Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia19

swedzenie i duza ilosc grudkowatego sluzu

Polecane posty

Gość Idz do ginekologa
Bo jak teraz nie wyleczysz tego skutecznei to ci w przewlekla i wtedy bedziesz stala uczestniczka forum typu "grzybica pochwy". CLotrimazol jest dobry -> ale dawkowanie powinien ustalic lekarz, grzybice leczy czesto sie jeszcze 4tyg. po ustapieniu objawów - zalezy jaki grzyb. Poza tym sa tez srodki dopochwowe i ogolnoustrojowe (w tabletakach) ktore mozesz dostac tylko na recepte. Partnera zwykle sie leczy nawet gdy nei ma objawów. Na czas kuracji wstrzemiezliwosc - a jesli by sie juz nie dalo wytrzymac to prezerwatywa. Clotrimazol nie jest wskazany w czasie ciązy bo jakas czesc wchlanai sie przez skore a nie badano jego wplywu na płód - wtedy podaje sei pimarycyne zamiast clotrimazolu

ja tez mecze sie z grzybica juz od x lat. tyle razy bylam u roznych lekarzy specjalistow i ciagle traktowano mnie jak krolika doswiadczalnego przepisujac nowy srodek przeciwgrzybiczny i tak miesiac po miesiacu:( teraz znalazlam sobie tabletki (fluconazol 150), ktore zazywam kiedy tylko dostane uczulenia, czyli dosc czesto,bo nie mam innego wyjsca i masc, ktora kupilam na recepte Pimafucort. nie wiem czy wy tez,ale mi sie w drugi dzien robia male rany i nawet zalatwianie sie bardzo mnie boli/szczypie. Pimafucort od razu to lagodzi. niestety na Clotrimazol nie mam co liczyc, mam 3 tubki i wszystkie 3 prawie nowe, bo nic mi nie pomogly,wiec nie tracilam czasu. Zdaje sobie sprawe, ze nie moge jesc tego floconazolu tyle, ale co tu zrobic w takiej sytuacji... pozdrawiam!!!

Widze ze nie tylko ja mam problem z infekcjami i grzybica pochwy. stosowalam rozne srodki i nawet te domowe i tylko chwilowa ulga i poprawa. ale chce sie was poradzic bo znalazlam taki naturalny gel Multi-Gyn ActiGel. moze po nim sie wylecze?

Gość eloeloeloeloeloeleoekcnasdk
na moje oko to drożdżyca

Gość eloeloeloeloeloeleoekcnasdk
a co do clotrimazolum to trzeba uzywac min.2 tygodnie

Stosowałam clotrimazolum ponad miesiac i tylko minimalnabyla poprawa. wiec dlatego chce go zmienic na Multi-Gyn ActiGel. Ale szukam opinii na jego temat.

zapisałam się do lekarza ale zdecydowałam się na ten multi gyn aby do momentu wizyty samodzielnie się podleczyć. wspomogł leczenie infekcji, złagodził koszmarne swedzenie i pieczenie. Ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe na kilka dni i zalecil pomocnoczo smarowac żelem aby uniemożliwić bakteriom gromadzenie sie w pochwie. ale najlepiej abym go stosowała szczegolnie po stosunku. Ale powiedział abym unikała bielizny nieprzepuszczającej powietrza, stringow. Podobno nawet środki do prania i płukania mogą powodować infekcje pochwy.

nie tylko multi gyn mozesz stosowac po stosunku, tak samo dobrze sprawdza sie przed stosunkiem, wiec spróbuj sobie