Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viki17

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Viki17

Ciągle słyszę tylko o skutkach ubocznych brania tabletek antykoncepcyjnych. A to tycie, a to zawroty głowy... Za 9 dni idę do ginekologa po tabletki, sam mi je polecił, bo już od kilka lat mam problemy z cerą (trądzik) i nadmierne owłosienie (zbyt duża ilość testosteronu), tabletki mają mi pomóc. Nie powiem, że będzie to dla mnie duże ułatwienie, a raczej dla mnie i mojego chłopaka, bo jednak gumka, a tabletki to nie to samo. Mój lekarz rodzinny już dawno wysyłał mnie do gina, ale ja nie chciałam iść, niestety życie mnie do tego zmusiło (bałam się, że jestem w ciąży i musiałam iść to spradzwić, na szczęście był to fałszywy alarm). Oprócz tego tabletki mają wyregulować mi okres, który mam bardzo nieregularny. A czy możliwa jest utrata wagi dzięki tabletkom antykoncepcyjnym?

Gość hyyyhyy
zalezy jak organizm zareaguje na tabletki..ale raczej wage sie zyskuje ;) kochana dobierz dobre popros takie z mala dawka hormonow, niech Ci nie pakuje zadnego diane czy cos, tylko np cilest, hormonet itd!!! :):):)

ło matko, co Ty myslisz ze tabletki antykoncepcyjne to cudowny srodek na odchudzanie?? mozesz schudnac, mozesz przytyc, moze sie nic nie zmieni, to INDYWIDUALNA reakcja kazdej z nas, nie mozna uogolniac!!

tycie po tabletkach to bujda :/ może za czasów naszych mam faktycznie się tyło... ale teraz tabletki są już wyższej generacji i naprawdę nie ma się czego brać... :/ niektóre dziewczyny grubną, ale cholera no 2-3 kg to naprawdę tragedia nie jest :/ a apetyt można zahamować...

to nie jest wcale tak z tymi tabsami ja np nie miałam ŻADNYCH skutków ubocznych przez 2 lata brania , pojawiły się dopiero po 2 latach ale szybko odstawiłam i wszystko wróciło do normy co więcej mi tabletki bardzo pomogły wcześniej miałam baaaaaaaaaaaaaaaardzo bolesne miesiączki a teraz już nie (odsatwiłam 7 mscy temu) tylko zanim zaczniesz brac jakiekolwiek tabletki musisz WYMÓC na lekarzu zrobienie wszystkich koniecznych badań (pisze wymóc bo oni sami z siebie bardzo rzadko je zlecają albo wcale :O) chodzi mi o kompleksowe badanie krwi , zwłaszcza pod kątem hormonalnym, ale też tarczyca, cukier, próby wątrobowe itd oraz cytologię, usg dopochwowe i takie tam te badania mogą w baardzo znacznym stopniu przyczynic sie do tego, ze Twój organizm doskonale zareaguje na tabletki i nie będziesz miała żądnych skutków ubocznych u mnie to się sprawdziło także nie ma co żałować choc to i troszkę czasu i troszkę pieniędzy kosztuje

Gość gość
Ja spotkałam się z opinią że po tabletkach antykoncepcyjnych można przybrać na wadze a nie odwrotnie. Zresztą myślę że mają one całkiem inne zadanie. Mnie pomogły na cerę trądzikową, trochę bałam się skutków ubocznych związanych z zakrzepicą żylną czy obciążeniem wątroby ale mój ginekolog przekonał mnie że nic takiego mi nie grozi a dodatkowo zalecił stosowanie harmonelli, która właśnie chroni serce i wątrobę. Wpływa ona również korzystnie na skórę, włosy i paznokcie co można zobaczyć już po 3 miesiącach stosowania.

Gość gość
Ja brałam tabletki (cilest) 5 lat i nie przytyłam ani grama. Chciałam dziecka odstawiłam 20 maja 2012 a miesiąc później test wyszedł pozytywny. Synek urodził się 9 marca 2013 roku zdrowy jak ryba. Jak karmiłam to brałam azalię a teraz przeszłam na dwuskładnikowy (nie pamiętam nazwy) i nie odczułam żadnych skutków ubocznych

Gość gość
Ja niestety czułam się fatalnie podczas brania tabletek, do tego przez 2 miesiące przytyłam 5kg. Zdecydowałam się je odstawić i teraz zabezpieczam się femcapem - kapturkiem naszyjkowym. Z metody jestem zadowolona, nie ma skutków ubocznych