Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem*jaka*jestem

Nie wstydzę się

Polecane posty

Gość samael
Upadly aniele (w sumie cos jak ja :) ), czy jezeli slucham immortala to nie moge byc wrazliwy?

płeć żeńska, kobieta, dziewczyna. Nie mogłabym, bo teraz porobiło się tyle podgatunków, że ciężko dopasować coś do czegoś. Ty napisałaś, że jednym z zespołów metalowych, który słuchasz to Eva....., to nie jest zespół metalowy, warto by porozgraniczać pewne pojęcia :) sowa słucha rocka i jazzu i jest płci pięknej.

Gość elej
samael wybacz, ale to, co zaserwowała autorka to jest właśnie "modne", tyle że wśród tak zwanej alternatywnej młodzieży, pożal się Boże, nie mówię, że nie ma prawa tego słuchać, ale a z prawdziwym metalem te zespoły niewiele mają wspólnego, nazywanie ich tak jest wręcz profanacją. Też nie lubię szufladkowania, ale te nowe podgatunki, które się podpinają pod tradycyjny, czyli prawdziwy metal wzbudzają we mnie mdłości.

Gość elej
na woodstocku wszamalam 5 obfitych kup, prosto doustnie super było!

Gość elej
hehe, niestety nie było mnie na Woodstocku :(

Gość samael
Sowa: domyslilem sie po stopce, pozdrawiam Jazzu, slicznie :) moze keidys tez dorosne :) na razie sie podoba ale nei zachwyca, brakuje tego czegos co pozwlala zapomniec o calej reszcie i skupic sie wylacznie na muzyce, ale bede probowal w ramach poszerzania horyzontow, moze cos polecisz? elej, wybacz, ja sie nie orientue co modne :) chociaz zauwazylem ze Metallica zawsze apda w takich zestawaieniach, jest dobra czy modna? ;-) O zespolach wymienionych przez autorke moge pwoiedziec neiwiele, ale np. soad keidys uznawalalem za totalne gowno, a rok temu przypadkiem dostali ode mnie druga szanse i muzycznie sa OK (ale moge ich tylko sluchac, nei moge ogladac :D), lepiej ze powstaja nowe zespoly ktore cos wnosza niz kolejne gwiazdki jednej plyty - a mysle ze wymienieone do takich nei naleza - nie sa to raczej kreowane przez producentow fonograficznych zespoly. ALe jako istota ludzka pozostawaim sobie prawo do bledu, moze producenci juz sa cwansi niz mysle?

Metallicka jest skomercjalizowana a była dobra. Lubiłam. Fakt do jazzu trzeba dorosnąć. Ella Fitzgerald,Jon Hendricks,Lennie Tristano,Gerry Mulligan, Bessie Smith, Louis Armstrong :) na dobry początek.

Gość samael
nie tylko do jazzu, nigdy nie skreslam plyty/zespolu tylko po jednym przesluchaniu. czasami warto poczekac rok i sprobowac ponownie. W ten sposob wspomniane wczesniej Assembly stalo sie jedna z moich ulubionych plyt (pierwsza 50-tka :D), po pierwszym przesluchaniu chcialem od razu wyrzucic oknem. Dzieki za jezzowe propozycje!

Gość elej
samael, to prawda, że Metallica zawsze pada w takich zestawieniach, możliwe że jestem zbyt krytyczna, ale wydaje mi się, że jej wypada słuchać, a dobra była dawno temu zanim zeżarła ją komercja wydaje mi się, że te zespoły są sprawnie promowane i ludzie się na to łapią, ale sama nie wiem, gubię się w tym, zresztą nawet nie wiem czy widać je w TV bo nie oglądam od dawien dawna Rammsteina kiedyś słuchalam dużo, czymś mnie ujął, chociaż jest w gruncie rzeczy obrzydliwy, słuchałeś kiedyś ich tekstów? ;) no ale sentyment mam, no i oni są oryginalni, nie mówiąc o tym że szanuję ich za to że śpiewają w ojczystym języku i coś tam chcą przekazać Nirvany nastolatki słuchają od lat i nie mam pojęcia dlaczego, skąd ten fenomen, bo to zwykły grunge, pełno było takich zespołów, ale ten jakoś pozostał reszta z wymienionych to dla mnie nowoczesna papka, niestety, nie mogę tego słuchać, szczególnie Korn wzbudza we mnie obrzydzenie, chociaż chyba idzie łeb w łeb z tym tworem dziwnym - Evanescence, bo to ostatnie to chyba pod pop już podchodzi a z Ciebie samael jest mądry facet, ja słucham różnych rzeczy, im starsza jestem tym bardziej rozumiem, że nie warto się ograniczać, zasady mam tylko takie, że słucham tego co mądre i co mi nie zgrzyta w uszach, a wbrew pozorom mało jest takich rzeczy i jakoś o nich nie słychać powszechnie ;) Pozdrawiam

