Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_n_a

Jaki fajne nietypowe imie dla dzidzi???

Polecane posty

Gość Izabellkab
Ja swojemu synkowi w 2008 roku dałam na imię Alex-Patryk , tak z myślnikiem ! I nie miałam żadnych problemów z nadaniem imienia ;-) Pani w urzędzie Bardzo miła zapytała czy to pierwsze w rodzinie imię nietypowe?Odpowiedziałam ,że nie -sama mam na imię Izabella, zdarzają się w mojej rodzinie imiona takie jak Jacqueline(żaklin), Nicola, Szarlota, Liwiusz, Emanuela I że bardzo bym chciała by mój synek nosił imie Alex przez "x" , bo i ja za kazdym razem mam ubaw gdy dyktując moje imię podkreślam piszacemu izabella przez dwa "l" ;-).W żlobku Panie podpisują prace plastyczne mojemu synkowi Aleksiu ;-) nie mam z tym problemu pomimo iż wole kiedy ktoś zapisuje jego imie prawidłowo . Nie jestem zwolenniczką tradycyjnych imion , ale też nie przeszkadzają mi one. Każdy rodzic ma prawo nadać swojemu dziecku takie imie jak mu się podoba , byleby nie było obraźliwe i warto zastanowić się czy imię jakie chcemy nadać nie kojarzy się z czymś niemiłym lub ordynarnym. Ja patrze pod kontem współczesnego świata -tak aby każdy mieszkaniec globu umiał wymówić nasze imię;-) Nie planuje więcej dzieci , ale gdybym w przyszłości miała jeszcze to z pewnością wybrałabym dla niego imiona z pośród następujących: Dla dziewczynki: BLANCA JESSICA LAURA MIA LEA KAMELIA VANESSA a dla chłopca: OLIVER DORIAN CYPRIAN NATAN GRACJAN Nie obrażajmy się drogie mamy na wzajem , każda ma prawo do nadania dziecku imienia , które bardzo jej się podoba;-) Nadanie dziecku imienia nietypowego nie jest wcale charakterystyczne dla osób z nizin społecznych , zdarzają się one tak często jak tradycyjne imiona ;-)Wiem bo pracuje w pogotowiu opiekuńczym ;-)Warto też pomyśleć o tym czy imie napewno pasuję do nazwiska -czesto bywa tak że gryzą się one ;-)Bez względu na to uszanujmy się nawzajem. Ja np nie przepadam za imionami: Wiktoria, PAULINA, Anna, Agnieszka , a wszystkie one występują u mnie w rodzinie . Z typowych imion Podoba mi sie jedynie TOMASZ , ALE TO PRZEZ KWESTIE SKOJARZEŃ. pOZDRAWIAM WAS SERDECZNIE

Gość ja pitole teyy
jessica kowalska vanessa nowak hehehe świetnie;o jak w marnej telenoweli Jakby moja matka dała mi takie imie to bym jej do konca zycia nie wybaczyla

Gość emil i emilka kompilacji kilka
wieśniacka solarówa z postu bije

Gość ja pitole teyy
zwłaszcza z twojego:) "wieśniacka solarówa" ehh te neologizmy...naucz ich swoje polskie dzieci z zagranicznymi imionami i wypuść w świat, niech robią karierę przy angielskim zmywaku i wysyłają matce funty w bąbelkowej kopercie

Gość emil i emilka kompilacji kilka
nie rozumiem do czego pijesz - wieśniacka solarówa- panienka z małej miejscowości (choć niekoniecznie), która w wieku lat 17 z rasy białej zmieniła sięw kolorową, z szatynki-platynowy blond, plus tipsy i sweet focie. I oczywiście przeciągi w głowie. Źle myślę??

Gość dzieciaczki
Ja bym nazwała synka Maksymilian (Maksym) Greg i Vincent a dziewczynkę Klementyna (Klema) Stefania (Stefa) albo Wanda

Gość =roksanaaaaa
dla dziewczynki Antena a dla chłopczyka Kefir

Gość Psitowid i Cycelina
jak wyzej

Gość mrta
A nasz synek ma naimie Nikodem :) Nikosiów nie znam w ogóle i chyba nie spotkałam sie jeszcze z tym imieniem w swoim otoczeniu. :)

Gość alicjusia82
moja córka ma na imie LARYSA...

Gość o booooze
abdullach i fatima

Gość JA NIE MIAŁAM
PROBLEMU UPARŁAM SIĘ I DALI JAK CHCIAŁAM

Gość growingup
Tak a propo to Cohen tez juz jest imionem. Cohenow jest duzo w stanach, w Australia I szczegolnie w kanadzie.

Gość uwlagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Prakseda :))

Gość siam ;)
Hermenegilda albo Rachela cudo!!!