Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

proste odchudzanie

Polecane posty

Oto kilka porad zebranych w jedno. Nie chce mi sie wszedzie pisac oddzielnie. 1. Stajemy przed lusterkiem codziennie piec razem i mowimy sobie, ze jestesly piekne, cudowne i w ogole naj, pomimo tych paru kilo wiecej i te pare kilo wiecej nie zmienia niczego. Wiem jak trudno to sobie powidziec, ale prawda jest taka, ze jak pokochamy siebie to odchudzanie bedzie szlo znaczniej latwiej. szczegolnie, ze nasza samoocena nie bedzie juz zalezala od tgo czy schudniemy czy nie. 2. Staramy sie jesc stala isc posilkow dziennie o stalych porach. Nie wazna jest kalorycznos cczy indeks glikemiczny czy cokolwiek innego. Jedyne zalozenie, ze 90% dziennie spozycia to produkty zdrowe a 10% moga byc zdrowe lub mniej zdrowe. Ciastko, chipsy, pizza, czy co kto lubi sa dozwlone pod warunkiem, ze nie jest to nasze glowne pozywienie a tylko dodatek. Jesli jemu na codzien 1500 kcal to 150 mozemy przeznaczycna batona czy co tam lubimy bez zalu. Staramy jesc produkty nieprztworzone czyli owoce, warzywa, grube ksze, brazowy ryz, razowy chleb, makaron graham czy razowy, uzywamy ziol, oliwy, masla zamiast margaryny, chleba zamiast chrupkiego szajsu itd, wedliny pieczelu w domu co jest dosc proste. Mozna kupic kilogram miesa, zamarynowac wedle uznania, upiec w rekawie, z niewielka iloscia tluszczu i mamy chude miesko na dwa tygdonie; tansze i bez chemikaliow. i tak ze wszytkim. Ograniczaly lub wykluczaly cukier. ograniczenie jest latwe, calkowite wykluczenie raczej niemozliwe bo teraz cukier dodaja nawet do chipsow ostrych paprykowych. 3. Ruszamy sie. prosta prawda jest taka, ze najlepsza dieta to mniej jes i wiecej sie ruszac. jemy zdrowiej i troche mniej, co jest latwe bo gwarantuje, ze najemy sie dwiema kromkami razowca z chuda wedlina wlasnej roboty i warzywem. oraz znajdujemy sobie sprawiajaca nam przyjemnosc aktywnosc fizyczna. i wsio. za pol roku jestesmy super laski z ladnymi paznokaciami, wlosami i cera, oraz super cialem. lista produktow do wykluczenia: margaryna slodkie napoje bialy cukier platki sniadaniowe sklepowe (kukurydzine tez) pieczywo chrupkie chipsy do ograniczenia: biala maka slodycze jogurty owocowe powyzsze powinno sie generalnie wykluczyc ale troche ciezko, zwlaszcza na poczatku; po kilku tygodniach diety samemu traci sie chec na takie rzeczy ale jak sie zje to nie tragedia. chodzi o to, zeby zmienic nawyki a jie sobie wszytkiego odmawiac w koncu, co?

hahaha. a po co ci gotowy jadlospis? sama nie umiesz wybrac sobie tego co ci smakuje i jest zarazem zdrowe? ja nie lubie jablek wiec ich ni jem chcoaiz sa w kasym jadlospisie. kup sobie superlinie, tm czesto sa diety 1500 czy 1800 kcal na ktorych chudnie sie 1.5-2 kilo na miesiac. i tyle.

Gość czemu ty doradzasz a nie
chudniesz

Gość a co duzo
tylko sie wymadrzasz a sama nic nie robisz

Gość Frykadelka
No nie... cooo za wredne baby!! prosze wykazcie sie WY ktore naskakujecie na Lady!!! Dajcie kilka Waszych dobrych rad!!!

Lady! Dużo schudłaś, czy oprócz diety- ćwiczyłaś?,stosowałaś jakieś zabiegi w salonie...???

Gość Frykadelka
z tego co sie orientuje to Lady cwiczy... ale poczekaj moze pokaze sie na topiku to sama odpowie :)

nie, nie stosowalam zadnych zabiegow w salonie; nic a nic; jedynie pilling kawowy i foliowanie. chetnie bym poszla ale bede pracowala dopiero od wrzesnia i oprocz wynajmowania musze skladac na mieszkanie wiec ... chyba usuwanie rozstepow zostawie na \'po urodzeniu dzieci\'. w innych rzeczy to cwicze. pisalam ze najbardziej pomogla mi skaknka, teraz zaczelam biegac, biegam 3 razy w tygodniu po pol godziny. do tego codziennie robie 300 brzuszkow: 100 zwyklych, 100 skosnych, i 100 szybkiej skosnej przeplatanki. czasem dla rozrywki i relaksu chodze na basen, na uczelnie i po miesice glownie rowerem. chudne 1 kilo na miesiac i jem jak nie przymierzajac 2000 kcal dziennie. udalo mi sie w miare pokonac kompulsywne jedzenie co uwazam za najwiekszy sukces. wiem, ze kilogram na miesiac to zaden spektakularny sukces ale gdybym znowu przeszla na ostra diete i schudla te 5 kilo z 10 dni to za pol roku bylabym jedna z tych, ktore zakladaja topiki w stylu \'waze 80 kilo, jak schudnac chociaz 20 w miesiac\'. teraz nie ma pospiechu. powoli dochodze do wymarzonej wagi i sylwetki, jem zdrowo, nie objadam sie i mam nadzieje, ze uda mi sie ten sukces utrzymac.

