Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zspana wiecznie

czy to normalne zeby miec takie cisnienie??????

Polecane posty

Go艣膰 zspana wiecznie

ostatnio miewam 89/48 :-o .. to jakies straszne cisnienie przeciez a puls mam 95, 93, czasem 98.... i nie po jakims wysilku... myslicie ze cos mi jest??:-o boje sie ze moze umieram 馃槶 :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a ile masz lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alicja van der Skin
spoko, cale zycie milam takie cisnienie i nic mi nie bylo. odkad zaczelam sie zdrowo odzywiac i chodzic na fitness, zrobilo mi sie normalne, zawsze idealne 120/70. Kawki sie napij.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
26... a i jeszcze ostatnio no ze szybko mi bije serce to widac po pulsie ale mam wrazenie ze tak jakos nie r贸wno bije :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
pije kawe 3 razy dziennie :-o i mam male dziecko 2 letnie wiec sie tez nabiegam z nim :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to po prostu idz do lekarza
to rozwiejeszs swoje watpliwosci i niepokoje

Udost臋pnij ten post

tzn je艣li to twoje normalne ci艣nienie to ok (chocia偶 jest strasznie niskie), ale je艣li masz takie od niedawna to sprawd藕 u lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
cisnienie mam od czasow ci膮zy... ale te serce mnie niepokoi.. nawet teraz jak siedze to niby dobrze sie czuj臋 ale czuje jak nie rowno bije... raz tak mocno ze czuje a raz normalnie... u nas sie dostac do jakiegos lekarza a juz kardiologa to sie pol roku czeka :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
nie przesadzaj mam tak samo i napewno nei umrzesz bo mam tak ju偶 27 lat :-) jesli naprawd臋 藕le si臋 czujesz to lekarz s膮 te偶 leki bez recepty na podneisienie ci艣neinia ale je艣li normalnie nei masz tak niskiego ci艣neina i to mo偶e byc objaw choroby i lekarz obowi膮zkowy. Ten puls to ja mam jeszcze wy偶szy i podobno to nic strasznego... ja tez sui臋 tym martwi臋 ale bez przesady zw艂aszcza 偶e u mnei 2 lekarze wykluczyli inne przyczyny tzn chorobowe. Puls wyt艂umaczy艂a mi lekarka jest szybszy bo serce musi nad膮zyc przepompowac krew a ci艣. za niskie jest do tego... Jak zyjesz, zdrowo uprawiasz cho膰by amatorsko sport?? A nerwica??? wykluczona?? taki puls to normalnie przy nerwicy... Ja jak dbam o siebei jem porz膮dnie zdrwo, uprawiam sport i og贸lnei jestem dobrze nastawiona to i to niskie cisneinei normalnieje i puls nei przeszkadza...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
id藕 najpiwrw do og贸lnego i nei panikuj... a ganianie za dzieckiem to nei sport

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
nie no nie panikuje az tak :) kiedys mi powiedziala w ci膮zy pani doktor ze niskie cisnienie oznacza ze mam zdrowe serce... ale nie slyszlaam takiej teorii nigdzie indziej :) martwi mnie tylko niemiarowe bicie serca... i osotatnio takie dusznosci mam... mo偶e to i na tle nerwowym... nie wiem..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
to id藕 do og贸lnego... niech zrobi jakies badania w ko艅cu... serce to nei przelewki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
niech zgadn臋 nei dosypiasz, jesz byle jak albo wcale, a jedyny sport to wyprawy z dzieckiem na spacery i do piaskownicy?? a zamartwiasz sie wsyztskim i wsz臋dzie?? sk膮d to znam... ja tylko nei mam dziecka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
bylam jakis czas temu bo potrzebowalam kolejnej rcepty i mowilam ogonemu i ona sporza艂a na mnie i powidziala zebym sie kawy napila i nie marudzi艂a :-o zatka艂o mnie... :-o m贸wilam jej ze pije ze 3 kawy... a ona aha no to sie przwyczaj... :-o tylko wtedy nie mialam jeszcze tego nie rownego bicia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
zadbaj o siebie nie tylko o rodzin臋, miej jakis sw贸j czas na relaks i wykorzystaj go na sport (np basen fajnei rozlu藕nia) i mysl o sobie... leki i suplementy nei zastapi膮 zdrowego stylu zycia... a to podstawa dobrego samopoczucia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
kgkgbbg - skad wiesz?:-o i jeszcze poza wyprawami do piaskownicy i na spacery.. mam wiele innych spraw na glowie... bo jestem sama z dzieckiem :-o ostatanio przelezalam wieczorkiem 3 godziny na kanapie bo sie nie moglam ruszyc i mialam jakies zaeoty glowy i taki skurcz po lewej stronie ale tak jakby nad zebrami... moze to na tle nerwowym...?:-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
bo niskie ci艣neinei to nic takiego, niekt贸rych taka natura... moja te偶.. ale neir贸wne bicie serca to ju偶 niekoniecznie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
bo ja przerabiam to samo... i te zmiewam zawroty i inne jak tylko nie dbam o siebie. niestety takie rzeczy to si臋 mszcz膮 szybko. na tle nerwowym - mo偶liwe bardzo, tzn u mnie tak jest... Ciebie nei znam sama musisz wiedzie膰 jak to z Tob膮 jest i leczy膰 si臋 bo masz dla kogo zy膰 i to dziecko potrzebuj臋 Ci臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zspana wiecznie
:( wiem... macie racj臋 ro nie przelewki... ona ma tylko mnie :(:(:( :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kgkgbbg
nei zamartwiaj si臋 teraz tylko 偶e jeste艣 bardzo chora.... teraz czas zacz膮膰 dzia艂a膰 a nei dalej si臋 zamartwia膰. 1Lekarz najwa偶niejszy i marud藕 mu na maksa nie daj sie zby膰 2 ustal sobie zdrow膮 diet臋 i ej rygorystyccznie przestrzegaj - dla siebie. Dziecko je 5 posi艂k贸w jedz z nim 3 ustal z kim艣 z rodziny czy bliskim jkeidy m贸g艂by zaj膮c si臋 Ma艂a tak 偶eby艣 ty mia膮艂 czas dla siebie i zmu艣 si臋 (to b臋dzie trudne na pocz膮tku!!!) do sportu. Jest tyle fajnych zaj臋膰, basen, joga, pilates, taniec itp. napewno co艣 sobei znajdziesz. I G艁OWA DO G脫RY!!!

