Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToChybaPoczątki

Czy to może być anoreksja?

Polecane posty

Gość ToChybaPoczątki

Jestem osiemnastolatką, mam 168 cm wzrostu, ważę 49 kg. Mimo wszystko nadal się odchudzam, ćwiczę godzinę dziennie, jem coraz mniej, obecnie jakieś 700 kcal. Wydaje mi się, że mam grube nogi. Nie chcę zachorować, ale nie mogę przestać się odchudzać. Czy świadomie można zostać anorektyczką?

Gość moderNgirL
jestem pewna w 10000000000% że nie masz chudych nóg,niepotzrebnie się odchudzasz! Nie rób juz tego,chcesz krócej żyć,albo faktycznie wpędzić się w tą chorobe? Ja tez mam 18 lat mam 170cm i waże ok 55 ,Twoja waga jest chyba minimalna przy tym wzroście,nie rób sobie krzywdy i zaprzesatń odchudzania,jedz normalnie,ćwiczyć możesz,ale bez pzresady Nie znam sie na anoreksji,jest taki topik o tym kiedys widziałam

Gość moderNgirL
pzrepraszam,miało być grubych nóg,pomyliłam sie

Gość eukanuba
nie odchudzaj sie :( na pewno jestes szczuplutka. waze dokladnie tyle co ty, ale przy wzroscie 162 i mowia mi ze jestem za chuda (chociaz ja sie czuje ok, nie chcialabym wazyc ani mnej ani wiecej). moze pomysl sobie ze jak bedziesz taka badzo bardzo chuda to i piersi sie zmiejsza, faceci tez samych kosci nie lubia. przy odchudzaniu moze wystapic efekt jojo, potem bedziesz miala problemy z rozstepami czy cos. zdrow sie odzywiaj i cwicz, bedziesz mala szczuple, wysportowane cialko-takiejest najlepsze:)

Gość odchudzanie się na grube nogi
nie pomoże, tylko sport, ale tez w odpowiednich dawkach bo zamist je wyszczuplić, możesz rozbudowac mase mięsniową i będą grube. Idź do lekarza pierwsezgo kontaktu, porozmawiaj z nim, psycholog mile widziany również

Gość spytaj wprost
przyjaciolki, jak obiektywnie ocenia twoj wyglad. na 100% powie ci ze jestes chuda, i masz chude nogi. wtedy musisz to przyjac do wiadomosci. pozdrawiam, sciskam i blagam, uwazaj na siebie

Gość moderNgirL
Ja też Cie prosze,zaprzestań odchudzania,bo jest Ci ono nie potrzebne,przekonaj sie do swojego ciała,lbo spójrz na ulicy na jakas tęga osobe i nie wiem,potem na siebie i popatrz ze Ty naprawde jesteś chuda!,ze Twoje nogi nie sa takie jak myślisz.

Gość atky
Głodzenie się to nie jest najlepszy sposób na ładne ciało!! Najlepszy jest sport! Kiedyś uważałam że mam okropne nogi i zapisałam sie do akademii tańca.Mówię wam, taniec działa!

Gość moderNgirL
zawsze marzyłam zeby się zapisać do jakiejs szkoły tanca,ale nie mam niestety pieniedzy :( ale nie o tym dyckusja gdzie autorka?

boże dziewczyno ja przy wzroście 168 waze 51 kg i uważam że to stanowczo za malo.....ja wlasnie chce przytyć ale niestety nie moge,mam za dobrą przemiane materii

Gość tutenhamon
mnie się wydaje, że już masz anoreksję anoreksja nie zaczyna sie wtedy, jak się juz wygląda jak kościotrup, ylko jak się obsesyjnie patrzy na swoją wagę i ona ciągle się wydaje za duża - do tego głodowe porcje jedzenia i dużo cwiczeń fizycznych na moje oko to powinnaś się pospieszyć, zanim bedzie za późno, bo zrujnować sobie zdrowie jest łatwo, a potem dojść z powrotem do siebie dużo trudniej, niektóre rzeczy sa nawet nieodwracalne masz jeszcze okres? zgłoś się do psychologa, a jesli czujesz, że sama dasz radę, to po prostu zacznij jeść; przynajmniej te 1700 kcal sport jest jak najbardziej ok, ale rób to dla przyjemności, a nie z myślą o schudnieciu na bank nie masz grubych nóg, to po prostu niemożliwe przy takiej wadze

Gość ToChybaPoczątki
Dziękuję Wam. :) Nie chcę być chora, nie podoba mi się takie wychudzone ciałko, choć Wy pewnie uważacie, że moje właśnie takie jest. Mam chudziutkie rączki, płaski brzuszek - wiem o tym doskonale, ale te nogi... Łydki są w porządku, tylko uda takie dziwne...

Gość tutenhamon
ale granica jest tak cienka, że w ogóle jej nie zauważysz ani sie obejrzysz, a będziesz chuda jak szkielet, będziesz sobie odgniatać kości przy siedzeniu i nie chodzi tu o twoją obecną wagę , bo są osoby, które z tą wagą sa zdrowe, bo taka ich natura - ale o to jedzenie - mniej i coraz mniej

Gość ja bym się czuła oszukana
nie ma czegoś takiego jak swiadoma anoreksja. możesz chcieć podążąć za modą - "rexy" i te sprawy ale nie jesteś jeszcze chra. gdybyś była to nie wiedziałabyś o tym i nie przyjmowała do wiadomości. na razie masz zaburzenia ale dobrze że masz też wątpliwości - to pomoże ci wyjść z zaburzeń jedzenia i przestać się odchudzać.