Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Macarena34757

Słyszałyście o wcieraniu soli w skórę głowy?????

Polecane posty

Gość Macarena34757

Znalazłam o tym informację na stronie o wypadaniu włosów ale jest to niezbyt jasno napisane: "moja koleżanka stosowała taką metodę przez 6 tygodni wcierała w skorę głowy sól jadalną, najlepiej robić to podczas kąpieli ważne aby skóra głowy była przez około 15 min rozgrzana najlepiej jeżeli ktoś ma saunę potem spłukac wysuszyć i tak przez 6 tygodni, jej włosy odrosły a było to wiele lat temu ma w tej chwili piękne gęste włosy i wogóle jej nie wypadają. Bogna [15.12.2006 21:53:56]" Może ktoś wie coś na ten temat?Wydaje mi się to trochę dziwne,bo sól chyba raczej powinna podrażniać...Proszę o wypowiedzi

Gość niebieskoookaa22
nie mam pojęcia o co chodzi z ta solą i potencjalnym działaniem na włosy... o_O

Gość rozwazam metodeeee
sól ma dzialanie na mikroby- skoro to grzybica czy inne swinstwo powoduje wypadanie włosów to zapewne skutuje, np nasze babcie spłukiwały włosy wodą z octem - tez antygrzybiczo działa zbyt silne stęzenie soli może wypalac włosy

Gość Macarena34757
No ale co z tą solą?Podobno ma jakieś minerały ale czy włosy tego potrzebują?Może chodzi o to że wcierając kryształki pobudza się naczynia krwionośne w skórze głowy?Taka forma masażu,ale wtedy równie dobrze można by było wcierać cukier.....

Sól kuchenna to NaCl (sód i chlor) dodatkowo dodaje sie jod (sól jodowana). Są też inne sole specjalne...ale jak to się ma do włosów???

Gość Macarena34757
No właśnie....Chyba że to wcale nieprawda tylko ta laska tak napisała.Ale dlaczego tak miałaby robić to nie wiem.....

Gość alkoe
Zwykłe poprawienie ukrwienia skóry głowy. Normalny masaż da to samo.