Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_n_a

Jaki fajne nietypowe imie dla dzidzi???

Polecane posty

Gość ami122
Moje wymarzone imię dla przyszłej córki to Dioniza(wiem, że posypią się gromy na mnie) ale nie obchodzą mnie opinie innych. Dionka, Dyzia, Dionizunia, Dionizka, Dionusia, Dioneczka...według mnie super. Krzywdzące nie jest-fakt, jest tylko kilkaset nadań w Polsce, ale kto wie, co będzie za kilka lat? Dla przykładu moje imię w latach 60 miało tylko kilkaset nadań, było babcine, i "krzywdzące"pewnie, a kiedy ja się urodziłam, było już bardzo popularne. Więc i Dioniza ma moim zdaniem szansę na powrót. Kto jeszcze 10 lat temu myślał o reaktywacji Marysi, Żosi, Antosi? Polskie imiona są o tyle fajne, że mają jakąś tradycję, a Oliwiery, Nikole, Nadie, to imiona, które szybko wchodzą w modę i równie szybko wychodzą z mody., niestety. Ale komu się podobają ten niech nadaje, w końcunudno byłoby, gdyby imiona nie były urozmaicone. Dla chłopca-może Aleksander, może Marek... Dla dziewczynki to może jeszcze Emilia albo Laura

Gość Imiona rodem z telenowel
Odnośnie wypowiedzi, iż rodziny patologiczne nadają imiona typu: Pawełek to pragnę rozczarować autorkę. Pracuję z rodzinami i dziećmi... Rodziny patologiczne, ale nie tylko bo i mamy tipsiary z odrostami z gorszych dzielnic, chcąc najwyraźniej poprawić sobie samoocenę i zrekompensować niepowodzenia w myśl: "zwykła mama, niezwykłe dziecko" nadają imiona typu: Dżesika, Wanesa, Sandra itp. Klasyczne imiona są rzadkością. Nie mogę tego zrobić a chętnie takich rodziców w główkę bym puknęła kilka razy... najlepiej czymś ciężkim.

Gość sallyyyyy
może Florian :p, Gabriel, albo Kajetan a dla dziewczynki Nina.

Gość do fajna madchen
Normalnie brak slów. Ty się przypadkiem nie musisz uczyć??? Topiki pomylilaś czy co. Wejdx no na na jakiś bryk.pl czy coś takiego tam znajdziesz coś dla siebie a tak za 10 lat pogadamy moze Ci siano wyleci z glowy :P

Gość do fajna madchen
a moze swojemu daj na imię cipulina, kupislaw czy cos takiego. Bedzie bardziej niz oryginalnie a najlepiej przetlumacz to na angielski bedzie tez miedzynarodowo :P:P:P:P :D:D:D:D

Gość hn bkjm l
Nadia i Aleks- moi faworyci

Gość oliwkab2
moja koleżanka dała córce na imie "Mila" ale to nie jest skrót w dokumentach też ma napisane "Mila" jej ojciec jest z rosji jeżeli to ma jakieś znaczenie matka jest polką...mieszkają w polsce

Gość olivkab2
cytuje margolka54 "przestańcie krzywdzić dzieci!!!!!!!!!!Chyba to dla nich imona wymyślacie,nie dla siebie.Imina typu; Inez,Dorian,może Georg jeszcze i wszystkie inne Oliwie,kojarzą mi się z patologią i wiochą.NIe może po prostu być np.Pawełek albo Karolinka?" dlaczego obrażasz ludzi o innych imionach niż ty....??? napewno twoje jest najpiękniejsze i tylko ono jest godne uwagi...no co...może mi powiesz ze to nie prawda...po prostu nie mam słów ja mam na imię OLIWIA i jestem z tego dumna!!!!

Gość pohobe12
to jedno z kilku moich ulubionych imion dla dziecka Dimetria zdrobniale Demi jest też Eliza,Julia,Liliana(lili) Hannah i Brenda:) dla chłopców Kondrad i cole (kol)

Gość taka srednia mama
mi sie podobaja nadal imiona moich dzieci - benny i bianca. gdybym miala jeszcze jedna coreczke napewno mercedes a chlopczyk borys. super

Gość W czym problem
bo nie rozumiem??? Dla dziewczynki Teodozja, Gertruda lub Mścisława, a dla chłopca Wieńczysław, Temistokles albo Walerian.