Gość samael
wlasnei w TV leci teledysk Evanescence... i nie jest to zle :P Ciekawy wokal, muzyka moze troche zbyt monotonna. Ocena obojetna :)

Gość samael
Rammstein to gosc, ktory z jezyka neimieckiego (obrzydliwosc :P ) zrobil dzielo sztuki. Bardzo ich cenie wlasnie za to, dobremu rzemieslnikowi nie przeszkadzaja zle narzedzia :] No i jak napisalas: sa oryginalni, i bardzo dobrzy technicznie, a ich koncerty to zawsze wielkie show (zabrzmialo jak michala wisniewskiego :D) Nirvana ma historie ;-) gosc sie zastrzelil - nastolatki to kreci, taki tragiczny bohater, czy mozna bylo zrobic lepsza reklame? A ze teraz zarabiaja na tym inni, no coz, ktos sie musial posiwecic. Czasami sie zastanawiam gdzie by stala teraz Nirvana gdyby Kurt chybil. Metallica byla bardzo dobra! A jezeli sie slucha plyty nagranej w latach 80-tych to przeciez na nich nadal jest dobra! A to co stalo sie pozniej, kazdy z czegos musi zyc, jak bym mial mozliwosci to bym zrobil to samo, zeby zapewnic rodzinie godziwe zycie. Niemniej dla mnie ich kawalki maja cos niepowtarzalnego, po 15 latach sluchania nadal jestem w stanie odkryc w nich cos czego wczesniej nie dostrzegalem, dla mnie to fenomen i scisla 10 za caloksztalt (bo nei mam ulubionej plyty). Evanescence nie prownalbym do popu, w sumei nei wiem gdzie ich wsadzic, ale jakeis miejsce im sie nalezy. ok stoi za nimi machina komercyjna, co widac chcoiazby po teledyskach, ale jak napisalem wczesniej sa mi obojetni, nie draznia i rozumiem ze moga sie komus podobac. Wracajac do popu bardzo lubie jego krolowa - Madonne (tutaj zaczynasz zalowac ze nazwalas mnie madrym facetem, co? :P) Sowa - jak wczesniej wspomnialem, nie chce szufladkowac bo mi to nei wychodzi, trzymam sie tej zasady od lat i nadal bede. Dla mnie nei ma gatunkow, sa zespoly, a nawet nei zespoly tylko poszczegolne albumy.

Gość elej
ja tam Madonnę szanuję, zresztą nigdzie nie napisałam, że pop jest zły, może być najwyżej niezbyt mądry ;) lub nie, jeśli ktoś odpowiednio go wykorzysta, no i pod warunkiem, że się owy ktoś do niego przynaje, znaczy jest szczery a nie udaje jakiej to on nie tworzy alternatywnej muzyki

Gość samael
elej, madra z Ciebie dziewczyna :)

Gość elej
Komplement za komplement? ;) Mądra to może będę kiedyś, póki co wyżywam się na nędznym forum na nastolatkach słuchających nowoczesnej muzyki, jakby nie było tysięcy mądrzejszych rzeczy do zrobienia. No ale miło się z Tobą gawędziło 🌻

Gość samael
hehe, na mnie czeka mieszkanie do posprzatania, forum jest wymowka ;-) Mnie rozniez milo, do zobaczenia na kolejnym topicu dla alternatywnych nastolatek :)

Gość elej
powodzenia w sprzątaniu, chyba że chcesz jeszcze pogadać a później zwalić winę na forum jakie to jest niedobre że odciąga się od poważnych obowiązków ;)

Gość samael
kiepsko idzie, ale niestety musze, mieszkanie juz za bardzo przypomina kawalerskie, a jutro muesze tutaj ludzi wpuscic :D Jezeli bedziesz kiedys miala ochote pogadac napisz na callisto80@googlemail.com Pozdrawiam