Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivvvia25

hmmmmmmm... mam problem z soczewkami, help

Polecane posty

Gość vivvvia25

sciagajac soczewki kontaktowe przez przypadek naderwalam jedna z nich. tzn pazkonciem urwalam brzeg jedenej. tak troszke, jakies pol milimetra, ale jednak to widac golym okiem jak mam soczewke na rece... no i nie wiem czy moge taka nosic. tzn nosze ta soczewke i praktycznie nie czuje tego uszkodzenia, ale nie wiem czy tak mozna... jest mi cholernie szkoda wyrzucic, bo to nowa para dobrych miesiecznych soczewek - otworzylam je 4 dni temu:(

Gość vivvvia25
nikt nie nosi soczewek?????????

Generealnie nie powinno się nosić uszkodzonych soczewek. Jak ci to uszkodzenie nie przeszkadza to - sama nie wiem. Ale czasem może się zdarzyć że podrażni ci oko..Może zapytaj okulistę? Podaję Ci linka do forum o soczewkach , tam się wypowiadają osoby bardziej doświadczone ode mnie, bo ja nosze soczewki od 2 miesięcy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3218832&start=510

Gość Dorcia 92
Mysle ze nie powinnas nosic uszkodzonej soczewki... mozesz miec przez to jakies zapalenia... Ale moze zapytaj kogos kto sie na tym zna np. przejdz sie do okulisty ;)

Nie powinnaś nosić uszkodzonej soczewki. Trudno zdarza się, nie warto sugerować się tym że soczewka jest droga bo możesz mieć jeszcze gorszy problem jeśli będziesz ją nosić! Przecież to się nosi w oku! Sama pomyśl. Ja nie radzę. ( A noszę soczewki już dobrych kilka lat )