Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HANUTEK12345

Prenatal Complex-czy któraś z Was zażywa?zażywała?

Polecane posty

Gość HANUTEK12345

Powiedzcie mi czy jest dobry.

Gość ja zażywam
prenatal classic, chciałam kupic complex, ale akurat nie bylo w aptece, wczesniej brałam centrum materna, która dostałam od ginekologa za darmo, ale mi nie spasował bo było mi niedobrze. Natomiast po prenatalu jest ok, mimo że zawiera duzo wieksze dawki witamin niz materna a moze własnie dlatego. Czy jest dobry to trudno odpowiedziec bo to sie okaze jak urodze dzidzię. Moze jakies kobietki sie odezwą które zażywały i juz urodziły dzieciaczki

Gość HANUTEK12345
O dzięki śliczne,ja zastanawiałam sie nad Materna ale jesteś już 3 osobą od której słysze że sa po niej mdłości dlatego Ten Prenatal Complex wydaje mi się ok,a powiedz mi biezrzesz 1 czy 2 tabletki dziennie?

Gość ja zażywam
ja biore jedna tabletke, ale to jest classic, z tego co czytałam to complex przyjmuje sie dwa razy dziennie. Jeśli zdecydujesz sie na complex to daj znac jak ci po nich bedzie, bo je kupie jak mi sie te skończą. Aha, normalne jest ze po witaminach kobiety w ciazy maja zaparcia, co jest wynikiem z tego co pamietam chyba żelaza. Ja na razie nie mam tego problemu (19tc dopiero), mimo duzej dawki zelaza w tych witaminach. Ja dodatkowo musze teraz brac magnez bo w classic nie ma a mam skurcze nóg. W prenatal complex jest od razu magnez to powinien byc lepszy jeszce

Gość HANUTEK12345
Ok dam znac.Jest jeszcze Prenatal DHA ale polecany szczególnie w III trymestrze ciąży.

Gość anatoja
sprzedam prenatal complex 1 pudełko otwarte data waznosci 28/02/2011

ja uzywam od poczatku prenatal complex na zmiane z classic, bo czasem complex ciezko dostac w aptekach, o dha nie wspominajac- przynajmniej we wroclawskich aptekach mam z tym problem:/ do tego lykam jeszcze Femiferal, bo mam lekka anemie no i pije zelazo z Krugera w formie musujacej tabletki

Gość gość
Prenatal complex jest na prawdę rewelacyjny.Jestem w 8 tygodniu ciąży i w sumie od samego poczatku miałam mdłości,i to nie poranne lecz całodniowe.koleżanka poleciła mi prenatl i to załatwiło sprawę.Zadnych dolegliwości.Polecam Koszt oik 36zł za 30 tabletek.

Gość gość
ja bralam complex przed pierwsze 4 miesiace ciazy i czulam sie fantastycznie.poczatkowo mialam poranne mdlosci,zle sie czulam,jak zaczelam brac tabletki tak mdlosci przeszly.complex jest wlasnie na te pierwsze miesiace gdy samopoczucie jest gorsze,tyle co pamietam ma ekstrakt z mentolu i czegos jeszcze co wlasnie lagodzi mdlosci i wymioty.potem lekarka kazala przejsc na classic i przeszlam. a od ok 36 tc nie bralam juz nic bo podobno dziecko juz ma wszystko co potrzeba i juz tyle z nas nie czerpie :)

Gość gość
Prenatal complex bralam od 3 miesiaca do konca ciazy. Dziecko zdrowe i duze a ja brak anemii i problemow zdrowotnych takze polecam :)

Gość gość
Ja brałam Prenatal (nie pamiętam rodzaju) i bardzo sobie chwalę. Nigdy nie odżywiałam się zdrowo, w mojej diecie praktycznie nie istniały świeże owoce i warzywa, ciążę zaczynałam z niedowagą, może i anemią a w trakcie miałam już bardzo dobre wyniki badań i dziecko urodziło się z 10 w skali Apgar mimo że drobne i w 37 tygodniu. Sądzę że to zasługa głównie tych witamin bo nie udało mi się zmienić nawyków żywieniowych a pracując do końca ciąży często w ciągu dnia nie dojadałam i nie piłam tyle ile trzeba.