Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zspana wiecznie

czy to normalne zeby miec takie cisnienie??????

Polecane posty

Gość zspana wiecznie

ostatnio miewam 89/48 :-o .. to jakies straszne cisnienie przeciez a puls mam 95, 93, czasem 98.... i nie po jakims wysilku... myslicie ze cos mi jest??:-o boje sie ze moze umieram 😭 :D

Gość a ile masz lat

Gość Alicja van der Skin
spoko, cale zycie milam takie cisnienie i nic mi nie bylo. odkad zaczelam sie zdrowo odzywiac i chodzic na fitness, zrobilo mi sie normalne, zawsze idealne 120/70. Kawki sie napij.

Gość zspana wiecznie
26... a i jeszcze ostatnio no ze szybko mi bije serce to widac po pulsie ale mam wrazenie ze tak jakos nie równo bije :-o

Gość zspana wiecznie
pije kawe 3 razy dziennie :-o i mam male dziecko 2 letnie wiec sie tez nabiegam z nim :D

Gość to po prostu idz do lekarza
to rozwiejeszs swoje watpliwosci i niepokoje

tzn jeśli to twoje normalne ciśnienie to ok (chociaż jest strasznie niskie), ale jeśli masz takie od niedawna to sprawdź u lekarza

Gość zspana wiecznie
cisnienie mam od czasow ciązy... ale te serce mnie niepokoi.. nawet teraz jak siedze to niby dobrze sie czuję ale czuje jak nie rowno bije... raz tak mocno ze czuje a raz normalnie... u nas sie dostac do jakiegos lekarza a juz kardiologa to sie pol roku czeka :-o

Gość kgkgbbg
nie przesadzaj mam tak samo i napewno nei umrzesz bo mam tak już 27 lat :-) jesli naprawdę źle się czujesz to lekarz są też leki bez recepty na podneisienie ciśneinia ale jeśli normalnie nei masz tak niskiego ciśneina i to może byc objaw choroby i lekarz obowiązkowy. Ten puls to ja mam jeszcze wyższy i podobno to nic strasznego... ja tez suię tym martwię ale bez przesady zwłaszcza że u mnei 2 lekarze wykluczyli inne przyczyny tzn chorobowe. Puls wytłumaczyła mi lekarka jest szybszy bo serce musi nadązyc przepompowac krew a ciś. za niskie jest do tego... Jak zyjesz, zdrowo uprawiasz choćby amatorsko sport?? A nerwica??? wykluczona?? taki puls to normalnie przy nerwicy... Ja jak dbam o siebei jem porządnie zdrwo, uprawiam sport i ogólnei jestem dobrze nastawiona to i to niskie cisneinei normalnieje i puls nei przeszkadza...

Gość kgkgbbg
idź najpiwrw do ogólnego i nei panikuj... a ganianie za dzieckiem to nei sport

Gość zspana wiecznie
nie no nie panikuje az tak :) kiedys mi powiedziala w ciązy pani doktor ze niskie cisnienie oznacza ze mam zdrowe serce... ale nie slyszlaam takiej teorii nigdzie indziej :) martwi mnie tylko niemiarowe bicie serca... i osotatnio takie dusznosci mam... może to i na tle nerwowym... nie wiem..

Gość kgkgbbg
to idź do ogólnego... niech zrobi jakies badania w końcu... serce to nei przelewki

Gość kgkgbbg
niech zgadnę nei dosypiasz, jesz byle jak albo wcale, a jedyny sport to wyprawy z dzieckiem na spacery i do piaskownicy?? a zamartwiasz sie wsyztskim i wszędzie?? skąd to znam... ja tylko nei mam dziecka

Gość zspana wiecznie
bylam jakis czas temu bo potrzebowalam kolejnej rcepty i mowilam ogonemu i ona sporzała na mnie i powidziala zebym sie kawy napila i nie marudziła :-o zatkało mnie... :-o mówilam jej ze pije ze 3 kawy... a ona aha no to sie przwyczaj... :-o tylko wtedy nie mialam jeszcze tego nie rownego bicia.

