Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MAMA KANGURZYCA

ratunku łysieje

Polecane posty

Czy ktos zna jakis skuteczny preparat aby zapobiegać wypadaniu włosów ? Wypadaja mi garściami brałam tabletki ze skrzypem ale nic nie pomogło .Pytałam w najblizszej aptece czy są jakieś wcierki do włosów ale KOMPETENTNA pani magister proponowała mi odzywki przeciwko rozdwajaniu końcówek i do włosów zniszczonych trwałą lub farbowaniem - nie kupiłam .

Gość qnia
SAkontaktuj się jak najszybciej z dermatologiem, ona lub on przepisze Ci maść robioną (tańszą) lub dobry kosmetyk leczniczy do włosów, oba kupisz w aptece. Kosmetyk będzie najprawdopodobniej drogi ale dość skuteczny. Mam mamę dermatologa więc się troszeczkę w tym orientuję. Regularne stosowanie maści tzw. "robionej" przywraca równowagę skóry głowy i przyczynia się do zmniejszenia wypadania włosów. Przyczyną łysienie może również byc jakis kosmetyk do włosów którego może ostatnio zaczęłaś stosować lub nadmierne malowanie, bądź zbyt duża ilośc słonecznych promieni UV, które osuszyły i wyniszczyły Twoje włosy.

Kup sobie szampon Vichy - Dercos i kapsułki Dercos Aminexil (też Vichy) - mnie to pomaga. Minusem jest cena - dość wysoka :O

ja proponuję tabletki SILICA brałam je jak włosy zaczęły wypadać m garściami ale teraz już jest o.k.

ja proponuję tabletki SILICA brałam je jak włosy zaczęły wypadać m garściami ale teraz już jest o.k.

Gość WiktoriaR
Witam, u mnie problemy z łysień zaczęły się w wieku dojrzewania. Stosowałam wiele preparatów i maści na receptę, ale efekt był mało zadowalający. Kupiłam w sklepie naturalną odżywkę Hasna. Zauważyłam po kilku tygodniach, ze włosy zaczęły mi się zagęszczać i pojawiły się nowe baby Hair. Jak dla mnie efekt super