Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo babcia mówi

pytanie - tylko się nie śmiejcie pliis

Polecane posty

Gość bo babcia mówi

cześć pytanie co prawda jest bardzo błache ale trochę się zaniepokoiłam. a właściwie chodzi o to: ja od niedawna depiluję się zarówno w miejscu pod pachami jak i tam. Ostatnio babcia zobaczyła że jestem wydepilowana pod pachami i od razu zaczęła krzyczeć że jestem głupia i nie myślę, że nigdy powinnam tego nie robić bo jak kiedyś przestanę to urosną mi tam większe (że to rośnie jak broda u mężczyzn) i bardziej mocne włosy. wiadomo że pod koniec życia tego robić nie będę mogła. Czy babcia ma rację czy np. to ostrzeżenie dotyczy tylko mężczyzn. dodam że ja o takim czymś nie słyszałam ale trochę się zmartwiłam. bardzo proszę o szczere i poważne odpowiedzi, z góry za pomoc i rady dziękuję :)

Gość lumena21
może i babcia ma rację ze urosna dluzsze i grubsze.. ale co z tego.. skoro bedziesz juz stara i zapewne nie bedziesz chodzila w skapych ubraniach ktore odsłaniają pachy... wiec potem czy beda dluzsze czy nie .. nie bedzie mialo to dla Ciebie znaczenia.... teraz jesteś młoda.. i powinnas sie depilowac, dla estatyki..

Gość jak depilujesz
beda słabsze, jak golisz, beda mocne.

Gość mkliop
pod pachami to trzeba w sumie sie ciagle golic to normalne ja mam problem z bikini bo sobie zostawilam pasek ale teraz wlosy odrosly i wylaza az na udo a nie chce sie ciagle depilowac bo mam po tym krostki-czemu pod pachami nkie ma a bikini tak?

Gość ojoj2
rozumiem,że pewnie bardzo szanujesz i kochasz babcię,ale wybacz,w latach jej mlodości dziewczyny chodzily z zarosnietymi pachami,linia bikini i o zgrozo-nogami.Czasy się zmienily,dziś usuwamy wszystko jak leci!I takie mity,że urosną dłuższe i grubsze i niewiadomo jakie to może i owszem,zawierają ODROBINĘ prawdy.no ale chyba lepiej depilowac się i mieć trochę silniejsze wlosy,których i tak nie bedzie widać,bo je wydepilujesz!, niż cale życie chodzić ze slabszym,ale jednak widocznym zarostem w miejscahc strategicznych.Tak wiec-depiluj ile wlezie!

Dlaczego zakładasz, że pod koniec życia nie będziesz mogła się golic...dokąd będziesz w stanie się umyc to i z goleniem nie będzie problemów.

Gość na przykład
Jeśli już będziesz na tyle stara, że nie będziesz w stanie się ogolić, to się nie przejmuj. Na starość same wypadają :-) A póki co, depiluj się bo tego wymagają dzisiejsze standardy. Zarośnięta kobieta według dzisiejszych kanonów jest obrzydliwa. To prawda, że odrastają sztywniejsze. Ale nie ma na to rady. Odnośnie krostek w okolicach bikini to proponuję uzywać męskiej pianki do golenia zanim zaczniesz depilację. Krostek nie będzie...

Pachy to standard! Włosy tutaj wygladaja nieestetycznie... Natomiast bikini nie musisz golić na przysłowiowe zero... Włosy łonowe mają znaczenie ochronne o czym często zapominamy, więc bez przesady z tym goleniem...

Gość upsek
a co poradzicie facetowi? też ma się golić (jeśli tak to gdzie?) i co z odrostami?

FACET też niech się depiluje - najlepiej woskiem :D Ma też laser do wyboru , ale wosk jest lepszy :D:D:D:D:D

Gość upsek
nie strasz mnie tym woskiem, poważnie się pytam :) jeśli ma się depilować to bardzo proszę o wskazanie czym - ale tak szczerze :D i nie róbcie sobie ze mnie "pajacyka"

Gość upsek
nawet pod pachami??

Co do golenia si mężczyzn to moim zdaniem pacha to też standart, reszta nie koniecznie:)) Włosy pod pachami na starośc sie wycieraja i przestają rosnąć( tak przynajmniej ma moja babcia) a poza tym jak zakładasz taką sytuacje że będziesz zniedołężniała i trzeba będzie przy tobie chodzić to zawsze ta osoba chodząca będzie mogła machnąć ci żyletka pod pachami:):) a wsumie to po co ci wtedy będą ogolone pachy

Gość rzeczywiście głupi ten topik
Mój ojciec też mi tak truł jak zobaczył że golę sobie nogi, ale do cholery nie będę z powodu jakichś staroświeckich poglądów chodzić z owłosionymi nogami. Wolę co 2 dni golić na nogach zarost jak u chłopa niż mieć słabsze włosy ale widoczne!! A zresztą. Tylko golenie maszynką wzmacnia włosy. Równie dobrze możesz usuwać owłosienie depilatorem lub woskiem. Włosy wtedy odrastają własnie słabsze. Słuchaj babci która urodziła się w epoce kamienia łupanego to żaden facet do ciebie nie podejdzie z powodu sierści na nogach. Teraz są inne czasy i wszystkie kobiety golą nogi i jest to normalne! Jak widzę kobiete z owłosieniem na nogach to wydaje mi się to strasznie obleśne. Umarłabym ze wstydu chyba.

