, że nie masz się co martwić mój syn ma 2 latka i 1 miesiąc waży 11 kg przy wzroście 86 i lekarz sie martwi, że za mało. Nie piszesz jaki duży Twój maluch sie urodził, naszemu Franiowi wszystko uchodzi płazem, bo urodził się malutki 2815 ;))

http://potomek.pl/siatka_chlop_masa36.html http://potomek.pl/siatka_chlop_wys36.html rogalla, jeżeli piszesz, że Twoje dziecko ma 98 cm wzrostu mierzone na stojąco (nie po wielkości ubranek) to jest bardzo wysokie jak na swój wiek, w 100 centylu czyli raczej nie znajdziesz dziecka w jego wieku wyższego od niego. Ale z wagą jest też w 100 centylu, i dosyć proporcjonalnie. Najważniejsze, aby waga była proporcjonalna do wzrostu. Ja bym się nie martwiła. Moja córka miała podobnie.