Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna morwa

pomóżcie, proszę - co mam z tym zrobić?

Polecane posty

Gość czarna morwa

Mam fatalną cerę - tłustą i całą zmasakrowaną zaskórnikami, ta kaszka szpeci mi twarz, wiem, ż ejest mnóstwo topików poświęconych trądzikowi, ale nie jest to typowy trądzik, czasem pojawiają się jakieś bolące pryszcze, ale główny problem to zaskórniki jednak, czy wiecie jak sie pozbyć tego cholerstwa? Słyszałam, że dobry jest żel głęboko oczyszczający - nor,maderm vichy, ale mam też popękane naczynka i nie wiem, czy on nie mocno podrażnia i nie wysusza, błagam, podzielcie się opiniami i sposobami na te przypadłość..

Gość emilly21
najlepiej idź do dermatologa albo kosmetyczki ale pewnie i tak w niczym nie pomogą. mi pani dermatolog przepisała na sporadyczne pryszcze jakiś tam lek za 50 zł który mial być na bank skuteczny a był na bank do dupy

Gość czarna morwa
byłam u dermatologa, dostałam antybiotyki, które chwilowo pomagają, ale nie traktuję tego w kategoriach pielęgnacji cery.. :-O, jakie macie zdanie o normaderm, ewentualnie zastanawiam się nad żelem z avene do cery trądzikowej, w każdym razie to i tak wydatek rzędu 50, 60 zł, wiec chciałabym sie dowiedzieć przynajmniej, czy nie podrazniają..

Gość paula01
ja tez miałam taka cere i cały czas ja przesuszałam.... i gówno to dawało. skóre trzeba tez nawilzać i dac jej oddychac. Na ta kaszke mi pomogły zabiegi mikrodermabrazji i krem differin, oprócz tego nawilzam skóre, i przemywam Cetaphilem, a nie wodą

Gość czarna morwa
ja też staram sie nie wysuszać skóry, stosuje żel dermedic i krem humektan, czasem też cetphil, ale wyglądam koszmarnie.. :-O, mam zineryt, którego używam tylko na duże pryszcze, bo bardzo wysusza i nie zaryzykowabym posmarowania nim całej twarzy

Gość czarna morwa
czekam na opinie..

Ja tez miałam taki problem. Kilka lat temu zaczełam stosowac Aknemycin. On jest na bazie alkoholu dlatego wysusza, dlatego nie przemywałam nim całej twarzy tylko \"strefę T\", która była moim poblemem. Mi bardzo pomogło. Teraz stosuję go punktowo, kaszki się pozbyłam tylko przed okresem albo np. po impreze gdzie jestem narażona na przebywanie wśród oparów dymu papierosowego wyskakuja mi jeszcze drobne krostki. Super gładkiej cery nie mam ale poprawa jest ogromna. Jesli wyskoczą mi wągry to przemywam te okolice tym lekiem i na drugi dzień ani jednej małej, czarnej kropeczki;)