U facta to tylko pachy...Można też jej ewentualnie podcinać (dość mocno) nożyczkami. Reszta to bleeeee...Facet powinien miec troszkę włosów! :-D

Gość Lilliana
Jejku, przeciez facet to facet - musi miec troche włosków tu i tam, a nie wygolić się wszędzie na łyso.

Gość kiki 125
macie naprawde dobry i sprawdzony spodob na bikini by nie bylo krostek???

Gość rzeczywiście głupi ten topik
"a co do lęku że nie będę mogła się dalej depilować to zakładając ten najgorszy scenariusz czyli ciężka choroba i właśnie brak możliwości sprzątania po sobie." Nie rozumiem tego co piszesz. Wybacz ale gdyby doszło do takiej choroby u jakiejkolwiek kobiety to sądzę że byłoby jej wszystko jedno czy ma włosy pod pachami. W takich chwilach człowiek myśli o śmierci! A nie o urodzie! Ludzie, opamiętajcie się. Chyba nie macie pojęcia o czym piszecie. Wiem coś o tym bo kiedyś napatrzyłam się... Dla kogoś kto robi pod siebie... i komu się codziennie zmienia pieluchy, kto ma podpięty cewnik i kroplówkę, kogo się myje i karmi ostatnia rzecz o jakiej się myśli to włosy pod pachami. No ludzie... szkoda gadać jakie wy macie nienormalne myśli. Szpital to nie pokaz estetyki! To zupełnie inny świat którego w gazetach pełnych wypacykowanych lal nie pokazuje się, a przecież to świat który jest tuż obok. Tam każdy ma prawo źle wyglądać.

Gość na przykład
no przecież mówię że męska pianka do golenia do wrażliwej skóry

Gość upsek
to teraz już sam nie wiem - facet powinien golić sie pod pachami czy nie?? a jeśli tak to depilować czy tylko przystrzyc pod pachami bo widzę że niżej już nie - widze różne odpowiedzi. teraz jak wy byście chciały aby wasz mężczyzna tam wyglądał.

Gość jak nie golisz
tylko depilujesz, to nie usrosna mocniejsze ani dluzsze :) jakbys golila, to z pewnoscia babcia ma racje ;)

Gość na przykład
facet powinien zostac facetem a nie golić się tu i tam jak jakiś gej. Dla mnie ogolony facet jednoznacznie kojarzy się z pedkiem

Gość na starosc wlosy same ci sie
przerzedza, oslabia i wyjda wiec babci nie sluchaj. chyba ze bedziesz miec hormony nie teges to mozesz miec i wasy i brode itd

Gość Becia76
Do upsek. A ja uwazam ze facet powinien sie golic, a pod pachami to wszczegolnosci. Jak widze faceta w koszulce bez rekawow z krzakami pod pachami to bleeee..... Wiec jesli nie do zera to przynajmniej przytnij maszynka do wlosow...

Gość Do upsek
Nie pytaj się dziewczyn na forum bo każda ma inny gust i każda Ci powie co innego. Jak bedziesz miał stałą dziewczyne to jej się zapytasz co woli.

Gość to szkoda
Wolę facetów wygolonych, czysto i estetycznie, pachy i oczywiscie w dolnych partiach też. To czy na dole jest na zero czy tylko krótko przystrzyżony to już Jego sprawa. Liczy sie by było miło, i estetycznie. Co do obaw o to że po goleniu włosy odrastają grubsze sztywniejsze i ciemniejsze....to fakt. Lepszy jest laser (ale bardzo drogi) Wosku i depilatorów wyrywających włosków nie polecam. Często po nich wrastają włosy, tworzą sie stany zapalne i blizenki. Najbardziej optymalne jest rozjaśnianie włosów wodą utlenioną. Stosowane regulranie przed długi czas sprawia że włosy stają sie coraz słabsze, jaśniejsze, cieńsze i wypadają. Rozjasnione włsoy stają się nieomalże niewidoczne i wyglądają lepiej od odrastającej sztywnej i ostrej szczeciny po goleniu. Depilatory chemiczne czyli pianki i kremy działają analogicznie jak żyletka. Do tego śmierdzą i mogą podrażniac wrażliwą skórę.

Gość zła ciotka
ja depiluję wszystko od jakichś 10 lat i nie zauwazyłam, żeby cokolwiek odrastało mocniejsze czy grubsze depiluj, przeciez nie bedziesz chodzic jak yeti - na cipce nie musisz depilowac calkiem, ale jakoś wyrównac , wyregulowac by było dobrze