Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana różnymi

czy ktoś z Was ma pozwolenie na broń?

Polecane posty

ciężko było dostać?

Gość nie bylo ciezko
trzeba miec wskazania (powody) do osiadania broni

czytałam nieco w internecie i jako powód było wymienione "do ochrony własnej" - czy to wystarczy, czy muszę to jakoś uzasadnić, że np. mam jakieś kłopoty???

Gość nie bylo ciezko
musisz to bardzo dokladnie uzasadnic najlatwiej jest dostac bron jesli wymaga tego wykonywana praca. najtrudniej dla celow indywidualnych

Gość łee
ciężko jest obecnie dostać pozwolenie nawet policjantom; kup sobie taki z gazem obezwładniającym :)

cholera :( no trudno, dziękuję Ci bardzo za informacje

o, łee - powiedz proszę coś więcej na ten temat

Gość łee
broń w której są takie buteleczki z gazem (1 starcza na 10 strzałów) ja sobie niedawno kupiłam ten http://www.bron.pl/content/view/full/811 troche tandetny materiał (coś ala plastik z metalem) ale lepsze to niż nic i nieduży koszt

Gość ja mam PP
strzelam do ciebie :P :classic_cool:

łee, a jaki to ma "rozrzut" ? :D nie wiem, jak to nazwać, ale chodzi mi o to, ile osób mogę obezwładnić takim jednym strzałem? tylko jedną? no i jak to wygląda ze strzelaniem pod wiatr, sama się uśpię? :D

ja mam PP - mrrrr, strzelaj :D

Gość łee
gaz zostaje wystrzelony na jakieś 3-4 m (strzelać trzeba z odległości min. 0,5 m od napastnika) w promieniu nie wiem ile obejmuje i niestety ale pod wiatr nie radzą używac :D gaz nie usypia a jedynie powoduje paraliż układu oddechowego, pieczenie skóry, łzawienie, duszności itp. i działa przez jakieś 15-20min ja mam go od niedawna i jeszcze nie zdążyłam na nikim wypróbować :P a mam do obrony w domu/na budowie (ostatnio nas okradli :( )

oj, bardzo Ci współczuję :( ja właśnie szukam czegoś, czym by można się bronić przed atakiem większej grupy osób, bo jednej to w mordę dam i po sprawie :D wnioskuję z Twego opisu, że ten gaz by objął kilka osób... tylko z tym wiatrem przechlapane :D

Gość łee
:D :D :D na tej stronce na dole nad komentarzami masz odnośnik do instrukcji obsługi jak chcesz poczytaj oprócz tego bez pozwolenia możesz kupić jeszcze pistolet na kulki :D :P

Gość łee
no i wiatrówke :D

cholera, trochę tego jest, tylko nie wiem, jak ze skutecznością :( :( :( ;)

hmm, a może ktoś wie, czy śrutem można zrobić krzywdę?

Gość łee
zacznij trenować jakieś sztuki walki ;) a jako ciekawostka to kulka (z pistoletu oczywiście :D) robi dziure w spodniach (materiałowe khaki) i zostawia wielki czerwony ślad jak po bańkach :D gościu u którego kupowaliśmy broń opowiadał że sprawdzali na takim jednym w sklepie :D

Gość łee
wiatrówke ma mój ojciec, śrut przeszywa puszke od piwa na wylot wiec i w skóre by wlazł

"gościu u którego kupowaliśmy broń opowiadał że sprawdzali na takim jednym w sklepie" :D :D :D a sztuki walki znam całkiem dobrze, ale jak lezie na człowieka kilku napastników, na dodatek z jakąś bronią, to przyda się coś więcej :(

Gość nie dostaniez broni
kiedy nie uzasadnisz. Jest cholernie trudno o broń, chyba, że jesteś z półświatka, to tam broń kupuje ię na kilogramy ;) ale wnoszę, że rozmawiamy o legalnym obrocie. Jet bardzo trudno. Zwykłe kłopoty nie są powodem do posiadania broni, bo niby co? Bronią ten kłopot rozwiążesz? Musisz uzaadnić, że to knieczność, której i tak nie będzie używać, popieprzone, ale tak jest ;)

nie dostaniez broni - tak właśnie myślałam :D że chodzi o pozwolenie na coś, czego i tak nie zrobię :D no właśnie nie jestem z półświatka, chodzi mi o legalną broń - i powoli zaczynam żałować ;P ;)

Gość gość
Mój chłopak ubiega się o pozwolenie na broń i ma problem ponieważ konieczne jest zaświadczenie lekarskie. Wiecie może jaki lekarz w Augustowie ma uprawnienia do wystawiania takich zaświadczeń?