Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgkjf

Jak się pozbyć opalenizny?

Polecane posty

Gość nieopalonaa
oddaj mi :)

Gość Siedemnastoletnia.
Ja też chcę się jej pozbyć. Na buzię pomaga sok z ogórka, maseczka z drożdży, woda pietruszkowa i sok z cytryny - oczywiście rozcieńczony. :) Z resztą ciała nie jest już tak łatwo, ale rzeczywiście peeling nieznacznie rozjaśnia opaleniznę.

Gość Siedemnastoletnia.
Pamiętam, że kiedyś robiłam sobie okłady z błota z Morza Martwego, które również rozjaśniały skórę. Mam jeszcze resztki tego specyfiku, więc chyba zaraz się wysmaruję od stóp do głów i poczekam na efekty. Nienawidzę opalonej skóry!!!

Gość Siedemnastoletnia.
Ojej, codziennie? Nie za często?

nie :) stosuje peelingi solne badz cukrowe z oliwka z the body shop albo z bath and body works i skora jest mieciutka i chroniona przed wilgocia :) one sa do codziennego stosowania

Gość fgkjf
Ja lubię opaleniznę,ale w tym roku jakoś tak fatalnie się opaliłam nierównomiernie że ręce mam czarne,dekolt biał i paski od topu na ramionach.A całą resztę prawie nieopaloną :P Chyba się wybiorę kilka razy na solarium bo całkiem biała nie chcę być

Gość Skwareczka
Nie ma to jak pienknie opalona, czekoladowa skura. Chodze na solarium co kilka dni i karzdy mi mowi, ze jestem ladnom dziewczynom. Ja chcem bardziej oplonom skure. :(:(:(

pozbywac sie opalenizny??? pierwszy raz słysze coś takiego...nie ma nic piękniejszego niż opalona skóra latem;)

Gość jhiuo
skwareczka twoja wypowiedż,a raczej jej "poprawność" ortograficzna i stylistyczna zwaliła mnie z nóg!!!!! :O :O :O :O

co racja to racja....na dobry początek radziłabym nauczyc się poprawnych zasad ortografii

Gość anaaaa
ja terz nienawidze opalenizny \' mi sie to kojazy z wiesniactwem\' wiem ze te czasy kiedy opalone byly tylko chlopki minely a wysokie sfery staraly sie byc jak najbardziej sniezno biale. mi sie marzy pienkan nieskazitelnie biala skora,niestety wczoraj bylam nad woda co prawda siedziealam w cieniu ale mimo to opalilam sie na rekach i plecach....zalamka

Gość ona863272643
a ja kiedys czytlam ze peling sprawia ze opalenizna jest jeszcze bardziej widoczna.....bo opalenizna znajduje sie gleboko w skórze (w skorze wlasciwej) i jak robi sie peeling to sciera sie naskorek co sprawia ze opalenizne widac bardziej

Gość co za wiesniak/
21:58 [zgłoś do usunięcia] Skwareczka Nie ma to jak pienknie opalona, czekoladowa skura. Chodze na solarium co kilka dni i karzdy mi mowi, ze jestem ladnom dziewczynom. Ja chcem bardziej oplonom skure. boze kto to napisal:/:/ jak mozna robic takie bledy:/ ktos wyzej napisal ze opalenizna kojarzy sie jej z wiesniactwem teraz mi tez juz sie tak kojarzy.

Gość varadera
Ja mam ciemny typ urody i zwykle już w połowie lata muszę uciekać przed słońcem bo mimo filtrów wyglądam jak murzyn:/ Wiem, że rozjaśnia cerę sok z cytryny i ocet jabłkowy ale nie wiem cyz można takiego soku wlać np do wanny. Peeling działa ale trzeba uważać przy mocnej opaleniźnie bo może zrobić jaśniejsze plamki

Gość gfd
po co robić jakiś syf? Jak się chce być bladym to się po prostu słońca unika a jak nie wyjdzie to przeczekać tą opalenizne ? ..

Gość zrozpaczona_spalona
pomocy! za miesiąc ślub a ja niechcący zesmażyłam się na twarzy, dekolcie i ramionach... kąpiel nie pomogła, godzina w wodzie i delikatne ścieranie pumeksem - 0 efektów. Peeling i maseczka z aspiryną też nie pomogły, co robić... wolę walczyć teraz, jak coś to w miesiąc powinno się zagoić

Gość gość
zostaw to w spokoju! smaruj się filtrem żeby się bardziej nie zesmażyć, bo m-c to kupa czas żeby opalenizna zeszła samoistnie lub przynajmniej mocno zbladła, jeżeli nie będzie dalszej ekspozycji. na co dzień myj się szorstką gąbką, ale nie maltretuj przesadnie skóry. twarz myję specjalną gąbką do twarzy albo szczoteczką żeby utrzymać pory w czystości i opalenizna w ogóle mi się twarzy nie trzyma choćbym chciała, więc polecam coś takiego