Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo mamuśka

czy na pogrzeb musze iść ubrana cała na czarno? 6 miesiąc ciąży?

Polecane posty

Gość Niedługo mamuśka

no wlasnie jutro mam pogrzeb babci, czy musze byc cala ubrana na czarno czy moge miec np. brazowe spodnie>? Słyszalam ze kobiety w ciąży nie powinny chodzic cale na czarno! ?>

Gość wydaje mi się
że nie musisz, wystarczą stonowane kolory, nie krzykliwe i nie rzucające się w oczy. Wydaje mi się że brązowe spodnie ok i jakaś spokojna bluzka.

Gość Niedługo mamuśka
mam wlasnie czarną tuniczke i brązowe spodnie- mam nadzieje ze nie zostane obgadana...

Gość Marianna..
jasne że mozesz miec brązowe spodnie, w ogóle nie musisz iść na czarno, widziałam nawet na pogrzebie osobę z bliskiej rodziny, całą na biało, ale to już przesada. może być granatowy, brązowy, ciemn0oszary.

Gość nie musisz byc cała na czarn
o, brązowe spodnie są ok

Gość Niedługo mamuśka
ok dzięki:)

ok moga byc spodnie i ta tunika .Mam prosbe nie idz za trumną,moja siostra była w ciazy jak mama zmarła i kazdy mówił zeby nie szła za trumna,nie wiem ale po co kusic los..??

Gość Niedługo mamuśka
nie nie napewno nie pojde... wogole nie wchodze do kosciola na msze... bo na wsi na ktorej odbywa sie wesele w wejsciu do kosciola jest trumna:( okropne...

Gość Niedługo mamuśka
pogrzeb oczywiscie nie wesele:(

Gość wydaje mi się
też coś słyszałam z tych zabobonów, że cieżarna nie powinna żegnać się ze zmarła osobą, ani iść za trumną. NIe wiem dlaczego, ale tak słyszałam.

Gość Alexxxa
Ludzie, jest XXI wiek, a wy hołdujecie zabobonom. Nie iść za trumną, nie ubierać się na czarno. A niby czemu? Kochałaś babcię? I nawet nie chcesz wejść do kościoła?

jasne,że możesz iść na brązowo i nie maja prawa cie obgadać , poza tym wszyscy beda przejeci wiec nie zwraca sie w takich chwilach uwagi na ubiór, co innego jakbys chciala wyskoczyć w białych spodniach a żegnać zmarłą osobe możesz, nie wiem po co ktoś tu z jakimi zabobonami wyskakuje i cie denerwuje , powinnaś iść i normalnie uczestniczyć w pogrzebie , bo bedziesz żałować ,że tego nie zrobiłaś , a z tym ubiorem na czarno kobiet w ciazy - czarny to kolor smutnu , żalu - a ciąża to stan błogosławiony z którego powinno sie cieszyć , dlatego też nie wypada żeby kobieta w ciazy chodziła cała na czarno !

Gość Niedługo mamuśka
w kościele wchodzio sie prosto na trumnę a ja mam bardzo słabe nwery jak to zobacze to będe znów wyła ( tak i tak to nieuniknione) a babcia mieszkała z nami:(

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci