Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carolina_33

WASZA HIERARCHIA WARTOŚCI

Polecane posty

Gość to dzwon
miłosc praca dziecko

Gość to dzwon
musze mu dac jesc:P

Gość 3 razy praca

Gość mmmm0
1. pieniądze 2. miłość 3. zdrowie

Gość Agatka-
Miłość Nauka Zdrowie

Gość a ja takie
zdrowie rodzina przyjaźń

Gość fvtbyjtyhftnyth
zdrowie+miłość pieniądze praca

Gość ja tak z ciekawosci
samorealizacja wolnosc milosc dobro sprawiedliwosc PS. dzieci to nie wartosc to osoby :P

Gość ja myślę o...
1) zdrowie 1)wolność 3)samorealizacja 4)miłość

1) moje zwierzęta 2) wolność i satysfakcja z robienia co chcę 3) pieniądze (od razu muszę wyjaśnić że powyższe punkty łączą się w jeden) 4) miejsce w społeczeństwie - wykształcenie - korzyści z hobby (np docenienie przez innych któryz zajmują się tym samym) - praca 5) miłość i rodzina i ostatnie choć nie mniej ważne: 6) honor i Ojczyzna oraz inne wartości (uczciwość i in.)

hmmm... tak analizuję swoją listę... patrząc na nią chciałabym dodać że składa się z elementów należących do różnych kategorii i nie jest usystematyzowana bo tego nawet nie da się porównać więc i poukładać wg ważności niemniej gdyby ktoś mnie zapytał czy istotnie moje zwierzęta są dla mnie ważniejsze np od miłości do męża to choć go kocham odpowiem że tak a to dlatego że on jest odrębnym niezależnym człowiekiem odpowiedzialnym za siebie moja miłość do niego to coś co mi sprawia osobistą przyjemność więc jest poniekąd przejawem egoizmu ponad nią mogę więc coś stawiać - np obowiązek jakim jest troska o swojego zwierzęcego podopiecznego w kwestii formalnej: przecinek mi wysiadł ;D dalej... kasa jest niezmiernie ważna to źródło realizacji potrzeb bez niej nie ma nic co tu jeszcze... honor i Ojczyzna - wynoszę te wartości ponad inne ale Boga nie dołączam jak chce utarty zwrot Ciekawe czy komuś chciało się czytać. Ciekawe czy ktoś jeszcze omówi swoje wybory.