Udost臋pnij ten post

poszukaj w spisie temat贸w t.Ci艣nienie t臋tnicze120/80, tam jest podany wz贸r wg bada艅 empirycznych Wo艂y艅skiego na prawid艂owe ci艣nienie skurczowe i rozkurczowe. Moim zdaniem Twoje ci艣nienie jest zbyt ma艂e. Dlatego jeste艣 senna, 偶e krew nie dociera w odpowiedniej ilo艣ci do m贸zgu. Organizm broni膮c si臋 przed negatywnymi skutkami takiego ci艣nienia automatycznie zwi臋ksza t臋tno by wyr贸wna膰 zapotrzebowanie na krew. Wiedz膮c o tym, 偶e serce zaprogramowane jest na 3mld skurcz贸w, to zbyt du偶e t臋tno niszczy serce ograniczaj膮c jego 偶ywotno艣膰. Postudiuj poni偶sz膮 www dostosowuj膮c si臋 do wskaz贸wek i wprowad藕 do rozk艂adu dnia trening autogenny wg Mironskiego. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tulejka
A mnie si臋 wydaje 偶e mo偶esz mie膰 problem z tarczyc膮. Te偶 mi serce bi艂o jak szalone. Gdy k艂ad艂am si臋 spa膰, to nie mog艂am ule偶e膰 bo a偶 mi przeszkadza艂o to szybkie bicie. Okaza艂o si臋 偶e to tarczyca. Id藕 do lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 celina1919
Dla dw贸ch os贸b fajnie si臋 nadaje Senior, to babcia z dziadkiem moi maj膮 i sama go zamawia艂am zreszt膮, bo w sieci by艂 taniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sara45
Aparat Senior mam wypr贸bowany i nie narzekam, jest szybki, bezbolesny dla r臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nariax
Jak kto艣 potrzebuje wi臋kszego ci艣nieniomierza gdzie wszystko wida膰 jak na d艂oni to Sanity Senior jest bardzo okej, idealny dla senior贸w w艂a艣nie ale nie tylko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶na si臋 dok艂膮dnie zmierzy膰 na aparacie Simple, nie przeinacza mi wynik贸w, to co jest na sercu to jest na wy艣wietlaczu ;-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam Senior od Sanity, polska firma, dluga gwarancja, prosta obsluga, szybki wynik!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla starszej osoby poleca艂abym Senior, moja babcia tym mierzy i jest zadowolona, wida膰 zreszt膮 jak u niej jestem, 偶e sobie radzi lekko i bez nerw贸w z pod艂膮czeniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak na razie dobre zdanie mam na temat modelu Senior, nie psuje mi si臋 nic, mankiet jest porz膮dnie uszyty, nie p臋ka przy pompowaniu, a zdarzaj膮 si臋 takie sytuacje pono膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ci艣nieniomierz mamy polski Smartcardio zasilany na akumulator, szybko mierzy, wy艣wietlacz jest okej, du偶y czytelny z pod艣wietleniem kolorami wynik贸w, wi臋c nie trzeba by膰 po studiach medycznych 偶eby wiedzie膰 czy wynik jest zdrowy czy nie ba艂dzo :P

Udost臋pnij ten post