Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Extraordinary7678

Jak to jest.......?

Polecane posty

Gość Extraordinary7678

Na całym świecie miliony kobiet farbują włosy na blond i cieszą się gęstą czupryną.A ja od rozjaśniania niemal łysieję!Co trzeba zrobić żeby tego uniknąć?Chciałabym stosować coś co niszczy mniej niż rozjaśniacz,ale czy na moje ciemne włosy podziała szamponetka lub szampon koloryzujący na 24 mycia?Pomóżcie!

Jeżeli masz naprawdę ciemne włosy to ani szamponetka, ani szampon do 24 myć nie pomogą - w ten sposób łatwo wyhodować sobie na głowie nierównomierną rudość lub znacznie bardziej \"egzotyczny\" kolor. Spróbuj zmienić farbę, jeżeli dotąd farbowałaś włosy sama, zacznij inwestować w wizyty w salonie fryzjerskim. Moja siostra też zawsze miała problemy, gdy farbowała włosy sama, ostatnio zafarbowała jej fryzjerka i nie zauważyłam, by odbiło się to negatywnie na wyglądzie włosów.

Gość Extraordinary7678
Też na początku myślałam o wizycie u fryzjera ale nie chciałam od razu takiej drastycznej zmiany więc zaczęłam rozjaśniać sprayem Rossmana żeby zmiana była stopniowa.Teraz znowu myślę nad fryzjerem ale to chyba dość duży wydatek,i odrosty musiałabym farbować co jakieś 3 tygodnie bo mi ostatnio szybko rosną włosy

Moja siostra zrobiła sobie włosy na blond z ciemniejszymi pasemkami, zapłaciła około 100zł (włosy do łopatek) i fryzjerka (z resztą jej znajoma) nałożyła jej mnóstwo odżywek etc. Jak wróciła z salonu to miała włosy jak gwiazda filmowa - fryzjerka siedziała nad tym 5 godzin. Jeśli masz jakąś znajomą fryzjerkę, myślę, że gdybyś wybrała się raz na 2-3 miesiące to chyba by się opłacało. Jak patrzę na włosy siostry to naprawdę nie widzę, by farbowanie je zniszczyło, a też raczej jej poprzedni kolor nie należał do najjaśniejszych. Poza tym ważna jest pielęgnacja. Inwestuj w maski i nie żałuj czasu - jeżeli taką maskę potrzymasz zamiast kilku minut jakieś pół godziny też powinno to zaowocować lepszą kondycją włosów. Grunt to nie żałować czasu - ekspresowa odżywka w spray\'u nie zastąpi wg mnie treściwej, porządnej maski.

Gość Extraordinary7678
A nie wiesz ile Twoja siostra płaciła za farbowanie odrostów?Chyba się zdecyduję na fryzjera,ale najpierw muszę odżywić włosy i zrobić coś żeby nie wypadały

A jeszcze nie robiła odrostów, bo farbowanie miała kilka tygodni temu. Fryzjerki również mogłabyś się poradzić, czy przy Twoim kolorze włosów wchodzi w grę użycie szamponu koloryzującego. Blond może być różny - osoba o brązowych włosach na pewno nie uzyska za pomocą szamponu koloryzującego skandynawskiego blondu, ale taki średni blond? Może ...

Gość Extraordinary7678
Już mam średni blond,taki złoty i nie podoba mi się :( Marzy mi się właśnie jasny blondzik.A nie wiesz czy takie szampony na 24 mycia bardzo niszczą włosy?Czy w ogóle istnieją takie w kolorze blond?Bo jeszcze nie spotkałam

Gość gotowe farby typu garnier
tez nie niszcza. Byle nie rozjasniacz!

Moim zdaniem szampony do 24 myć prawie w ogóle nie niszczą włosów. Mam bardzo delikatne, cienkie, suche włosy i właśnie tylko szamponami farbuję, bo farbą z amoniakiem bym się bała. Są oczywiście szampony koloryzujące w jasnych kolorach, np. jasny blond z Welli Soft Color. Tutaj masz linka, bez problemu znajdziesz odcień: http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/wellaton_soft/wtsctabela.jsp Również Londa Shiny Colors - tam są właśnie głównie blondy, recenzję szamponu masz tutaj: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2623 Fryzjerka powiedziała raz mojej koleżance, że użycie takiego szamponu koloryzującego i przyciemnienie nim włosów nie wpływa negatywnie na strukturę włosa, ale że użycie jaśniejszego koloru może już wpływać negatywnie. Nie wiem, czy to prawda, co fryzjer to opinia, z resztą sama na pewno to wiesz.

ja rozjasniam wlosyw salonie i za kazdym razem jak juz ktos wczensiej mowil nakaldaja mi mnostwo odzyweke mycie wlsoosw trwa okolo 30 minut:) potem dostaje jeszcze jakies do domu odzywki :) rozjasnianie co 3 miesiace cena ok 100:) ja bym chyba nie potrafila tego zrobic sama:P

Gość Extraordinary7678
To prawda,Garnier nie niszczy,ale u mnie np nie działa.Kiedyś robiłam pasemka bardzo jasnym blondem Garniera właśnie i zamiast pół godziny jak zaleca producent trzymałam farbę na głowie prawie godzinę.Nie wypadł mi ani jeden włos,ale zmiana koloru była ledwie zauważalna,nie wiem czemu

Gość Extraordinary7678
Ducky Duck wielkie dzięki za linki! :) Jak już sobie wzmocnię włoski to ufarbuję je tym szamponem z Londy,mam nadzieję,że złapie,ale powinien :) Chyba wreszcie znalazłam rozwiązanie dla moich włosów :DWielkie dzięki za pomoc :)

Bardzo proszę, cieszę się, że mogłam pomóc. Te szampony z Londy widuję często w Kauflandzie, to tak na wypadek, gdybyś nie znalazła ich w drogerii.