Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lili 21

Na moim slubie będzie urozmaicenie

Polecane posty

Gość Lili 21

Będzie sporo ludzi z Bulgarii, sporo arabów itd. Poza tym środowisko mieszane. Bardzo bogaci z mojej strony i przeciętni z męża. Jak to zorganizować, żeby wszyscy bawili się dobrze ? wypada dawać muzyke bulgarską, arabską i Polską ? Jak z jedzeniem ? Jakiś stól szwedzki i wybór dań z różnych krajów? Będzie okolo 400 osób razem.

Wszystko zależy od ciebie. Jeśli chcesz to możesz mieszać tradycje, a możesz też zrobić typowo po polsku. Musyka może być mieszana, a może być w postaci światowych hitów do których wszyscy się będą bawić. Wszystko zależy od ciebie. Nie rozumiem tylko jednego, co to ma do rzeczy, że z twojej strony bardzo bogaci a ze strony męza przeciętni.

Gość Oko plus wielokrotnosć
Lili chciała się pochwalić, zaniedługo zobaczymy, jak się chwali swoją kiecką za 10 000 PLN, biżuterią za 5 000 pln, weselem w Pałacu Ujazdowskich i kryształowymi pantofelkami. Ten typ tak ma :)

Gość Lili 21
Bogaci bawią się inaczej. To ma do rzeczy. Obserwowalam ich i rodzine męża na innych przyjęciach. Moi bogaci lubią szaleć, bawić się przy muzyce swojej bulgarskiej. Jego są poważni nawet jak lecą polskie hity. Staram się jakoś ich zgrać, żeby bawili się razem :)

Gość Lili 21
Oko plus wielokrotnosć - nawet tu zazdrość ? Nie pieniądze byly tematem.

Gość Bogaci czy nowobogaccy
? Odnoszę wrażenie, że w twoim przypadku to ta druga grupa. No to fakt, z takimi trudniej. Zwłaszcza, że hałaśliwa to grupa.

Gość Nie sprowadzaj wszystkiego
do zazdrości, bo się zdziwisz :/ O święta naiwności...

Hehehe może chce, a może też bać się, czy to nie mezalians i czy towarzystwo będzie się dobrze bawić. Nie wiem, dlatego zapytałam. Może bym coś poradziła. Ogólnie, takie mieszane wesele pod względem kulturowym daje wiele możliwości. Ja bym chyba się zdecydowała na międzynarodową kuchnię, międzynarodową muzykę. A wtedy też trzeba pożegnać się ze zwyczajami niezrozumiałaymi dsla innych kultur, typu nasze oczepiny itd. Przynajmniej moim zdaniem.

Gość Lili 21
Nowobogackich jest z 50% od strony mojej. Wlaśnie są dość halaśliwi. Nie umiem tego opisać. Mają swój specyficzny sposób zabawy.

Gość Lili 21
Chyba zdecyduje się na mieszaną kuchnie, muzyke itd. Będzie fajniej i jest szansa, że wszyscy będą dobrze się bawić. Dzięki :)

Gość Ja bym zrobiła wesele
po swojemu. A tak na marginesie, Lili, nie rozumiem, po co walnęłaś tekst o zamożności swojej rodziny. Co to ma do rzeczy? Człowiek mniej zamożny po wypiciu alkoholu zachowuje się tak samo, jak majętny i bawi się tak samo.

Gość No to zorganizuj wesele
stylizowane, z przyśpiewkami, polską kuchnią z jednej strony (wiejski stół) i bułgarską z drugiej (bułgarski stół).

Gość Lili 21
Ja bym zrobiła wesele - szkoda, że nie rozumiesz czemu. Chyba tego tutaj nie jestem w stanie wytlumaczyć. Myślalam, że się domyślicie.

Gość Czyli można zrobić coś a la
Bella Mafia lub Ojca Chrzestnego :P

A no właśnie. Heh myślę, że jak się opiją to będzie tak samo i z jednymi jak i z drugimi. A robienie z jednej storny tego z drugiej storny tego to spowoduje, że ludzie się podzielą na okupujących jedna stronę i drugą stronę. Nie każdy lubi eksperymenty kulinarne. Szczególnie, że część naszej kuchni jest po prostu niejadalna dla innych kultur. Swoją drogą, nic się nie przejmuj ani bogatymi, ani biedniejszymi, Zayufaj mi każdy będzie się chciał pokazać z jak najlepszej strony. Wesele to pokazówka dla wszystkich :) I każdy chce wypaść jak najlepiej.

Gość Poczytaj o kulturze weselnej
polskiej i bułgarskiej i to ze sobą wymieszaj :)

Gość A może kebab...

Gość kopsnij szluga
a ja bym własnie na takie wesele z mieszanymi goscmi zrobiła wesele takie polskie do bólu oni swoje bułgarskie zarcie i obyczaje maja na co dzień

Gość Lili 21
zwykle zazdrosne z was glizdy oczywiscie ze mam pierscionek za 10 tys PLN a co stac mnie to mam a obraczki beda za 69 tys PLN a wesele to u Kaczyńskich w Pałacu Prezydenckim,a co!ma się ten gest!

Gość Lili 21
a nad ranem wspólna orgietka bułgarsko-cygańsko-polska...pewnie padnie znowu na mnie i będę musiala robic laske wszyskim brudasom :classic_cool:

Gość Magrat
Buhahahaha Twoje wypowiedzi o ludziach swiadczą o Twoim poziomie, słoma z butów. Koń rasowy, czy zwykła Nasza Szkapa, tka ludzi oceniasz?

Gość ja tez mam wesel miedzynarodow
ale robie je w Polsce i bedzie to polskie wesele z elementami z innych kultur ( bufet z owocami mporza), dzieci- druhenki, wino z kraju mojego meza itp, msza w dwoch jezykach