Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem źle wychowana niekultu

jestem źle wychowana, niekulturalna, nie posługuje się piękną polszczyzną

Polecane posty

jestem źle wychowana, niekulturalna, nie posługuje się piękną polszczyzną brakuje mi ogłady w towarzystwie, nie potrafię zachowywać się "na poziomie" taki był mój dom. bardzo mi to teraz przeszkadza. jak ja mam to zmienić> z zazdrością patrze na dobrze wychowane dziewczyny z dobrego domu. chciałabym być taka jak one: kulturalna, z dobrymi manierami, okrzesana, mówiąca pięknym języjuem. nie mam tego we krwi. ciągle muszę kontrolować swój sposób bycia (bo staraam się to zmienić) ale jest to odbierane za sztuczność. jak mam siebie zmienić?? :( jak być bardziej kulturalną?

Musisz brać do buzi ptaka mądrym, kulturalnym chłopcom z dobrego domu. Jak chcesz, mogę się poświęcić, w moich żyłach płynie krew w kolorze błękitu i jestem finalistą olimpiady z savoir-vivre\'u 🖐️

poczytaj sobie ksiazki, mozesz nawet byle jakie(tylko nie maslowskiej) to będziesz umiala sie wyslowic przeklinasz? staraj sie opanować, moja kumpela w walce z curwą mówi zamiast niej \"oj\". ja tez potrafie rzucic taka wiazanke ze pala mala ale wiem ze czasami musze sie powstrzymac poczytj sobie zasady savoir vivre, bedziesz wiedziala jak sie zchowac w niektorych sytuacjach

naprawdę, jak widzę takie dobrze wychowane dziecko z "arystokratycznej rodziny" któe po prostu naturalnie, z samego siebie wie jak się kulturalnie zachować, w jaki sposób odpowiedzieć starszym, to staszanie mi przykro że ja w wieku 20 lat muszę się dopiero tgo uczyć :(

Gość smiac mi sie chce
Kulaj - Maslowska jest dla ludzi inteligentnych. To nie jest literatura piekna, to jest obraz Polski. A Polska jest dokladnia taka jak jej ksiazki.

Gość the unit
Żeby być dobrze wychowanym nie trzeba być z arystokratycznej rodziny. Powinnaś często przebywać w kulturalnym towarzystwie, a nauczysz się. Z książek ciężko jest się nauczyć, jak się nie ma podstaw kultury.

wróćmy do tematu, proszę Was co ja mam robić. czuję że moim naturalnym ja jest wulgarność. a nie dobre wychowanie. chce to zmienić za wszelką cene, ale nie wiem jak. cchcę naturalnie być dobrze wychowana i kulturalna!! jak???

Gość ze stylu jakim piszesz
nie wynika brak kultury, wic chyba dobrze sobie radzisz. Sluchaj radia - program I i II, bez reklam, ogladaj TV Kultura,a takze sensowne typu National Geografic czy Planete, czytaj dobre ksiazki, dobieraj sobie dobrych znajomych, czytaj podreczniki dobrego wychowania