Ernestyna czy Roma szczerze biedne dzieci o takich imionach. O gustach niby się nie dyskutuje. Co do imion "amerykańskich" typu Jessica to ładne może są ale to Polska w końcu !:P mi sie podobają imiona dla chłopca : Kacper , Szymon. A dla dziewczynki to Blanka , Iza , Zuza , Ada nie znoszę imion Agata , Renata, Iwona , Ilona :P tak na mój gust:P

Gość szeruska
A ja mam na imię Jaśmina:) Też mało znane, ale mnie się nawet podoba.

Gość to jest prowokacja
nie wiem co rozumiesz przez słowo - nietypowe wszystko zależy też od nazwiska, od tego jak imię z nim gra no ale z tych mniej popularnych polecam: Liwia Lilla Anastazja Ida Kornelia Julianna Klara Laura Róża Blanka etc. :) napisz jakie lubisz imiona

Gość sylwka
ja mam już córeczke nadie , która ma 5 lat , i 1 miesiąc temu urodziłam bliźniaczki . nie wiem jak je nazwać. ale uwaga !!!! w gre wchodzą tylko : sylwia , wiktoria , klara , klaudia ,cecylia . wybierzcie 2 . phfenks! ps : tak sie pisze . czytaj fenks.

Gość sadsadasdasdas
phenks? a po jakiemu to?Murzyńsku?

Gość Iwan.

Gość sylwka
NA SYLWIE MOŻNA WOŁAĆ SYLWUNIU, SYLWKA , SYLWI. NA WIKTORIE MOŻNA WOŁAĆ WIKA , WIKUSIA . NA KLARE MOŻNA WOŁAĆ LARA , KLARUSIA, KLARCIA .NA KLAUDIE KLAUDIA . NA CECYLIĘ CYSIA, CECYLIA , CYCHA ( CYCHA GŁUPIE, ALE MAM KOLEŻANKE ZE STUDIÓW NAZYWA SIE MARCELINA I JAK SIE NA NIA KTOŚ WKURZYŁ TO MÓWIŁ DO NIEJ CYCHA ) .

Gość sylwka
podoba mi sie jeszcze imie noemi .

Gość sylwka
postanowione! bedzie leal i inez lub wiktoria . leal sie czyta lil . tak jak ta z you can densa

moja mama ma na imie Izabela - w latach 50 to bylo wprost nie do pomyslenia zupelnie dziwaczne imie biedna kobieta cale zycie byla porownywana do Izabeli Leckiej hihi imie zupelnie nie polskie choc zpolszczone ... przypominam wam tez ze w latach 80 byla moda na Anki Kaski i Aski... moja klasa w liceum skladala sie w polowie z dziewczat o tych imionach (6 asiek 4 anki i 4 kaski!!!) Wiec dlaczego mialoby to sie nie powtorzyc teraz z Kacprem, Kuba czy innym Brianem? A poza tym czy ktos pozwolilby sobie wysmiac 30 latke bo sie nazywa Jessica? Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. Uwazam osobiscie ze dobrze jest ze otwieramy sie na swiat :) Ah dodam tez ze mam kolege francuza ktory nazywa sie Stanislas... i nie ma zednych zwiazkow rodzinnych z Polska... i jakos nikt sie z niego nie wysmiewa ze facet ma obce imie...

Ja mojej dała Eliza. Bardzo ładnie się zdrabnia. A co do męskich to bardzo bardzo podoba mi się Jakub.

Gość jazwyczajna
moja córka na pierwsze imię ma Martyna na drugie Sylwana nikogo nie musiałam przekupić w urzędzie:P

Gość kijevna
a może Jagna dla dziewczyny? chociaż w kraju-raju pewnie przechrzczą na Jaga? NIna też ładne, moja będzie Bianka, ale widzę, że to imię i pochodna Blanka coraz popularniejsze:( Z kategorii męskich może Kasjan? Trochę ciężko zdrobnić, myśmy wymyślili, że można mówić Kajko w razie co;)

Gość Roma Dorian
Puściłaś się z cyganem :O

Gość oliwka2000
dla chłopców:ERYK,IWO,MAXYMILIAN,ALLAN,XAWIER,ARKADIUSZ,CECYL,GUCIO. dla dziewczynki:ROMA,IWA,ROXANA,ERYKA,JESSICA,SARA,MARIKA,MARINA.

Gość kdv kazsvkizas
Dziewczynka, córka - Wiera

Gość gffgfgfgffg
Karolina to porządne imię. Ja się tak nazywam i znam tyllko jedną imienniczkę. Osobiście córeczkę rodzę za dwa miesiące i nazwę ją Iga lub Emilia. Skróty: Iga, Igunia, Igula, Igusia, Iguś, Emilcia, Emi, Milcia, Milka, Emilusia