Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bo56

Proszę o pomoc - mam problemy z cerą

Polecane posty

A dokładnie z cerą mieszaną i prosiłabym o pomoc:) mam 20lat i kompletnie nie wiem jakie kosmetyki były by dla mnie dobre (w sensie firma), bo typu nivea visage young są już nie dla mnie, a tez nie chce jakichś za mocnych używać, by nie przyzwyczajać za młodu cery do nie wiadomo czego;) chciałabym zaznaczyć, że teraz mam więcej pryszczy niż kiedykolwiek w życiu-mając 15 czy 16 lat miałam piękną, gładką cerę i była ona raczej sucha/normalna, a teraz to tylko pożal się Boże...mieszana jak nic, bo moje czoło, nos i broda to istne skupisko \"ślicznych\" pryszczy i tym podobnych cudeniek;) a policzki są wiecznie pragnące nawilżenia...więc prosiłabym się nie śmiać, bo wiem, temat może nie nie wiadomo jak ciekawy, ale liczę na Waszą pomoc;) pozdrawiam i z góry dziękuję:)

ja mam tyle lat co ty i ten sam problem. Stosuje jedynie kremy z ocerinu i iwostinu:) polecam krem do cery z odczynem zapalnym z ocerinu;) pozatym może kup sobie żelazo w aptece?? Podobno dziewczyny w naszym wieku często maja niedobór żelaza, który powoduje problemy z cera...

dziękuję bardzo za szybką odpowiedz, na pewno skorzystam;)

Gość mydełko_fa
myj buźkę mydłem Bioderm, rewelacyjne w działaniu i nie wysusza

Gość pięknacera
Polecam do skory mieszanej z przebarwieniami po trądziku " sudocream" - nałożyć na noc przed spaniem - rano cera jest świeża bez przebarwień. Ogólnie to bardzo dobre kosmetyki są z Vichy, bardzo mi się po nich wyrównała cera- moja cera była mieszana ze skłonnościami do wyprysków. Dobre sa też kosmetyki z garniera np purepore- żel do mycia twarzy i tonik który powoduje zwężenie porów. Wydaje mi się że te kosmetyki będa odpowiedznie dla 20 letniej dziewczyny - sama mam jeszcze 20 - dokładnie 26. Polecam również mycie twarzy płatkami owsianymi. Lyżkę stołową płatków owsianych zalej odrobinką ciepłej wody pozostaw na parę minut, następnie na nawilżoną twarz nałoż rozmiękczone płatki na twarz i masuj tak jak byś myła nimi twarz, następnie spłukaj przegotowaną ostudzoną wodą. Potem wklep tonik a nastepnie krem. Efekt po tym jest rewelacyjny.Można to stosować dwa razy na tydzień. Głęboko polecam. mozna także dodać do płatków odrobinkę miodu.

Gość kajtek80
Ja miałam kłopoty z cerą od czasu podstawówki a mam 27 lat. wszystko mi zeszło jak zaszłam w ciąże 3 lata temu i okazało się że to wsztstko hormony. I teraz żeby utrzymać efekty z tamtego okresu muszę brać tabletki antykoncepcyjne . najpierw dianę35 a teraz yasmin. no i jest super. a wcześniej chodziłam do tylu lekarzy i kosmetyczek brałam setki leków i nigdy nic mi nie pomogło. także warto sprawdzić sobie hormony co tam u nich słychać ;))

dziękuję za wszystkie rady, na pewno z wielu skorzystam:) najbardziej zaniepokoiły mnie te hormony:( ale mam nadzieję, że to wina kosmetyków (długo, pewnie za długo;/ używałam tych samych), teraz je zmieniłam, cera już ciut lepiej wygląda, ale lepiej nie mówić hop, bo to nic nie wiadomo:P więc pożyjemy zobaczymy, dziękuję jeszcze raz:)