Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca Ona

W sprawie tabsów

Polecane posty

Gość Pytająca Ona

Czesc Wam. Mam male pyatnie. Otóż mialam ostatnio zwariowany okres w zyciu zaczelam w sobote nowe opakowanie tabletek. Zazwsze biore o 18 mam przypomnienie nastawione w komorce. W ta sobote wracalam z podrozy bardzo zmeczona i usnelam, w zwiazku z tym tabletke wzielam o godzinie 19:30, nastepnego dnia mialam sprawy do zalatwienia, które sie przedluzyly a opakowania nie wzielam ze soba i wzielam tabletke bodajze o 18:30, 3 dnia to samo i tabletka o 19:30 to pomyslalam,ze po prostu przesune godzine i tak czekalam dzisiaj i przez nieuwage wzielam tabletke o 20:30. Nie wiem co robic czy przesuwac gopdzine brania czy po prostu o 18 brac dalej. Jakies konsekwencje moga wyniknac??

Gość Pytająca Ona
Poprosze o jakas podpowiedz....

Gość meheret
jakie tabletki bierzesz?? przy jednofazowych zapomnienie do 12 godzin nie jest traktowane jako pominięcie pigółki, co nie znaczy że nie powinno sie go unikać więc spokojnie możesz brać o tej 18, aczkolwiek ponieważ masz problem z utrzymaniem stałej godziny to moze warto ją zmienić. ja np z tego powodu biorę rano bo wtedy moim zdniem najłatwiej pamietać o godzinie i raczej po przebudzeniu ma sie tabletki pod ręką;)

moim zdaniem dalej bierz o 18:00 bo to jest normalna pora dla ciebie a te 3 dni to byl wyjatek poza tym na tabletke masz chyba 12 godzin czasu zeby ja wziac wiec ona dziala caly czas tak samo;)

Gość Pytająca Ona
Chodzi o to, ze nie mam problemu z zapamietaniem, ale po tej 7 dniowej przerwie i w jej trakcie duzo sie dzialo, zylam w lekkim amoku i dlatego tak a biore Yasmin..Moge spokojnie kochac sie z chlopakiem ??

Gość MEHERET
tak. niewielkie wachania czasu nic nie zmnieniają

Uważam, ze jeśli nie przekroczyłas 12 godzin, to nie masz sie co martwic, możesz dalej brać o o 18stej:)