Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę już urodzić

odstawienie fenoterolu a poród

Polecane posty

Gość chcę już urodzić

Mam pytanie do dziweczyn, które braly fenoterol - po jakim czasie po dostawieniu tabletek urodziłyście? Ja miałam pessar (już zdjęty) ale fenoterol ciągle biorę. Zastanawiam się czy go nie odstawić, bo chcę już urodzić (lekarz powiedział, że ciąza jest donoszona, dziecko waży ok. 3 kg), termin mam za 2 tygodnie, ale czuję się fatalnie - od 2 miesięcy prawie nie chodzę, mam tak silne bóle miednicy. Leżenie to jeszcze gorsza katorga :( Dziś w nocy strasznie rozbolal mnie brzuch a potem kręgosłup, myślalam, że to już, ale to tylko jeden raz i przeszło. Myślę, że moj organizm jest już gotowy do porodu i tylko fenoterol blokuje skurcze.

Ja przy pierwszym dziecku brałam fenoterol i niby dopiero po tygodniu od odstawienia przestaje on działac ale ja odstawiła i drugiego dnia pojawiła sie na świecie moja córeńka.

ja odstawilam sama dzien przed porodem,tylko że mialam takiego ginekologa ktory mio nic nie powiedzial,zaraz jak odstawilam na drugi dzien urodzilam,ale poród nie był łatwy,a lekarze od razu wiedzieli ze bralam zbyt dlugo fenoterol.

Gość chcę już urodzić
Ja mam i tak zaplanowaną cesarkę, więc jak się coś zacznie dziać to jadę na cięcie. Nie chcę sama podejmować takiej decyzji, bo wiadomo, że lepiej jechać na cesarkę bez akcji. Sama już nie wiem, chyba poczekam, jakoś wytrzymam.

Gość elinova
Ja urodziłam tydzień po odstawieniu Fenoterolu :-)

Gość mikamam
no to szybko wam poszlo bo moje kolezanki ktore to braly (mialam ich 4 ) urodzily dokladnie w terminie a 2 mialy prod wywolywany w szpitaklu w tym jedna urodzila przez cc!! dodam ze wszystkie lezalysmy w szpitalu na podtrzymaniu dopiero pozniej przypisano nam F

Gość lololop
a jak to jest jak sie ma miec cesakre i sie bierze fenoterol? kiedy lekarz umawia na cesarke? w ktorym tygodniu najczesciej?

Gość lololop
i w ktorym karze odstawic fenoterool?

Gość chcę już urodzić
Cesarkę robią tydzień przed terminem porodu. Co do tego jak długo brać fenoterol, to mój gin stwierdził, że jak chcę dotrzymać do wyznaczonego terminu to mam brać do końca.

Gość t.e.
Po 35 tc trafiłam do szpitala, w którym zdjęto mi pessar, dostałam jednak kroplówkę z fenoterolem. Niestety nawet taka dawka nie powstrzymała porodu i w nocy odeszły mi wody. Moje dziecko bardzo chciało byc juz ze mną :)

Gość na.ta.la
witam! wracając do fenoterolu... mam strasznie mieszane uczucia bo powiedziałam mojej gin. że mam wrażenie że twardnieje mi czasem brzuch, a po badaniu gin. ona stwierdziła że wg niej jest ok - nie dotykała mnie po brzuchu jak np stałam (nie wiem czy Was tak lekarz np. sprawdza?) Na tej wizycie nie miałam robionego usg. ale stwierdziła, że skoro tak uważam to przepisała mi fenoterol 3x1/2. Nie wiedziałam że jak się go zacznie to prawie do końca. Chodzi o to że jakbym jej się nie przyznała, bo mogę po prostu nie wiedzieć że to jest nienormalne (bo mogę myśleć ze to dlatego że brzuch rośnie?)- to by mi tego leku w ogóle nie przepisała, aż sama by stwierdziła przy następnej wizycie. Wydaje mi się że za pochopnie go przepisała, że nie zaczęła od nospy??? jestem w 22 tyg. co o tym myślicie???