Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysia aaaa

CóRKA PRZYBRAłA NA WADZE 450 g W CIąGU 16 DNI A LEKARZ MóWI żE ZA MAłO

Polecane posty

Gość mysia aaaa

moim zdaniem to norma. kazała mi dokarmiać dziecko. teraz ma 3,5 m-ca i waży 5580 g , ale w ciągu ostatnich 16 dni przybrała 450 g waszym zdaniem powinnam wprowadzic butelke? boje sie że gdy mała spróbuje mleka modyfikowanego to odstawi pierś. nie wiem co robic.

Mój synek ma 14 miesięcy, waży 8500g. Przybiera bardzo mało. Bywało tak, że przez miesiąc 130 g. Wczoraj był ważony, schudł. Jesteśmy po wielu badaniach, wszystko jest niby ok. Gdyby moje dziecko przybierało tak, jak Twoje, to byłabym szczęśliwa.

Gość moim zdaniem nie jest zle
tyle powinno dziecko przybierac w takim czasie lecz jednak troche mało waży , powinna powyżej 6 kg

Gość podnoszęeeee

Gość mysia aaaa
waga urodz. 3750 g

Mysiu mowia ze zdrowy malec powinien przybierac miesiecznie minimum 700gram, twoja corcia spokojnie sie miesci w te normy!! moze po prsotu taka jej uroda? jesli mala nie placze ze jest glodna i nie marudzi to ja bym poczekala jeszcze troche i kontorlnie wazyla ja co tydzien. jesli bedzie tyla te 200gram tygodniowo to moim zdaniem jest ok. moze skonsultuj sie jeszcze innym pediatra (a najlepiej neonatologiem) i zobacz co ci powie? moim zdaniem to nie sztuka wporwadzic mleko modyfikowane zwlaszcza ze maluch szybko sie moze do smoka przyzwyczaic.

u nas rowniez dopatruja sie niedowagi. teraz bedzie mial badanie na poprawnosc trawienia! moj w ciagu 1,5 mc przybywa 450 gram. waga urodzeniowa 3 kg 2 pierwsze mc przybywal po okolo 1 kg. teraz wazy 7150 i ma 9 mc starszy syn w wieku 14 mc wazyl 9600 teraz ma 3,5 roku i wazy 15-16 i nikt nie mowil ze cos jest nie tak!!

nam powiedziala ze na sprawdzenie poprawnosc trawienia na skierowaniu zaznaczyla ogolne mocz i kal. kal 2 pojemniczkach mamy zaniesc- wiec zobaczymy co z tego \"wyczytaja\"

Gość moim zdaniem nie ma potrzeby
wprowadzania butelki.Twoja córeczka przybiera prawidłowo .Na piersi dzieci powinny przybierac mniej niż na butelce. Nie martw się i nie rezygnuj z karmienia piersia , bo gdy dziecko posmakuje butelki , powrót do karmirnia będzie trudny .Pozdrawiam :)

Gość moim zdaniem nie ma potrzeby
Jeszcze jedno - nie denerwuj się i głowa do góry :D