Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szamaaan

to dziwne.. trądzik jednostronny?

Polecane posty

Gość szamaaan

mam trądzik, ale stany zapalne pojawiają się w 90% po jednej stronie twarzy - po prawej, lewa strona właściwie jest czysta, czy ktoś też tak miał? i co to oznacza?

Gość moze powinnas sie przejsc
do dentysty, moze prochnica

Gość szamaaan
chodzę regularnie, może cos pod plaombą się psuje? Odstawiłam niedawno tabletki

Gość ewunia998
Tez tak mam. Na prawym policzku tylko:-(

Gość coffee bean
moze masz stan zapalny tylko z jednej strony. chyba mozliwe. ja mialam po dwoch stronch dano temu ale raczej w dolnych partiach twarzy. tam gdzie szczeka. przeszlo mi jak przestalam dotykac i wyciskac.

Gość Agulonek
Mam podobny problem - z tym, że zmiany na policzku pojawiają się naprzemiennie - raz prawy, raz lewy, tylko czasem naraz. Myśle, że to jest spowodowane dotykaniem twarzy, wyciskaniem i tym samym przenoszeniem sie bakterii i grzybów na okoliczne miejsca (tak jest bynajmniej w moim przypadku). Najważniejsze to nie dotykać twarzy!!! To podstawa. Wiem, że to meeega trudne, ale warto się zmusić, zająć czyms ręce - robótki ręczne, sprzątanie (nie żartuje:) cokolwiek, byleby nie dotykać! Miałam kiedyś też pryszcze na żuchwie, koło ucha właśnie przez ciągłe dłubanie i podpieranie się ręką przy biurku. Gdy przestałam to robić, pryszcze z tych okolic zniknęły w 80%. Reszta niestety nie do końca:( Powodzenia w walce:)

Gość ladyyyyy
Hej dziewczynki.Ja też mam jakies krostki i suche plamki tylko po prawej stronie. Gdzies czytałam, że to może się robic jezeli często rozmawia się przez telefon komórkowy, który przykłada się do twarzy. Jakby nie było, komórek się zbyt często nie czyści, bo tego brudu nie widać, ale wiadomo, że telefonu uzywa się cały czas i jest na nim kupe zarazków.