Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kattii

pilne pytanie o wojsko, pomóżcie

Polecane posty

Gość kattii

pyt.1 Czy jezeli maż zwolnil sie za 2 tygodniowym wypowiedzeniem i teraz jest ostatni dzien w pracy, to czy moze dzis zrezygnowac z tego? czy juz po ptakach pyt.2 maz dostal powolanie do wojska. czy moze sie odwolac o cos? dodoam ze ja pracuje, wynajmujemy mieszkanie, mamy dziecko 3 latka i jestem w ciązy. to maz raczej utrzymuje rodzine, ja zarabiam grosze. czy jest jakas szansa zeby nie poszedl do woja? Jest cos na co moze sie odwolac? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ, z gory dziekuje serdecznie

Gość kattii
czy ktos mi pomoze??????????

Gość dobry chłopak
jesli ma nawet kategorie A - a ma rodzinę na utrzymaniu to nie wezmą go do wojska -musi to zgłosić do WKU

Gość kattii
tak ale ja tez aktualnie pracuje, wiec praktycznie nie tylko on utrzymuje nas. Tym bardziej ze juz rok temu sie odwolywal, bylam na wychowawczym, nie pracowalam to uwzglednili. a teraz boje sie ze juz nie przejdzie.. czy jest jakas szansa mimo to??????????????????

Gość dobry chłopak
hmmm, sam nie wiem jak ty też pracujesz to nie wiem jak jest - moze to zalezy od zarobków współmałżonka, zanjoma była w podobnej sytuacji ale nie pracowała-wychowywała córke i studiowała , gościa nie wzieli do wojska bo uwzglednili,ze ma rodzine na utrzymaniu i musi szukać pracy

moj dostal kat a, przed slubem do wku zalatwil od ksiedza takie pisemko ze tego dnia i tego bierze slub, przeniesli go do rezerwy

Gość chudzinka12345
ale jeśli jestes na jego utrzymaniu to się nie martw-będą co miesiąc wypłacali Ci pieniądze z WP

Gość kattii
ja wiem ale to nie o pieniadze chodzi. Ja pracuje dopiero miesiac , zaszlam teraz w cizae i zapisalam corke do przedszkola. Jak meza nie bedzie to nie bedzie kto mial jej odbierac. Bede musiala sie zwolnic z roboty. A ile teraz wojsko placi??? orientujecie sie

Gość kattii
jestem w tak kiepskim humorze ze szkoda gadac, dzieki ze odpisujecie bo nie mam kogo sie zapytac o takie sprawy

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
może niech wystąpi o służbę zastępczą...można uzyskać o tym informacje choćby w urzędzie pracy...będzie miał robotę bardzo kiepsko płatną ale będzie też w domu a nie w jednostce i będzie mógł Ci pomóc przy dzieciach.

Gość kattii
tak, powinna byc, ale nie wiem czy jest taka jak powinna... Wogole wali mi sie wszystko na glowe. Jesli zrezygnuje z pracy a maz zarabial ok 1300 zl miesiecznie to ile wojsko moze mi placic?? wiecie moze?? prosze, odpiszcie mi

Gość EDFLDFJIOEWF
Kattii nie chce Cię załamywać ale skoro odroczyli go na rok to było to odroczenie ze względu na szczególną sytuację rodzinną. Teraz już nie patrzą na rodzinę żonę i dzieci chyba że trafi na jakiegoś spoko kolesia w komisji co jest wątpiące. A jeśli chodzi o kase to jeżeli zarabiasz poniżej średniej krajowej to od państwa dostaniesz uzupełnienie do tej kwoty. A jeżeli zarabiasz więcej to nic nie dostaniesz. Zapraszam na temat kobietki które mają facetów w wojsku ja też do niego należe bo mam faceta w armii a tam wszystkie jesteśmy w tym obcykane

Gość kattii
prosze odpowiedzcie ile to moze byc kasy, chce wiedziec czy dam se rade jak juz nic nie da sie zrobic

Gość kattii
prosze bo zaraz mnie nie bedzie, ide do pracy, chce wiedziec

Gość EDFLDFJIOEWF
Jeżeli nie pracujesz to płacą CI 899zł i 10 gr. a jak pracujesz to np jak zarabiasz 600 zł to dodają Ci 299zł i 10gr.