Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3462dyv5e uj7

czy to możliwe,że nie jestem dzieckiem moich rodziców????

Polecane posty

Gość 3462dyv5e uj7

Ojciec ma grupę krwi A Rh+,mama 0Rh+,a ja mam A Rh-.czy to możliwe?

Gość a jaką grupę krwi ma listonosz
a jaką grupę krwi ma listonosz?

Gość kiedyś w modzie na sukces
kiedyś w modzie na sukces był taki przypadek i lekarze powiedzieli amber, że to możliwe

Gość 3462dyv5e uj7
ok,dzieki no bo już zaczęłam sie martwic,że jestem adoptowana,bo myślałam,że grupe lrwi dziedziaczy sie wraz z czynnikiem Rh,a wtedy już musialabym mieć identyczna grupę jak mama albo ojciec.Czyli nie mam się czym martwić?

Gość kiedyś w modzie na sukces
ja się nie nabijam, ale jak tak w serialu było to chyba tam nie mówili pierdół.

Gość maciupinka
możliwe:) i niemożliwe zarazem.. ale jeśli weźmiemy pod uwagę tylko gr. krwi i założymy ze twoi rodzice są Twoim rodzicami to: oboję muszą mieć Rh +/- i wtedy prawdopodobieństwo że ktoś z ich potomstwa będzie miało Rh-/- wynosi 25% gdyż + dominuje nad - który jest recesywny i jeśli jest + i - razem to fenotypowo ujawnia się + a Twoja grupa krwi wygląda następująco A0 Rh -/- dobrze myślałaś że gr. krwi dziedziczy się z wraz z Rh, ale oprócz tej wiedzy zabrakło Ci kilka podstaw

Gość ale z was głupole
oczywiście, że to mozliwe, po prostu odziedziczyłas po którymś z rodziców gen recesywny, odpowiadający za brak czynnika Rh i tyle, czyli mówiąc łopatologicznie - rodzice mają ten plus, a Ty nie i nic w tym dziwnego

Gość maciupinka
a rodziców mama 00 Rh +/- tata AA lub A0 Rh +/- a Ty dostałeś po jednym - od każdego od mamy 0 od taty A :) stad A0 Rh -/- u Ciebie

Gość maciupinka
hellishbloodystorm może mieć zakładając że rodzice są heterozygotami czyli mają zarówno gen niebieski jak i brązowych oczu czyli załóżmy że B - to oczy brązowe a b to niebieskie czyli rodzice muszą mieć Bb matka i Bb ojciec, bo jeśli choc jedno ma BB to nie ujawnią się brazowe oczy u ich potomstwa bo B jest dominujacy a b jest recesywny..

Gość maciupinka
jeju nie brązowe tylko niebieskie się nie udajwnią.. brązowe się ujawnią w 100% potomstwa..