Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaj

bylam u ginekologa i nie wiem czy jeste, w ciazy/

Polecane posty

Gość jaaj

to pytanie raczej do kobiet ktore mily juz dziecko, bylam u ginekologa na badaniu, pobral, wymaz i palcem sprawdzal czy wszystko jest w pozadku, ale wstydzialm sie zapytac czy jestem w ciazy, czy ginekolog wyczuje miesieczne dziecko?

Gość jaaj
prosze powiedzcie czy bez usg jest w stanie lekarz stwierdzic czy jestem w ciazy??

Gość tak jest w stanie to swietdzić

Gość tanie winko
a po co poszłas do tego ginekologa ? tak o czy żeby sprawdzic , czy jesteś w ciąży?

Ale powiedziałaś mu ze podejrzewasz ciążę?? Czy nie?? ginekolog może rozpoznać ciąże po wygladzie szyjki macicy -sprawdza jej stan przez wziernik -jeżeli jest zasiniona i rozpulchniona to moze oznaczać ciąże. Jednak pewniejszym sposobem rozpoznania ciąży jest wykonanie usg i stwierdzenie czy jest obecny pęcherzyk ciążowy. miesięczna ciaza -to znaczy od momentu zapłodnienia czy od ostatniej miesiaczki??

dlaczego wstydzilas sie spytac czy jestes w ciazy??? nie latwiej zrobic test???

Gość jaaj
okej, czyli nawet jak mu nie mowilam o niczym to gdybym byla w ciazy to by to wyczol uffff....

Oczywiście że tak.Pierwszymi objawami wczesnej ciąży które lekarz stwierdza jest zasinienie części tarczy szyjki macicy,rozpulchnienie jej,rozpozna dopiero podczas badania gin.W sumie mogłaś mu powiedzieć o swoich podejrzeniach.

Gość tanie winko
nie wiem ale to sie sprawdza przy pomocy usg 0 przynajmniej u mnie tak to wyglądało, jak przyszłam do ginekologa z podejrzeniem ciąży jakby taka obserwacja była jednoznaczna, to przeciez nie wspomagałby się usg może i taka obserwacyjna metoda pozwala lekarzowi sie zorientowac , że byc moze jest to ciąża, ale nie sądze ,, zeby na tej tylko podstawie ją stwierdzał , i to w tak wczenym stadium na drugi raz sie pytaj a dla pewnosci zrób sobie test albo badanie krwi

no wiesz to wszystko nie jest takie pewne. Jeżeli ciąża jest bardzo wczesna ginekolog może jej nie rozpoznać. dlatego zalecane są najpierw testy a dopiero potem wizyta u lekarza gdy ciaża jest już starsza. Dlatego zapytałam o ten wiek ciązy -od zapłodnienia liczysz czy od Ostatniej miesiączki

Gość jaaj
miesiac od tego gdy spalam z facetem;/ bez zabezpieczenia. nie mowilam lekarzowi o swoich podejzeniach... a ile kosztuja tsty?;;/

testy nie są jakieś strasznie drogie -15zł czy jakos tak. Jeżeli chcesz być 100% pewna to najlepiej zrób test Beta HCG z krwi -wykrywa to samo co zwykły test ale jest o wiele bardziej czuły.

Gość jaaj
a gdzie mozna zrobic to badanie krwi i czy trzeba miec skierowanie, czy to sie kupuje w aptece:)

badanie można zrobić w labolatorium które wykonuje tez inne badania krwi, moczu itp. Nie trzeba mieć skierowania. Najlepiej zadzwoń do najbliższego labolatorium i zapytaj o wszystko. :)

Gość nutkin
no wlasnie ja mam podobne pytanie jesli kochalam sie ze swoim facetem 6 lub 7 lipca to jak pojde w piatek do gina to wykryje juz ciaze po samym badaniu rutynowym? tzn. jesli nawqet go nie nakieruje na temat ewentualnej ciazy to czy i tak bedzie mogl ja stwierdzic?

Gość tak to jest jak dzieci
zabierają się za seks :o

Gość nutkin
czysta ciekawosc tak tylko pytam ale zauwazy ciaze czy nie jak ju nic nie powiem?

Gość nutkin
Paulka123 bardzo dziekuje za odopwiedz! a jesli kochalam sie 7 lipca to znaczy ze to juz ponad 6 tydzien mi leci?

Gość gdyby miał podejrzenia
że możesz byc w ciązy, to spytałby, czy istnieje taka możliwość :o Potem zleciłby dodatkowe badania :o Jesli nie pytał, nic nie mówił, to albo jest idiotą, albo nie masz objawów, które mogłby sugerować, że jesteś w ciązy.

Gość biegajacymalkuch
tak ginekolog bez watpienia podzielby sie taka wiadomoscia ze podejrzewa ciaze po rozpulcghnionej macicy i zasinieniu jezeli nie zapytal sie o ciaze i nie wspomnial nic to znaczy ze w ciazy na 100% nie jestes

Gość gdyby miał podejrzenia
Paulka, ale Autorkę lekarz badał, po miesiącu od ewentualnego zapłodnienia w dodatku :o

Gość biegajacymalkuch
jej co to za lekarze? :-o az strach normalnie moj od razu na fotelu jak pobieral mi wymaz mowil ze szyjka rozpulchniona itp i ze jest ciaza, zaprosil zaraz na usg wiec nie musialam zadawac mu pytan

Gość heł
paulka nie wyobrazam sobie isc do lekarza i na fotelu pytac sie: czy aby nie ma nadzerki, moze rak? a moze cos innego to gin powinien mi o tym powiedziec! jak ide do zwyklego lekarza to tez nie wyrokuje co mi moze byc tylko po badaniu lekarz to ztwierdza gdzie ty zyjesz kobieto? :-o

Gość nutkin
kochalam sie 7 lipca to znaczy ze to juz ponad 6 tydzien mi leci?

Gość nutkin
alw wlasnie tego dnia sie kochalismy wiec jesli brac pod uwage ten dzien bo wcziesniej ryzyka ciazy nie bylo na pewno to wychodzi na to ze to jakos 6 tydzien tak?