Hej!!!! o skakance czytałam. Ostro wzięłaś się za siebie i są efekty. :classic_cool:

Gość szczerze mówiąc
nie zauwazylam zeby byla chaska, za to inni wobec nie - owszem

a napisz mi gdzie ja jestel chamska; zalozylam sobie wlasny topki, pisze w nim co mi sie podoba bo jak napisze choc slowo na innym to od razu slysze, ze sie wtracam i daje swoje zlote rady. kazdy ma prawo sie wypowiedziec i ty tez; ale ja widze o wiele wiecej chamskich wypowiedzi w stosunku do mnie niz chamstwa w swoich wypowiedziach. a to, ze pisze prawde, ze trzeba mniej jesc i wiecej sie ruszac boli wiele osob. bo wiekszosc tutaj chce schudnac bez wysilku i trzeba wtloczyc do tych glowek, ze tak sie nie da. no sie nie da zadnym sposobem. wieksosc do tego dochodzi po wielu dietach cud i wazc 30 kilo wiecej niz przed pierwsza. i po co to kom?; czy ruch szkodzi? nie. trzeba ruszyc tylko dupsko sprzed kompa i cos zrobic. i tez sie nie chcialo na poczatku; wylam jak glupia, ze za pierwszym razem podkoczylam na skakance tylko 50 razy i padlam bez sil na kanape. ale po dwoch misiacach zrobilam 2500 podskokow bez problemu. tylko trzeba chciec. tak samo brzuszki. wiadomo, ze nie wysmukli sie brzucha od razu ale robilam szostke weidera i po miesiacu zobaczylam 4 cm mnie a wtedy mialam jakies 4 miesiace przerwy w diecie. a tu kazda chcialaby schudnac w tydzien. a co do stopki to wiele osob pytalo mnie ile w koncu schudlam a mi sie tej stopki nie chcialo zmieniac przez jakis czas wiec im odpisywalam. po jakims czasie zmienialam i tyle. schudlam 20 kilo i to jest rezulata na teraz.

Lady in red - gratuluję efektów i podejścia do odchudzania! Życzę dalszych sukcesów :-)

Lady_in_red ma racje! Nie ma diet cud, trzeba zmienić swój tryb zycia na zdrowy! Dzieki zdrowej zywności i ćwiczeniom schudłam 31 kg :P i wcale jakoś specjalnie sie nie katowałam Wiekszosc osób na forum szuka zlotej recepty na utrate jak najszybciej jak najwiecej kg Ja stawiam na zdrowie, podobnie postawiła Lady_in_red Jest wolnośc słowa wiec szacujmy swoje wypowiedzi i nie naskakujmy jak ktoś robi inaczej

haha. jaka krytyka? krytyka to jest jak sie ze mna nie zgadzasz i wtedy mozemy podyskutowac. a to co prezentuje tu niektore osoby to zwykle chamstwo, ot tak, zeby komus dowalic; nie przejluje sie zbytnio bo tez umiem byc chamsa. a konstruktywne krytyka to nie jest pytanie \' czemu ty doradzasz a nie chudniesz\' moim zdaniem.

Gość kobieto o co ci chodzi
?? sfrustrowana jestes czy co? nie wydaje mi sie zeby lady oczekiwala jakis pochwal, chamska tez nie byla, czepiasz sie, bo jej sie udalo a ty nie potrafisz? najlepiej skonczmy ten temat

Lady in red21 świetnie że założyłaś ten topic. Nie przejmuj się uwagami innych !!! Oni Ci tylko zazdroszczą że tak ładnie schudłaś bo oni tak nie mogą tylko katują się dietami i myślą że tak jest ok... nie prawda nie jest ok. Zdrowe odżywianie to podstawa. I tak by całe życie tak sie nie odżywiali... bo by poumierali i takie by było ich wielkie odchudzanie... więc chylę sie nisko . Gratuluję jeszcze raz spadku wagi :) Pozdrowienie 3maj sie :)

haha? a jakie skoczyles? wyzsza szkola hodwli kur i krow w koziej wolce na podkarpaciu? won do obory wywalac gnoj a nie na kafe siedzisz i smrodzisz?

Ejejej.... nie pozwalaj sobie tak ją obrażać... już widze jak Ty po studiach jesteś buhahahahaha daruj sobie :P :D

ludzie doslownie jakas paranoja :O Lady trzymaj sie :) jestem za twojim zdrowym trybem zycia :)

Hahahahaha bo ty wiesz jak ja wyglądam. Na pewno ! Nie rozśmieszaj mnie dziecinko... Idź się lepiej pouczyć... I zamknij gębę, bo muchy się zlatują... Szkoda słów.

Lady... Mam nadzieję,że zaglądniesz tu jeszcze i pogadasz z nami.... Miałaś dobre intencje, niestety towarzystwo okazało wylewność zaściankową i przerwało dysputę .

Gość
milagros a czemu ty przy wzroscie 162 chcesz ważyć 45 kg ????? toż to nic na tobie nie bedzie tylko skóra i kości :)

Gość znowu ta Lady
"haha? a jakie skoczyles? wyzsza szkola hodwli kur i krow w koziej wolce na podkarpaciu? won do obory wywalac gnoj a nie na kafe siedzisz i smrodzisz? " kurwa znowu tu bruzdzisz Lady? nie kazdy cie lubi,pojmij to tłusciochu