Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttt23

Ciało po ciąży

Polecane posty

Gość werqa
hej bardzo zaciekawil mnie wasz temat ja urodzilam 2 miesiace temu[troche po 30-stce] i brzuch mam okropny a celulit na nogach nie wspomne mezczyzni nas pocieszaja ale na nic mamy taka nature ze chcemy byc jak najdluzej atrakcyjne

Gość taka lala
Dziewczyny - ja z Wami :((( Zawsze mialam onsesje pieknego brzucha, a teraz, po prostu MASAKRA... proponuje za to zamiast marzekac, podzielic sie sposobami - albo zniechecic do tych nieskutecznych...O plywaniu 2 godziny na grzbiecie codziennie w basenie juz czytalam, zarabiscie, tylko jakby troche nie mam czasu... podstawa to cwiczenia cwiczenia cwiczenia - tylko JAKIE i JAK?????

Gość taka lala
obsesje oczywiscie...

Gość step i brzuszki sa ok

Ja po ciązy jestem chudsza niż byłam i mam tylko kilka rozstępów a na zainteresowanie chłopaków nie narzekam poprostu wzięłam sie za siebie i tyle i czuje sie atrakcyjan Ta moja figura jest chyba nagrodą za samotne macierzyństwo hehe

Gość ljg
Callanetics plus zwiększona ilość ćwiczeń na brzuch, Proponuję zrezygnować z tradycyjnych brzuszków (b. obciążają kręgosłup i są męczące) na rzecz różnego rodzaju skłonów w leżeniu na wznak z ugiętymi nogami tzw. prasowanie brzucha (kilkaset powtórzeń, ale to już jak nabierzecie wprawy) Niezłe efekty daje też hula-hop. No i oczywiście smarowanie i masowanie (wązniejsze to drugie, bo same kremy nie sprawią cudu) Na biust proponuję damskie pompki. Na efekty trzeba trochę poczekać, ale warto. No i nie przerywać ćwiczyć minimum 20 minut dziennie, ważne żeby robić to regularnie. Mozna połaczyć przyjemne z pożytecznym i ogladać w tym czasie telewizję (callanetics temu sprzyja)

Gość ljg
szczupłość to nie wszystko liczy sie przede wszystkim jędrność ciała. Mozna być szczupłym, nie mieć rozstępów i mieć sflaczałe ciało.

Gość Niedługo mamuśka
a myslałam, że tylko ja mam z głową:( przed ciążą miałam 54 kg- (175cm), płaski brzuszek, zero celulitu, kilka rozstępów od odchudzania, ale mało widocznych. Teraz jestem w 25 tygodniu , dupa 2x większa, cycki tak samo, brzuszek tez spory na wadze dopiero 60kg a ja czuje sie nieatrakcyjna. modle sie kiedy ten okres "ciążowy się skończy" bo nie daje już rady. Moj ukochany nie chce sie ze mna kochac tak jak zawsze... mimo to mowi ze wygladam pieknie... ale ja w to nie wierze... Dzidzius byl planowany i bardzo sie ciesze ze jestem w ciąży ale nie daje rady jak codziennie widze siebie, widze jak wyglądam, to jest okropne. Aż sie boje co bedzie pozniej...- cycki flaki z rozstepami, brzuch - oponka jak u mojej siostry ehhhhhhhhhhh... wyć się chce...

Gość taka lala
ljg - jestes moze jeszcze? Mozesz polecic jakies DVD z cwiczeniami do Callanetics? bo widze ze masz duzo doswiadczenia w tym zakresie -... Co do brzuszkow - rozumiem ze nie spiecia, tylko jednostronne sklony? Mozna to cwiczyc jak sie miesnie brzucha nie zeszly??? Bo u mnie wlasnie jest taka sytuacja - przed ciaza i w czasie ciazy cwiczylam , kondycje mialam (no i cialo...) jak ta lala, a po ciazy (drugiej, pierwsza mi tak w kosc nie dala) zostalo i na biodrach i na brzuchu, brzuch to w ogole katastrofa, jeden flak, juz pies drapal rozstepy, ale ta galareta, bleeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość taka lala
dzieki dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość taka lala
2 tygodnie - wlasnie tyle mam zeby cos ze soba zrobic :D Jak mi sie uda, mas zu mnie dobre wino :D

Gość OMGod
Dzięki Lucy za ten link. Kurcze wszytskie te kobietki mają zdeformowane brzuchy ;-(

Gość ljg
deformacji można zaradzić, gorzej z rozstępami

Gość aaaanaa
słyszałam ze laser jest najbardziej skuteczny na roztsepy. Probowala ktoras? A jak masci na blizny?

Gość Alexxxa
Na talię świetny jest hula hop. Codziennie pół godziny, można rownocześnie oglądać telewizje lub czytać książkę. Na cellulit dobre są peelingi kawowe i foliowanie (nie dla osób z problemami naczyniowymi), w czasie ciąży ( i po oczywiście też) można przy cellulicie stosować masaże rękawicą sizalową. Wytrwałość i konsekwencja dużo daje.

Gość trusski
hm... ja jestem 19 dni po urodzeniu i brzuszek juz mi zszedl... pozostalo tylko kilka rozstepow na brzuszku ktore zrobily sie w 3 tyg przed porodem. przed ciaza wazylam niecale 55 kg dzien przed porodem 70... teraz znowu niecale 55... i wchodze bez problemu w ciuszki z tamtego roku :) jestem zadowolona ze swojego wygladu z moj chlopak nie moze sie doczekac kiedy w koncu dam sie cala rozebrac :P a wydaje mi sie ze jestem atrakcyjna :)

Gość szcz
;-) super, gratulacje dzidziusia i atrakcyjnej sylwetki a ile masz lat? Tak się zastanawiam czy wiek może mieć znaczenie

Gość trusski
mam 19 lat

Gość szcz
No to młodziutka jesteś i najwyraźniej ciało szybciej się regeneruje. Ja chyba zacznę odkładać na tummy tuck ;(

Gość jakiee
maści na rostępy?

tez mam ten dylemat co wy- ciało niestety sie zmienia! Ale damy rade sobie z nim po ciąży- jak się solidnie weźmiemy więc nie zamartwiajmy się na zapas:) Co do rozstępów to stosuje krem na rozstępy Mustela - dość drogi ale kupiłam go na allegro w 10ml tubkach za 2,70 za 1 szt chyba więc wyszło o połowe taniej, do tego tańszy krem dla kobiet w ciąży z ziaji \"Mama mia\" czy jakos tak, i oczywiście oliwka:) Jak na razie nie wyszły nowe mam nadzieje, że tak zostanie, chociaż jak mają wyjść to i tak wyjdą:(

Gość ggg22
upup moze ktos jescze ma jakies sprawdzone sposoby

a ja dalej sie upieram z maslem kakaowym, bo na mnie dziala swietnie

Gość taka sobie mama
w ciuchach ok, ale co z tego? Ja chcę meżowi sie podobać:)

KAPIKAPI A JAKI ROZMIAR MIAŁY TWOJE RODZYNKI PRZED CIĄŻĄ>? Ja mialam 75 A a teraz mam 80B, jest szansa żeby nie sflaczały? ja chce moje małe cycuszki:(

Gość tyuifgf
to straszne co piszecie

Gość michuszdzisuc
OKROPNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!