Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurukuku

Pilne!!! czy u którejs z Was?YASMINELLE?powodowała zapalenie pęcherza moczowego?

Polecane posty

Gość kukurukuku
NIKT???

Gość kukurukuku
a po innych pigułkach???

Yasminelle nie powoduje zapalenia pęcherza, tylko z racji tego, że zawiera środek moczopędny, zwiększa częstotliwość oddawania moczu. Czy oprócz częstego biegania do wc masz inne objawy? Pieczenie w cewce, ból pęcherza, krwiomocz, inne objawy stanu zapalnego?

Gość kukurukuku
No,ze czesto biegam do lazienki to tez zauwazylam :/ ale wczoraj byla makabra, pieczenie cewki, bolesne oddawanie moczu, tylko pare kropel mimo ciaglego parcia no tragedia istna...nie wiem czy krwiomocz bo akurat mam krwawienie z odstawienia.

Wiesz, mogło Ci się przypałętać zp, teraz jest ciepło, bakterie w krwi \"miesiączkowej\" szybciej się mnożą. Weź wit. C (może być rutinoscorbin/cerutin), pij dużo niegazowanej wody mineralnej i kup sobie Urinal albo coś, co ma dużo żurawiny (Urinal ma z tych podstawowych preparatów najwięcej). I staraj się podmywać od cewki w stronę odbytu, teraz, jak masz krwawienie, jesteś bardziej narażona na wędrówki bakterii z krwi do cewki.

Gość cisia
ja mialam.... stwierdzone przez lekarza wiec to nie kwestia czestego oddawania moczu:/

Gość cisia
to co opisujesz to jest wlasnie to....jest takie lekarstwo na recepte...na litere ,,c" ale zapomnialam jak sie nazywa;/ 2 dni stosujesz, w p[ierwszym juz ulga a w drugim wporzo:)

Gość kukurukuku
Kupiłam urosept, wit. C i pije wode...jest juz lepiej, a wizyte u lekarza mam umowiona na za 2 tygodnie...jest juz lepiej...

Gość Wykiwera
mnie zapalilo po 2 tyg od brania yasminelle. jeden dzien brania cipronexu, furaginum I scopolanu (wg. zapisu lekarza) pomoglo:)

Gość anjuska
ja brałam yasminelle , tez czesto siusiałam ale te tabletki mają substancje moczopedne wiec nie wiem czy masz zapalenie pecherza czy to po tabletkach...