Gość kgkgbbg
zadbaj o siebie nie tylko o rodzinę, miej jakis swój czas na relaks i wykorzystaj go na sport (np basen fajnei rozluźnia) i mysl o sobie... leki i suplementy nei zastapią zdrowego stylu zycia... a to podstawa dobrego samopoczucia

Gość zspana wiecznie
kgkgbbg - skad wiesz?:-o i jeszcze poza wyprawami do piaskownicy i na spacery.. mam wiele innych spraw na glowie... bo jestem sama z dzieckiem :-o ostatanio przelezalam wieczorkiem 3 godziny na kanapie bo sie nie moglam ruszyc i mialam jakies zaeoty glowy i taki skurcz po lewej stronie ale tak jakby nad zebrami... moze to na tle nerwowym...?:-o

Gość kgkgbbg
bo niskie ciśneinei to nic takiego, niektórych taka natura... moja też.. ale neirówne bicie serca to już niekoniecznie...

Gość kgkgbbg
bo ja przerabiam to samo... i te zmiewam zawroty i inne jak tylko nie dbam o siebie. niestety takie rzeczy to się mszczą szybko. na tle nerwowym - możliwe bardzo, tzn u mnie tak jest... Ciebie nei znam sama musisz wiedzieć jak to z Tobą jest i leczyć się bo masz dla kogo zyć i to dziecko potrzebuję Cię

Gość zspana wiecznie
:( wiem... macie rację ro nie przelewki... ona ma tylko mnie :(:(:( :D:D

Gość kgkgbbg
nei zamartwiaj się teraz tylko że jesteś bardzo chora.... teraz czas zacząć działać a nei dalej się zamartwiać. 1Lekarz najważniejszy i marudź mu na maksa nie daj sie zbyć 2 ustal sobie zdrową dietę i ej rygorystyccznie przestrzegaj - dla siebie. Dziecko je 5 posiłków jedz z nim 3 ustal z kimś z rodziny czy bliskim jkeidy mógłby zając się Mała tak żebyś ty miaął czas dla siebie i zmuś się (to będzie trudne na początku!!!) do sportu. Jest tyle fajnych zajęć, basen, joga, pilates, taniec itp. napewno coś sobei znajdziesz. I GŁOWA DO GÓRY!!!

poszukaj w spisie tematów t.Ciśnienie tętnicze120/80, tam jest podany wzór wg badań empirycznych Wołyńskiego na prawidłowe ciśnienie skurczowe i rozkurczowe. Moim zdaniem Twoje ciśnienie jest zbyt małe. Dlatego jesteś senna, że krew nie dociera w odpowiedniej ilości do mózgu. Organizm broniąc się przed negatywnymi skutkami takiego ciśnienia automatycznie zwiększa tętno by wyrównać zapotrzebowanie na krew. Wiedząc o tym, że serce zaprogramowane jest na 3mld skurczów, to zbyt duże tętno niszczy serce ograniczając jego żywotność. Postudiuj poniższą www dostosowując się do wskazówek i wprowadź do rozkładu dnia trening autogenny wg Mironskiego. Powodzenia.

Gość tulejka
A mnie się wydaje że możesz mieć problem z tarczycą. Też mi serce biło jak szalone. Gdy kładłam się spać, to nie mogłam uleżeć bo aż mi przeszkadzało to szybkie bicie. Okazało się że to tarczyca. Idź do lekarza.

Gość celina1919
Dla dwóch osób fajnie się nadaje Senior, to babcia z dziadkiem moi mają i sama go zamawiałam zresztą, bo w sieci był taniej.

Gość sara45
Aparat Senior mam wypróbowany i nie narzekam, jest szybki, bezbolesny dla ręki.

Gość nariax
Jak ktoś potrzebuje większego ciśnieniomierza gdzie wszystko widać jak na dłoni to Sanity Senior jest bardzo okej, idealny dla seniorów właśnie ale nie tylko.

Gość gość
Można się dokłądnie zmierzyć na aparacie Simple, nie przeinacza mi wyników, to co jest na sercu to jest na wyświetlaczu ;-))

Gość gość
Polecam Senior od Sanity, polska firma, dluga gwarancja, prosta obsluga, szybki wynik!

Gość gość
Dla starszej osoby polecałabym Senior, moja babcia tym mierzy i jest zadowolona, widać zresztą jak u niej jestem, że sobie radzi lekko i bez nerwów z podłączeniem

Gość gość
Jak na razie dobre zdanie mam na temat modelu Senior, nie psuje mi się nic, mankiet jest porządnie uszyty, nie pęka przy pompowaniu, a zdarzają się takie sytuacje ponoć

Gość gość
Ciśnieniomierz mamy polski Smartcardio zasilany na akumulator, szybko mierzy, wyświetlacz jest okej, duży czytelny z podświetleniem kolorami wyników, więc nie trzeba być po studiach medycznych żeby wiedzieć czy wynik jest zdrowy czy nie bałdzo :P