Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska83

o ile wcześniej moze urodzić sie dziecko...

Polecane posty

Gość ciekawska83

bez zadnego zagrożenia?? Tzn od którego tygodnia ciąży mozna urodzić, żeby dziecku już nie groziły wszelkie dolegliwosci jakie mogą wystąpić u dzieci urodzonych przedwcześnie.

z tego co czytałam to dziecko urodzone już w 28 tygodniu ma duze szanse na przeżycie...tyle że jeszcze sporo przed nim i sporo czasu w inkubatorze... Ja się urodziłam miesiąc za wcześnie i rozwijałam i rozwijam się normalnie:P

Gość po 37 tygodniu
dziecko jest już uznawane za donoszone czyli takie które bez problemów może samodzielnie żyć

Gość ciekawska83
dziękuje za odpowiedzi.

Gość 35t
ja urodziłam w 35 tyg synka waga 2380g , 10 pkt spedzilismy 10 dni w szpitalu , Synek lezal w inkubatorze. Miał sporą zółtaczkę, anemie którą leczyliśmy 4 miesiące. Dostaliśmy skierowania do poradni audiologicznej, okulistycznej - wszystko ok. Przez 1 rok bylismy pod opiek poradni neonatologicynej, nadal jestesmy pod opieka kardiologa niedomykalnosc zastawek ktora sie cofa. za tydyien synek konczy rok a wczoraj zrobil swoje 1 kroczki. tak do 6 miesiaca odczuwalo sie ze jest wczesniakiem ale szybko goni rowiesnikow.

Kiedyś oglądałam program o wcześniakach...mowili tam że wcześniaki bardzo szybko doganiają swoich rówieśników i bardzo często są to bardzo inteligentne istotki:) Mnie moja mama urodziła w 36 tygodniu, ważyłam 2300 g...i to było już 26 lat temu...medycyna poszła jednak o wiele do przodu więc teraz nawet dzidziousia 28-tygodniowego lekarze potrafią uratować

Gość ja jednak
urodziłam sie 24 grudnia a miałam sie urodzić 6 lutego:D:D HEH zrobiłam rodzicom prezent pod choinke:D